Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti megengednétek a 16...

Szülők, ti megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, Pestre kell feljárnom, ezért mindig korán kell kelnem reggelente (4-5 óra körül), és későn is végzek, utána ha tanulok már este van. Gyakorlatilag kikészít, órákon alszok, ha nem, akkor is annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok koncentrálni. A közösségi életem is nullán, ha van egy kis szabadidőm, akkor is pihenek.

A keretünk megvan rá, de nem tudom mit szólnának. Nem akarok kollégiumba menni, annyi rossz dolgot hallottam róla. Viszont itthon sem akarok maradni, a fenti okok miatt, és mert veszekednek velem itthon elég sokat. A koleszt engednék, de ezt nem merem látatlanban megkérdezni tőlük.

2011. dec. 13. 20:51
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
36%

Nem engedném meg.Nem te vagy az egyetlen aki hajnali 4-kor már úton van,és este ér haza..Én is így voltam anno annak idején,és mindent meg lehet oldani így is..

De semmi pénzért nem egyeznék abba bele,hogy pár fiatal albérletben éljen mint marci a hevesen..Abból semmi jó nem sülne ki..

2011. dec. 13. 21:12
 12/38 anonim ***** válasza:
11%

"Nem engedném meg.Nem te vagy az egyetlen aki hajnali 4-kor már úton van,és este ér haza..Én is így voltam anno annak idején,és mindent meg lehet oldani így is.."

Egy 16 éves gyerekről beszélünk, akinek tanulnia kell. Lehet, hogy egy felnőtt meg tudja oldani, mivel már munkából jön haza, de ebben a korban még gyerek az ember, nem kéne úgy kezelni, mint egy felnőttet, akinek nem kell jól teljesítenie az iskolában.

2011. dec. 13. 21:17
 13/38 anonim ***** válasza:
38%

Érdekes, én is hajnalok hajnalán keltem és utaztam 2 órát, h iskolába jussak, mégis ki lehetett bírni.

Mint szülő, biztos nevetnék egy nagyot, ha elém állnál ezzel. Vagy koli v utazás. Akár vannak idősebb lányok, akár nem.

2011. dec. 13. 21:21
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem. Vannak normális koleszok, ahol normális körülmények vannak, csak keresgélni kell egy kicsit.
 15/38 A kérdező kommentje:
Aki azt mondja, hogy nem, miért nem?
 16/38 anonim ***** válasza:
60%

"Mint szülő, biztos nevetnék egy nagyot, ha elém állnál ezzel."

Én most őszintén megsajnáltam a gyerekedet, nagyon beszűkült agyú vagy..

Szerencsétlen 4-kor kel, tegyük fel, hazaér 6-ra, 7-re, rohadt fáradtan és mire eszik, pihen, az már este, utána álljon neki tanulni és aludjon 5 órákat? Gratulálok a hülye és kegyetlen felfogáshoz.

2011. dec. 13. 21:24
 17/38 anonim ***** válasza:
49%

Én azért mondom, h nem, mert egy 16 éves gyerek, akármilyen megbízható is még nem tudja kontollálni magát, ha ekkora szabadságot kap.

A másik pedig azért, h hiába van meg rá a pénz, az akkor is nagyon sokba kerül. Ha majd képes megkeresni rá a pénzt, akkor mehet albérletbe.

2011. dec. 13. 21:24
 18/38 anonim ***** válasza:
22%
21.24-es, nőlj fel! Én is rengeteget utaztam és hidd el, h nem fárasztó. Éjfélig tanulás. 5-kor kelni, 5.20-kor busznél lenni és 8-ra éppen beérni. Ez volt. Buszon lehet tanulni.
2011. dec. 13. 21:27
 19/38 A kérdező kommentje:
Tanuljon buszon, aki kibírja az ordibálást, zajt, ne adj isten gyereksipítozást.
2011. dec. 13. 21:28
 20/38 anonim ***** válasza:

Én átgondolnám.Az lenne a perdöntő,hogy a gyerek mennyire megbízható.Ha tudom róla,hogy szükséges a körmére néznem,mert hajlandó elengedni magát tanulás terén,vagy eszetlen bulizásba kedzeni ahogy hátat forditok,befolyásolható,akkor nyilván nem.

Viszont ha tudom,hogy meg lehet benne bizni ,és nem él vissza azzal,hogy szabadjára van engedve,és anyagilag is megengedhetném magamnak,akkor belemennék.

2011. dec. 13. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!