Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hagyjam, hogy éhezzenek?

Hagyjam, hogy éhezzenek?

Figyelt kérdés

Most fogok elköltözni a családomtól. Félbehagytam a tanulmányaimat, mert a testvéreim úgy bánnak velem, mint egy kutyával, és úgy érzem, megkattanok, ha nem lépek le minél hamarabb. Már teljesen kiborít ez a helyzet, és nem lehet velük megbeszélni. Mindig igyekeztem kedves lenni és barátságos, és segíteni mindenkinek, ahol lehetett, de kihasználnak. Úgy érzem, szétszedik az életemet.

Viszont az a probléma, hogy ha én nem segítek bele a családi kasszába, akkor már 20.-án elfogy itt minden pénz, és a testvéreim 10 napon keresztül éheznek. Legfeljebb májkrémes kenyér van, meg krumplileves. Úgyhogy rendszeresen én szoktam élelmiszert vásárolni mindenkinek.

A helyemben támogatnátok pénzzel a családomat továbbra is? Tudom, hogy kellene, hiszen ők a családom, de néha úgy érzem, inkább kitekerném mindenki nyakát.

2013. szept. 29. 17:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Nincs "feltéve", és nem szabad segíteni! Nem a te dolgod megnevelni a szülődet!
2013. szept. 29. 21:20
 22/26 anonim ***** válasza:

Hajfesték egy hónapra egy fél doboz, tehát kb. 500 ft.

Ha most egy valamilyen színű a haja, és nem festi, lenőtt fejjel ki veszi fel dolgozni?

Kaját vegyél nekik meg a legolcsóbb hajfestéket.

2013. szept. 29. 22:48
 23/26 A kérdező kommentje:

Persze, én is adok bele a lakhatásba alapból, de így is mindig nullára jönnek ki. Akkor jön a spórolt pénzem...

Pont azért írtam ki a kérdést, mert úgy érzem, baleknak kezelnek. Kiborít, hogy ha valakinek elfogy valamije, szó nélkül bejön a szobámba, és "kölcsönveszi" az én cuccomat, holott a lehetőségeimhez képest nagyon igyekszem spórolni. Folyton lába kél a papír-zsebkendőnek, vattának, a testápolónak... mindig megígérik, hogy vesznek nekem helyette másikat, aztán valahogy mindig elfeledkeznek róla. A nővérem fél év alatt 3 fülhallgatót kért kölcsön, és mindegyik tönkrement nála. Vett magának, de nekem azóta sincsen fülhallgatóm és nem hajlandó kölcsönadni a sajátját.

Viszont nem akarom, hogy éhezzenek, mert én is tudom, milyen érzés 2 darab üres zsemlével iskolába menni. Csak amióta bejelentettem, hogy elköltözöm, nagyon elfajultak ezek az apró szemétkedések.

2013. szept. 29. 23:40
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. szept. 29. 23:40
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehet az kellene, hogy egy honapra tenyleg ne tamogasd oket, meg kajaval sem. Jelenleg azert nem sporolnak, mert tudjak, hogy ugy is lesz mit enni, mert te veszel. Egyszer eljek at, hogy milyen mikor nem segitesz, utana majd jobban megbecsulik.
2013. szept. 30. 00:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Amíg otthon laknék, addig adnék, de amit elköltöznék hagynám, hogy egy kicsit találják fel magukat. Azt senki sem fogja nézni, hogy Te hogy fogsz megélni miután elköltözöl. Kicsit önzőnek kell lenni, mert különben életed végéig kihasználnak.
2013. szept. 30. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!