Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti megengednétek a 16...

Szülők, ti megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, Pestre kell feljárnom, ezért mindig korán kell kelnem reggelente (4-5 óra körül), és későn is végzek, utána ha tanulok már este van. Gyakorlatilag kikészít, órákon alszok, ha nem, akkor is annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok koncentrálni. A közösségi életem is nullán, ha van egy kis szabadidőm, akkor is pihenek.

A keretünk megvan rá, de nem tudom mit szólnának. Nem akarok kollégiumba menni, annyi rossz dolgot hallottam róla. Viszont itthon sem akarok maradni, a fenti okok miatt, és mert veszekednek velem itthon elég sokat. A koleszt engednék, de ezt nem merem látatlanban megkérdezni tőlük.

2011. dec. 13. 20:51
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
88%
Velem is ez van, csak én már 18 leszek. Ugyanígy vidékről, 4-kor kelés stb, én elmentem albiba 15 évesen, de csak pár hónapig bírtam szülők nélkül, idegennel. Most elviselem ezt az állapotot, bár elég nehéz, de már nincs sok idő vissza. Próbáld megbeszélni velük, költözz össze egy normális egyetemistalánnyal és semmi baj nem lesz.
2011. dec. 13. 20:57
 2/38 anonim ***** válasza:
79%
Nem engedném.
2011. dec. 13. 20:59
 3/38 anonim ***** válasza:
33%
Nem lakhatsz egyedül ők a gyámjaid, és az albérlet baromi drága.
2011. dec. 13. 20:59
 4/38 anonim ***** válasza:
73%
Csak akkor, ha 16 évesen elég komoly, szinte már felnőttnek tekinthető.Akkor is állandó ellenőrzés lenne, kötelező heti hazautazással, telefonnal.Albérletben mindenki saját háztartást vezet, nincs kiszolgálás.Vásárolni kell, ennivalóról gondoskodni, takarítani, mosni, stb.Mellette persze tanulni.Egyedül semmiképpen nem engedném.Egy megbízható, egyetemistával talán.Na de ilyen egyetemistát hol találni, aki merne felelősséget vállalni egy kamaszért?
2011. dec. 13. 21:03
 5/38 anonim ***** válasza:
30%
Ilyen helyzetben mindenképpen elengedném, de csak felügyelettel. Szegény, nagyon sajnállak, ez még felnőttnek is sok:(
2011. dec. 13. 21:04
 6/38 anonim ***** válasza:
82%

1. Megértelek, h sok rosszat hallottál már a kolikról, de ha utánanézel, biztosan találsz jót.

2. Én csak akkor engedném a gyerekemnek az albit, ha ismerőssel költözne össze. Megértelek, h nem mered megkérdezni :)

2011. dec. 13. 21:04
 7/38 A kérdező kommentje:

Van idősebb barátnőm, velük oldanám meg :)

Ellenőrzés meg persze, kell is.

2011. dec. 13. 21:05
 8/38 anonim ***** válasza:
50%
Én 15 évesen laktam fél évet albiban (a suli kollégiuma tele volt, és ők szerződtek a tulajokkal, szóval megbízható emberek voltak). Ha nincs más megoldás, megengedném, de mindenképp lekáderezném a tulajt.
2011. dec. 13. 21:05
 9/38 anonim ***** válasza:
27%

Nem engedném. Én kollégista voltam, és tudom, hogy ha az ember normális szobába kerül, akkor a kollégium a legjobb dolog. Rengeteg motivációt kaptam a szobatársaimtól.

Szóval először mindenképpen tennék egy kísérletet a kollégiummal, mert azért az ezerszer biztonságosabb.

2011. dec. 13. 21:08
 10/38 anonim ***** válasza:
79%
nem engedném.
2011. dec. 13. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!