Hagyjam, hogy éhezzenek?
Most fogok elköltözni a családomtól. Félbehagytam a tanulmányaimat, mert a testvéreim úgy bánnak velem, mint egy kutyával, és úgy érzem, megkattanok, ha nem lépek le minél hamarabb. Már teljesen kiborít ez a helyzet, és nem lehet velük megbeszélni. Mindig igyekeztem kedves lenni és barátságos, és segíteni mindenkinek, ahol lehetett, de kihasználnak. Úgy érzem, szétszedik az életemet.
Viszont az a probléma, hogy ha én nem segítek bele a családi kasszába, akkor már 20.-án elfogy itt minden pénz, és a testvéreim 10 napon keresztül éheznek. Legfeljebb májkrémes kenyér van, meg krumplileves. Úgyhogy rendszeresen én szoktam élelmiszert vásárolni mindenkinek.
A helyemben támogatnátok pénzzel a családomat továbbra is? Tudom, hogy kellene, hiszen ők a családom, de néha úgy érzem, inkább kitekerném mindenki nyakát.
Ez a gond, hogy eltapsolják a pénzt.
A három keresőt úgy kell érteni, hogy anyám fizetése, a nővérem lakbére (30 000), meg amit még én bele tudok tankolni a családba. Hajfestéket is vesznek, meg elég sok olyan dolgot, amit én feleslegesnek tartok. Anyu hoz gyrost a nővéremnek (kell neki, mert fáj a torka), és akkor derül ki, hogy összesen 2000 forintja van jó végéig, 20.-a van, de ő vesz egy gyrost 600 forintért.
A májkrémet meg a krumplilevest úgy kell érteni, hogy az már az én félretett pénzemből megy, mint ahogy a sampon, tusfürdő, fogkrém, wc-papír, ilyesmi is.
Azt nem mondtam, hogy ha megpróbálom anyával megbeszélni, hogy a pénzt nem így kellene beosztani, akkor mindenki leordítja a fejem, hogy semmi közöm hozzá, és ne szóljak bele.
Albérletben élünk, és apám nem fizet gyerektartást.
Ahol garantáltan minden istenáldott nap jut pénz májkrémre, meg krumplilevesre(ahhoz se krumpli meg víz kell csak,hanem vegeta, répa, olaj, stb. hogy levesnek lehessen hívni, ne főtt krumplinak), ott azért távolról se éheznek.
Én ennek ellenére, ha te is úgy látod, hogy megteheted, hogy támogatod őket, és ez nem megy a te megélhetésed ellehetetlenülésére, akkor én élelmiszerekkel támogatnám őket.
Egyik nap/héten(anyagi viszonyaidtól függ, amibe én innen nem látok, nem láthatok bele) zöldséget(krumplit,répát, káposztát, karalábét,karfiolt,stb.) vinnék nekik, a másik héten húst, vagy amire épp szükség van.
Pénzt ne adj nekik, mert azt szemlátomást eltapsolják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!