Testvérgyűlölet, anyósgyűlölet, mit lehet tenni? (lent)
A párom és a báttya sosem jöttek ki jól egymással.
Utóbbi mindig gyűlölködött az öccsére, mert úgy érezte, őt jobban szeretik a szülők stb.
A helyzet az, hogy én és a párom a párom szüleinél lakunk.
A báttynak viszont megmondta az anyósjelölt kerek-perec, hogy ő nem lakhat a szülői házban (büntetett előélete van). Ezért aztán még jobban megromlott a viszony a testvérek között. A bátty párja, akivel jó barátnők voltunk, mostmár nyíltan gyűlölködik velem és a párommal. Közrejátszik, hogy őt a leendő anyós nem kedveli, mivel őmiatta is történt a bátty egyik ügye, tehát eleve haraggal fogadta a kapcsolatukat. Mégis próbált normálisan viszonyulni hozzá, most hogy volt a nő születésnapja, meghívta, hogy megköszöntse.
A reakció az volt, hogy egyszerűen nem jelent meg, nem volt elérhető. A bátty pedig megfenyegette a páromat hogy tönkretesz engem is, őt is.
Félek, mivel az ügyei főleg dulakodásból kifolyóak, talán testileg is nekimenne a páromnak.
Mit lehetne tenni?
Itt az anyós a hibás egyértelműen.
Anyaként nem épp megfelelően viselkedett, valószínűleg már kisebb korukban sem egyformán bánt a két gyerekkel, és lehet, hogy részben ennek is tudható be a bátty büntetett előélete.
Őszintén megvallva a báttyot megértem, és sajnálom is.
Itt az anyósnak kellett volna normálisan felnevelnie a két gyermeket, mostmár utólag nem sokat lehet tenni.
Az anyuka - ha vele az idősebbik fia normálisan viselkedik - ne tegyen különbséget a két gyereke között.
A két testvér üljön le megbeszélni egymással a problémákat. Ha nem megy, és tényleg ennyire eldurvult a helyzet, akkor szakítsátok meg velük a kapcsolatot. Nem kell feleslegesen erőltetni azt, ami nem megy.
A barátnők pedig ne szóljanak bele ebbe a kapcsolatba.
Ugyanez báty szemszögéből: anyám mindig is az öcsémet szerette jobban, vele többet foglalkozott. Hoztam néhány rossz döntést, anyukám nem állt mellettem, a házába sem fogadott be de a barátnőm végig kitartott mellettem és szeretett, nem hánytorgatja fel a hibáimat újra és újra, ellentétben anyámmal és az öcsémmel.
Most meg ráadásul a barátnője, aki odaköltözött anyámhoz, továbbra is csak mélyíti az ellentéteket. Ti mit tennétek?
Maradj ki belőle. Csak rájuk tartozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!