Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti megengednétek, hogy a...

Ti megengednétek, hogy a húgotok hozzátok költözzön?

Figyelt kérdés
Problémák vannak itthon és azon gondolkozok egy ideje, hogy a bátyámhoz milyen jó lenne oda költözni. Ti mit szólnátok hozzá, hogyha a húgotok hozzátok akarna költözni? Örülnétek neki? Vagy tehernek éreznétek?
2013. aug. 1. 19:45
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
61%
maximum akkor, ha mondjuk elmegy diákmunkára, és havonta (ha csak jelképes összeget is) hazaad
2013. aug. 1. 21:27
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan már férjem és gyerekem van, de minden további nélkül befogadnám bármelyik testvéremet. Kérdés, hogy a bátyád milyen típus.
2013. aug. 1. 22:07
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha családi probléma miatt engem választanál és te lennél a húgom, akkor én mindent megtennék azért, hogy segítsek neked, de csak akkor, ha te is ezt akarod.

Bizony dolgozni kell suli mellett (én azt tettem). Kemény, de még mindig jobb, mint egy vagy két bántalmazó szülő.

Ja: és a helyedben azonnal kérnék pszichiáteri segítséget. Ingyen van, TB-re, nem kell aggódni. Viszont ilyen helyzetben, amiben te vagy, létfontosságú volna, hogy valaki felnőtt a hátad mögött legyen és támogasson és ne minden a bátyád vállát nyomja.

2013. aug. 1. 22:15
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen igen. Ki segítsen neki, ha nem én?

Mondjuk nem a levegőbe beszélek, amikor kellett, mi befogadtuk a húgom, a párjával együtt. Kemény volt, négyen 37 négyzetméteren :D

2013. aug. 1. 22:42
 15/30 A kérdező kommentje:

Szerintem holnap megkérdezem tesómat, hogy hozzá mehetek-e. Nem akarok már itthon lenni:(

És szerintetek ha befogadna az korrekt lenne, hogy én megcsinálnék minden házimunkát meg ilyesmit cserébe, hogy ott lakhatok?

Én most végeztem a gimivel és szeptemberben kezdem az egyetemet és nagyon sokat kell majd tanulnom állítólag Nem hiszem, hogy még dolgozni is tudnék.

2013. aug. 1. 22:46
 16/30 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ez korrekt. Ha főzöl neki, takarítasz nála, elmész bevásárolni, akkor megteszel minden tőled telhetőt, csak vigyázz, ne csak az első pár hónapban legyen így. Persze, vizsgaidőszakban Ő is meg fogja majd érteni a kevesebb takarítást. :)
2013. aug. 1. 22:54
 17/30 anonim ***** válasza:
6%
És mikor szándékozol dolgozni? Csak mert mát bocs, de ez édes kevés azért, hogy ottlakhass...
2013. aug. 2. 08:27
 18/30 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem attól függ, hogy ez elég-e, hogy a bátyád hogy áll. De szerinted miből lesznek meg a te saját dolgid? Mint pl. tampon, smink, tusfürdő, arctisztítók...stb. a női dolgok? Vagy azt is a bátyád vegye? Mert akaja, rezsi egy dolog. Oké, lehet ösztöndíjad ha jól tanulsz az is valami, de szerintem legalább nyáron dolgoznod kéne valamit, esetleg suli közben is. Én is kijártam az egyetemet, tudom, hogy ez nem ideális, de akinek nincs más választása az dolgozik. Bátyádtól függ igazából minden.
2013. aug. 2. 11:23
 19/30 A kérdező kommentje:

"De szerinted miből lesznek meg a te saját dolgid? Mint pl. tampon, smink, tusfürdő, arctisztítók...stb. a női dolgok? Vagy azt is a bátyád vegye?"

Hát én úgy gondoltam, hogy ő venné.

Meg most lehet kicsit önzőn vagy nem tudom, hogy mondjákul hangzik, de egy kicsit megtehetné, hogy egy kis ideig támogat míg nem lesz velem valami.

Ő mindig mindent megkapott én meg sose semmit.

Mikor a középiskolából ballagott akkor kapott egy pár éves BMW-t. Én egy nyakláncot. Mikor lediplomázott kapott egy gyönyörű új penthouse lakást. Én semmit se fogok.

Ő mikor még nem dolgozott és kért pénzt bulizni vagy bármire kapott amennyit kért apától. Én apától sose kaptam anyától pár ezret, de azt is úgy, hogy "jajjj apád megne tudja".

Tesóm ahogy apa cégénél kezdett dolgozni azzal együtt tulajdonrészt kapott. Én nemhogy tulajdonrészt nem fogok kapni, de mégcsak nem is dolgozhatok ott. Meg majd ő fog örökölni mindent. Mert már apa az orromra kötötte, hogy "egy nő nem rendelkezhet a családi vagyon felett. Mégcsak az hiányozna. Amit a család férfiai elértek azt egy hülye nő tönkre tegye."

Én meg csak annyit szeretnék, hogy egy kicsit hagy lakjak nyugodt körülmények között.

2013. aug. 2. 20:58
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha én autót, házat, céget kapnék, nyilván segítenék a testvéremnek. Bár a helyedben nem kérdeznék rá nyíltan, csak elmesélném neki mi a problémám, és elmondanám, hogy nem bírok már ott élni ilyen körülmények között. Ha neki nem jelent gondot, valószínűleg magától fel fogja ajánlani Neked, hogy költözz oda. Az anyagiakban pedig normális esetben besegítenek a szülők.
2013. aug. 3. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!