Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elegem van az öcsémből! Mit...

Elegem van az öcsémből! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém aki napi szinten kiborít. Mindig olyanokat mondogat rám hogy én ku*rva vagyok, r*banc vagyok (ami nem is igaz). Nagyon rossz mert mindent tönkre vág. Amiket csinál mindig rám fogja és anya meg neki hisz, még szerencse hogy apum nekem hisz mert tudja hogy én ilyeneket nem csinálnék. Bármit mondok neki azt elmondja a barátainak meg a szüleimnek. Ha próbálok neki segíteni akkor leordítsa a fejemet. Nagyon bunkó én próbálok rá szólni hogy ezt nem így kell és akkor nagy felháborodottan mondja: "hogy nem vagy az anyám se az apám!" "te itt egy senki vagy és nem parancsolsz nekem!". Azért jön be a szobámba hogy megnézze mit csinálok a gépemen és egyből elmondja anyáéknak, sokszor azért is bejön hogy ide fingjon. De ha rászólok és kiabálok hogy miért csinálta akkor meg én vagyok lecseszve. Anyum egyáltalán nem neveli csak apum. De már apum se mert anyum azt mondta apumnak hogy minek kell piszkálnia, engem is piszkálhatna. Azóta apum nem foglalkozik vele és egész nap a számítógép előtt ül és ez engem zavar. Iskola időbe meg volt büntetve de nem kellett neki betartani, de amikor én voltam megbüntetve akkor nekem be kellett tartani. A cuccait tönkre vágja azért hogy kaphasson új cuccokat. Nagyon sokszor szimulál, pl. ha megütöm akkor rohan anyához sírva hogy mennyire fáj pedig kicsit adtam neki, megjátsza hogy sír. Az a legdurvább hogy olyanokat mondogat nekem hogy: sz*pj le, ny*ld ki, sz*pd ki a f****m. Engem ez zavar hogy ilyeneket mondd. Ha mondok neki valamit akkor egyből megüt. Volt olyan hogy az egész lábam tiszta lila foltos volt. Szerintetek mit tegyek? Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm a válaszokat :))

Én 14/l öcsém 12/f

2013. aug. 24. 13:55
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Régebben járt karatéra, de abba kellett hagynia mert engem vert. Egyébként minecraftozik.
2013. aug. 24. 17:19
 22/33 anonim válasza:
Az kemény.. Akkor nem tudom.. Esetleg még az jutott eszembe, de persze tutira nem lehet menni, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy reagál rá, de kellene egy lány, aki tetszik neki, aki ezért a viselkedéséért megveti..Azon lehet elgondolkozna. 50% esély van rá :)
2013. aug. 24. 18:21
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ilyen öcsém lenne olyan leosztanák neki hogy átmenne a falon.

15/f

2013. aug. 24. 18:43
 24/33 anonim ***** válasza:
olyat*
2013. aug. 24. 18:44
 25/33 anonim válasza:
Hagyd figyelmenkívül. Ha beszól, mosolyogj, ha megüt, tűrd! Idő után megunja.
2013. aug. 30. 11:28
 26/33 anonim ***** válasza:
A csúnya beszédet, meg ezt a stílust a barátaitól tanulja, viszont az, hogy ezt csinálja is, az anyukád hibája. Nem tudom, lehet-e ezen változtatni. Én a helyedben megpróbálnék beszélni apukáddal, hogy találjatok valami megoldást arra, hogy ne zaklathasson téged. Mondjuk tilos bemennie a szobádba. Abszolút bármikor, bármiért. Vagy mondjuk tilos bemennetek egymás szobájába, és akkor anyuci sem érzi úgy, hogy a pici fia van b*sztatva. Verekedésért büntetés mindkettőtöknek, de találj ki olyat, amit te jobban viselsz. Mondjuk szobafogság, vagy segítség a házimunkában, vagy ilyenek. Csúnya beszédért szintén. Beszéld meg kettesben apukáddal, hogy aztán ő a saját ötleteként tálalhassa anyukádnak, hogy a családi béke érdekében meg kell rendszabályozni a gyerekeket.
2013. szept. 8. 15:04
 27/33 A kérdező kommentje:
Egyre rosszabb a helyzet. Komolyan mondom kollégiumos leszek, úgy is végzős vagyok.
2013. szept. 29. 13:23
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy már neked kelljen menekülni otthonról, mert az öcséd idegbeteg. A szüleid pedig - ne haragudj, hogy ezt mondom - alkalmatlanok a feladatukra. Hallgass az egyik válaszolóra, készíts hangfelvételeket a viselkedéséről, dátummal, és add oda a szüleidnek. Ha apudtól fél, akkor még van esély, hogy meg lehet fékezni.
2013. szept. 29. 14:12
 29/33 anonim ***** válasza:

Beszélj a szüleiddel, kérj segítséget tőlük, és a szobádból zárd ki a tesót. Illetve lenyomhatsz neki nyugodtan egy nyaklevest is, ha akarsz, pl. a f-ngásért. Megérdemli.

Másutt pedig úgy kerüld el, mintha nem is ismernéd, ha folyton csak blamálni tud téged.

2013. okt. 18. 16:37
 30/33 A kérdező kommentje:
Ma 2 voltunk itthon és el van tiltva mindentől és neki állt tévézni. Én meg lekapcsoltam és megütött és engem k**vázott le. Ha szólok szüleimnek azok meg nem foglalkoznak vele. Csináltam azt is hogy nem foglalkoztam vele akkor meg a hajamat húzgálta és rugdosott.
2013. okt. 18. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!