Hagyjam, hogy éhezzenek?
Most fogok elköltözni a családomtól. Félbehagytam a tanulmányaimat, mert a testvéreim úgy bánnak velem, mint egy kutyával, és úgy érzem, megkattanok, ha nem lépek le minél hamarabb. Már teljesen kiborít ez a helyzet, és nem lehet velük megbeszélni. Mindig igyekeztem kedves lenni és barátságos, és segíteni mindenkinek, ahol lehetett, de kihasználnak. Úgy érzem, szétszedik az életemet.
Viszont az a probléma, hogy ha én nem segítek bele a családi kasszába, akkor már 20.-án elfogy itt minden pénz, és a testvéreim 10 napon keresztül éheznek. Legfeljebb májkrémes kenyér van, meg krumplileves. Úgyhogy rendszeresen én szoktam élelmiszert vásárolni mindenkinek.
A helyemben támogatnátok pénzzel a családomat továbbra is? Tudom, hogy kellene, hiszen ők a családom, de néha úgy érzem, inkább kitekerném mindenki nyakát.
"Mi van???" - azt mondja, hogy fáj a torka, akkor csípőset kell, hogy egyen, hogy meggyógyuljon. Úgyhogy elküldi anyát, hogy hozzon gyrost, anya meg hoz neki.
Közben amikor legutóbb beteg voltam, tényleg egy fillér nem volt itthon, és az utolsó 300 forintommal küldtem el a húgomat, hogy hozzon nekem 2 darab narancsot.
Anyu 50. Nem tudom, hogyan nem tudja beosztani a pénzt, de egyszer például vett egy mikrót használtan, 15 000 forintért úgy, hogy otthon már volt egy mikrónk. Én meg a földön alszom egy vékony ikeás matracon, mert áprilisban felvette a lakáskasszába félretett pénzt, hogy abból vesz nekem ágyat, de aztán valahogy másra költötte.
Az mondjuk alapból elárul valamit, hogy szült öt gyereket egy biztonsági őrnek, aki minimálbért keresett (mielőtt elbocsátották apámat, 47 000 volt a fizetése, plusz az emelt családi pótlék 5 gyerekre...Anyám akkor nem is dolgozott). Sok apró hülyeséget vesz, egyszer egy minyon, egyszer egy tábla csoki, a sok kicsi pedig sokra megy.
Torokfájásra millió egy dolog van,ami olcsóbb mint egy gyros,és még jobb is.Pl: Negro.
Pénzt biztos nem adnék neki egy Ft-ot se.Bunkóság vagy nem,de lehet 1x-2x nem hoznék nekik semmit,éljenek meg ahogy tudnak,hát ha rájönnek,hogy mi is a helyzet...
Te velük élsz nem? Mert akkor azért alap, hogy Te is beszállsz szerintem a rezsibe, hisz Te is használod.
Bocsi ha félre értettem és nem velük élsz, de az írásodból nekem az jött le.
Igen, hagyjad! Ugyanis itt kőkeményen arról van szó, hogy te vagy a kinevezett családi balek, akinek el kell tartani a családot, mert a szülei alkalmatlanaok erre és nem hajlandóak felvenni a szülő szerepet.
Elvárják, hogy neked ne legyen pénzed (azaz ne tudj önállósodni!), helyettük kereső legyél, és még a végén neked legyen lelkiismeret-furdalásod, hogy éhen fognak halni a testvéreid.
Nem, nem fognak. Majd anyuka nem vesz többet hajfestéket és ara költi a pénzt, amire nagyon muszáj - azaz megtanul felelősséget vállalni és beosztani! Ha pedig nem teszi, akkor a kistestvéreidet elveszi tőle a Gyámhatóság.
Tipp: mielőbb keress meg egy pszichiátert! Támasz nélkül nem fogod egyedül elbírni azt, ami rád vár a jövőben. Nagyon hamar vissza fognak rántani a beteg családodba. Keress és kérj segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!