Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez normális 9 évesen egy fiútól?

Ez normális 9 évesen egy fiútól?

Figyelt kérdés
Van egy öcsém 9 éves. A nap 24 órájában hangokat ad ki. A szájával, lábával, kezével mindegy mivel de hangokat ad ki. Ha szépen megkérjük hogy hagyja abba mert zavaró akkor tovább csinálja és hangosabban. Eléggé nagy lett az arca is. Reggelente (6-kor) nézi a meséjét de úgy üvölteti hogy a 3. szomszéd is hallja. Mivel szeretnék még aludni ezért szépen meg szoktam kérni hogy halkítsa lejjebb erre meg az a válasza hogy "azt lesheted" Ha akar valamit addig piszkál, lóg rajtam mint egy pióca amíg meg nem kapja. Ha meg kérek tőle valamit (mondjuk egy piros ceruzát) akkor meg csak akkor adja oda hogy ha valamit megteszek neki ha letöltök neki egy játékot vagy ilyesmi. Sokszor meg is fenyeget. Ok nélkül a szobájában az ágyhoz veri magát és magában beszél. Eléggé homokosan is viselkedik. Amikor meglát egy aranyos dolgot elkezd picsogni hogy "Juj de ki édes" Bármiért tud sírni (bár inkább hisztizni) Ha meg iszom az utolsó csepp kólát akkor is elkezd hisztizni és a földhöz veri magát. Nagyon pofátlan anyuval szemben is de ha apu kér tőle valamit rögtön ugrik mint egy öleb. Ezt kb. 1 éve csinálja és engem nagyon aggaszt. :\

2013. aug. 25. 11:41
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
Haha nagyon vicces volt..
2013. aug. 25. 12:33
 32/51 anonim ***** válasza:
100%
Én rajtatok nevetek jót, hogy 9 éves, taknyos kölyök terrorizálja a családot :D DE dokihoz nem viszitek, mert anyuka azt hiszi megoldja majd egyedül
2013. aug. 25. 12:34
 33/51 A kérdező kommentje:
Meg nézném hogy ugyan így nevetnél akkor is ha egy hetet nálunk töltenél..
2013. aug. 25. 12:35
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

Én elvinném orvoshoz, nem a csodára várnék!

Az ajtót is leszerelném, nehogy már bezárkózzon!

Nincs net, nincs tv, nincs semmi!

2013. aug. 25. 12:38
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Az iskolában nem problémás? Vagy ott lapit, min sz@r a fűben? Az ilyen gyerekeket nálunk bizony az iskolákban rendesen megnevelik vagy ha olyan rossz, akkor szólnak a szülőnek, hogy ráférne egy pszichológus stb. Én apukáddal beszélném meg, hogy kb mondja neki ezeket: Kisfiam, 9 évesen nem igy kellene viselkedned, hagyd békén a testvéredet és meg ne halljam, hogy még egyszer a semmiért hisztizel vagy toporzékolsz, nem vagy már csecsemő, nagyfiú vagy. Ha káromkodsz nincs net, nincs tv, kapsz egy könyvet, olvasd azt. Ha hisztizik akkor közölném vele, hogy ha nem fogsz szót fogadni, akkor nincs más választásotok, mint orvoshoz vinni, de tényleg elvinni, nem csak beijeszteni. Lehet már az első találkozás után megváltozik....
2013. aug. 25. 12:59
 36/51 A kérdező kommentje:
A suliban is eléggé rossz. De ott 1-2 fokkal jobban viselkedik. Egy párszor apu mondott neki hasonlókat de 1 napra rá ugyan ilyen volt. Akaratos nagyon. Szerintem is el kéne vinni orvoshoz. Ha lesz rá lehetőség elvisszük. Köszönöm mindenkinek a válaszát sokat segítettetek.
2013. aug. 25. 13:08
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
Az kéne az ilyen gyereknek, poroszos nevelés! Reggel 6kor mi az h tv-t bámul a kis sz.aros. Aludjon meg kenje meg magának a zsemléjét és menjen iskolába v. akárhova ilyenkor nyári szünetbe. Rendszert kéne az életébe csinálni, mert láthatóan úgy él, ahogy neki tetszik. Nem hiszem, hogy teljesen anyukád a hibás a nevelésben, hiszen téged is felnevelt és mégsem vagy égetnivaló. Apukád talán az egyetlen, akit tisztel, az okát nem tudom, anno én is nehezebben pofáztam vissza apámnak, anyámat meg semmibe vettem. Az ilyeneknek találták ki a katonai sulit. Valami olyasmit kellene otthon is bevezetni, száraz kenyér, egy kis víz, nemhogy még kóla. Fenyítés kell ide, mert csak a talpát nyaljátok..meg kéne neki mutatni, hogy kit illet a tekintély, de ehhez elég kemény eszközökhöz kell nyúlni.
2013. aug. 25. 13:13
 38/51 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy Ti ennyire nem tudtok gyereket nevelni, már elnézést? Ez 98%-ban a ti hibátok.

Mi az, hogy nem akar kijönni a szobájából, és eltorlaszolja az ajtót? 9 éves könyörgöm!!! Kulcsa sem kéne hogy legyen a szobájának, ha meg szívózik, akkor ajtót leszerelni és kész.

Mi az, hogy hajnali 6-kor max hangerőn mesét néz? Ti ezt miért tűritek? Odamenni, tévét kikapcsolni, távirányítót elvenni. Nem tetszik neki? Akkor eltiltani a tévétől.

Te mégis hány éves vagy? Egy 9 éves gyerek ver téged? Te meg ennek ellenére megteszed, amit kér?

Hát hol éltek ti? Ez lenne a gyermeknevelés? Mert ez minden, csak nem nevelés.

Ha veszünk egy kutyát, azt is meg kell néha fegyelmezni, különben elkanászodik. A fegyelem az ő érdeke is.

Csináljatok már valami következetes jutalom-büntetés rendszert, mert enyhén szólva is vicces, hogy egy 9 éves kisgyerek terrorban tartja a családot.

Mondjuk meg lehet várni még egyszer a suliban összeverik egy ilyesmiért, de azért nem ártana a családnak végeznie a nevelést.

2013. aug. 25. 13:18
 39/51 anonim ***** válasza:
82%

"Meg nézném hogy ugyan így nevetnél akkor is ha egy hetet nálunk töltenél.."

Egy hét utána olyan fegyelmet tanulna, hogy nem ismernél rá. Hisztizik? Egy vödör hideg víz a nyakába, úgyis nyár van.

2013. aug. 25. 13:19
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha ellenkeztek vele akkor hisztizik, hagy hisztizzen ha neki jól esik. Nem szabad meghátrálni. Amit te mondasz az úgy van, kit érdekel hogy bőg vagy akaratos? Amit az idősebb mond az úgy van kuss! Ha meg megüt akkor keverj le neki olyat hogy átmennyen a falon, bocsi de szerintem ez kell. Az írásodból ítélve szerintem te a nővére vagy, mert ha a bátyja lennél, már rég szétverted volna.
2013. aug. 25. 14:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!