Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti megengednétek a 16...

Szülők, ti megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, Pestre kell feljárnom, ezért mindig korán kell kelnem reggelente (4-5 óra körül), és későn is végzek, utána ha tanulok már este van. Gyakorlatilag kikészít, órákon alszok, ha nem, akkor is annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok koncentrálni. A közösségi életem is nullán, ha van egy kis szabadidőm, akkor is pihenek.

A keretünk megvan rá, de nem tudom mit szólnának. Nem akarok kollégiumba menni, annyi rossz dolgot hallottam róla. Viszont itthon sem akarok maradni, a fenti okok miatt, és mert veszekednek velem itthon elég sokat. A koleszt engednék, de ezt nem merem látatlanban megkérdezni tőlük.

2011. dec. 13. 20:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező, micsoda egy mártír vagy te :D Mintha te lennél az egyedüli iskolás, aki sokat utazik oda-vissza. Érdekes, minden osztálytársam, aki ugyanúgy nagy távokat utazott túlélte és egyetemre, fősikolára mentek.
2011. dec. 13. 21:32
 22/38 anonim ***** válasza:
77%

"Én is rengeteget utaztam és hidd el, h nem fárasztó. Éjfélig tanulás. 5-kor kelni, 5.20-kor busznél lenni és 8-ra éppen beérni. Ez volt. Buszon lehet tanulni."

Én nőjek fel? Na ne is mondd. Aki ilyet mond, hogy éjfélig tanulás, aztán 5-kor kelés, az nem normális. Te észlény, egy fejlődésben levő 16 éves gyerekről beszélsz. A saját gyerekednek is ezt javasolnád, hogy 4-5 órákat aludjon? Ja, és gratulálok, hogy te 20 perc alatt elkészültél és ki is értél a buszhoz, úgy látszik, pizsamában indultál útnak.

2011. dec. 13. 21:32
 23/38 anonim ***** válasza:
Drága, veszélyes, és ök a felelösek érted.
2011. dec. 13. 21:33
 24/38 anonim ***** válasza:
23%
2 percre van a buszmegálló. Ha este megfürdesz, akkor reggel már csak fogmosás, öltözködés és ott vagy. De voltak velem olyan fiatalok is a buszon, akik messzebről jöttek oda. Kibírták, mégha fejlődésben volt is a szervezetük.
2011. dec. 13. 21:35
 25/38 anonim ***** válasza:
26%
Nagyon sokan vannak itt nulla empátiával.Megértelek,mert hasonlóban voltam én is...Van olyan 16 éves akinek simán engedném mert van olyan értelmi szinten,és sajnos van olyan negyven éves is akit a boltba nem engdnék el egyedül,mert anyira életképtelen.Nem korfüggő,de először inkább kollégiumba menj,én is voltam,életem legjobb pár éve volt,utána menj albiba,de a kollégumot vétek lenne kihagyni.
2011. dec. 13. 21:35
 26/38 anonim ***** válasza:
56%
Hány éves vagy, 81%-os? Elég gyerekes a felfogásod, kb egy 12 évesé. Nekem egy olyan osztálytársam volt, aki ennyit utazott gimiben és ő meg kibukott teljesen, tanult, ahogy tudott, de egészségügyi problémái lettek, nem bírta a kialvatlanságot. Amúgy meg te tanulj a buszon, ahol mögötted horkolnak, dumálnak végig, vagy gyerek kiabál. Úristen, de buta felfogásod van.
2011. dec. 13. 21:36
 27/38 anonim ***** válasza:
58%
Ez a tipikus dögöljön meg a szomszéd tehetne,neki szar buszon kell tanulnia nehogy már a kérdezőnek jobb legyen,és tudjon pihenni,magyar jellem sajnos kiütközik a gyakorin sokszor.
2011. dec. 13. 21:38
 28/38 anonim ***** válasza:
68%

"2 percre van a buszmegálló. Ha este megfürdesz, akkor reggel már csak fogmosás, öltözködés és ott vagy."

És szerinted mindenki 2 percre lakik a buszmegállótól?:D Ja, hogy szerinted ne is reggelizzen és lány létére ne fésülködjön, ne tegye rendbe magát.

Kérdező, egy terminátorral állsz szemben, akinek 9 élete van, ezek után már bármit el kell viselned!!:DD

2011. dec. 13. 21:40
 29/38 anonim válasza:
100%
tuti nem engedném.
2011. dec. 13. 21:42
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Három lehetőséged van:

Kollégium

Bejárás

Közelebbi iskola

A kollégium nem rossz, egyáltalán. Sokmindenre megtanít: alkalmazkodni, spórolni, együtt élni valakivel. Öt évig éltem kollégiumban, ha a lányom is kollégista akar lenni, nem állok az útjába. De 16 évesen még gyerek vagy ahoz, hogy egyedül, vagy barátnővel albérletbe költözz.

A kollégium határokat szab, akárcsak az otthoni élet.

2011. dec. 13. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!