Elegem van az öcsémből! Mit tegyek?
Van egy öcsém aki napi szinten kiborít. Mindig olyanokat mondogat rám hogy én ku*rva vagyok, r*banc vagyok (ami nem is igaz). Nagyon rossz mert mindent tönkre vág. Amiket csinál mindig rám fogja és anya meg neki hisz, még szerencse hogy apum nekem hisz mert tudja hogy én ilyeneket nem csinálnék. Bármit mondok neki azt elmondja a barátainak meg a szüleimnek. Ha próbálok neki segíteni akkor leordítsa a fejemet. Nagyon bunkó én próbálok rá szólni hogy ezt nem így kell és akkor nagy felháborodottan mondja: "hogy nem vagy az anyám se az apám!" "te itt egy senki vagy és nem parancsolsz nekem!". Azért jön be a szobámba hogy megnézze mit csinálok a gépemen és egyből elmondja anyáéknak, sokszor azért is bejön hogy ide fingjon. De ha rászólok és kiabálok hogy miért csinálta akkor meg én vagyok lecseszve. Anyum egyáltalán nem neveli csak apum. De már apum se mert anyum azt mondta apumnak hogy minek kell piszkálnia, engem is piszkálhatna. Azóta apum nem foglalkozik vele és egész nap a számítógép előtt ül és ez engem zavar. Iskola időbe meg volt büntetve de nem kellett neki betartani, de amikor én voltam megbüntetve akkor nekem be kellett tartani. A cuccait tönkre vágja azért hogy kaphasson új cuccokat. Nagyon sokszor szimulál, pl. ha megütöm akkor rohan anyához sírva hogy mennyire fáj pedig kicsit adtam neki, megjátsza hogy sír. Az a legdurvább hogy olyanokat mondogat nekem hogy: sz*pj le, ny*ld ki, sz*pd ki a f****m. Engem ez zavar hogy ilyeneket mondd. Ha mondok neki valamit akkor egyből megüt. Volt olyan hogy az egész lábam tiszta lila foltos volt. Szerintetek mit tegyek? Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm a válaszokat :))
Én 14/l öcsém 12/f
Az öcséd a nevelés hiánya miatt ilyen.
ha a szüleid nem foglalkoznak vele ,semmit nem tehetsz. Majd szép lassan elkezd mégjobban elkanászodni, 1-2 év múlva már a szüleiddel is így fog bezsélni meg viselkedni ,hátha akkor észbekapnak.
Ott a szgéped, igazán felvehetnéd ezt a gusztustalan és cinikus, nem kevésbé degradált viselkedésű öcsédet, és másoljál belőle 2 példányt. Egyiket a szüleidnek, másikat meg pl a gyámügynek. Ennek a gyereknek valami agyi vagy lelki baja lehet, veréssel nem hinném, hogy bármit el lehet érni, bár próba cseresznye.
És az a baj, hogy addig míg be nem bizonyítod, hogy Neked van igazad, addig mindig Ő győz, és sajnos tovább csinálja, hogy még többet győzzön. Csak is felvétellel nyerhetsz végre Te is! Nem 1 vagy 2 videó vagy hanganyag, hanem 10 vagy 20 és rendesen bedátumozva! És hidd el utána azt mond az öcséd amit akar, az életbe nem fognak neki hinni!
Köszi a válaszokat :)
Anyával is már kezd úgy beszélni, de még nem annyira mint velem. Apummal nem mer, mert fél tőle.
12-es vagyok!
Kamaszkor nem mentesít a káromkodás és a másik minimum emberként kezelése alól! Ezen a sz@pj le!-n teljesen kiakadtam. (Most olvastam teljesen végig). Ha lenne tesóm, vagy bármely idegen gyerek/felnőtt ilyet mondott volna akkorát kapott volna, hogy nem kellene színlelnie a sírást!
Ezeregy megoldás van erre.
Én az izolációt ajánlom.
Egyszerűen megszakítasz vele minden kapcsolatot, nem szólsz hozzá, nem reagálsz semmire, amit tesz. Ha bejön a szobádba, kiküldöd. Ha nem megy ki, kilökdösöd. Ha beszól neked, nem foglalkozol vele. Ha a szüleid ezért rádszólnak, azt is figyelmen kívül hagyod.
Szegény srác először provokálni fog, majd tombolni, végül pedig bocsánatot kér.
Ehhez igazából csak akaraterő kell, bármit csinál, bármit ígér, vagy bármivel fenyeget, te hagyd figyelmen kívül.
Fordítsd ellene a saját fegyverét!
Te is találj ki neki neveket. Pl.: buz! kötsög, hül ye fas, ge ci féreg, nyomi bun.kó, tuskó gyökér.
Ne szólj hozzá különben egy szót sem, ám ha ő valamit hozzád szólna, bármi is az, mondd neki, hogy pofa be, majd tedd hozzá valamelyik "nevét", és üsd meg.
Csak így lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!