Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti megengednétek a 16...

Szülők, ti megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy albérletbe költözzön?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, Pestre kell feljárnom, ezért mindig korán kell kelnem reggelente (4-5 óra körül), és későn is végzek, utána ha tanulok már este van. Gyakorlatilag kikészít, órákon alszok, ha nem, akkor is annyira fáradt vagyok, hogy nem tudok koncentrálni. A közösségi életem is nullán, ha van egy kis szabadidőm, akkor is pihenek.

A keretünk megvan rá, de nem tudom mit szólnának. Nem akarok kollégiumba menni, annyi rossz dolgot hallottam róla. Viszont itthon sem akarok maradni, a fenti okok miatt, és mert veszekednek velem itthon elég sokat. A koleszt engednék, de ezt nem merem látatlanban megkérdezni tőlük.

2011. dec. 13. 20:51
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

A kollégium határokat szab, akárcsak az otthoni élet.

Ebben picit vitakoznék veled utolsó,mert vannak kollégiumok ahol még drogoztak is egyesek,sajnos.Meg hát voltak éjszakai kimászkálások is.Vagy a fiú szinten való...is.Nem minden kollégium megbízható ilyen téren.

2011. dec. 13. 22:25
 32/38 anonim ***** válasza:
55%
Hát a húgom koleszába simán átjárhattak a fiúk, kimehettek este, pedig egy jóhírű budapesti iskola kollégiuma. Szerintem egyesek itt rohadt beszűkült agyúak, ha nekik kéne gyerekként ennyit utazni, kiakadnának. Más meg bemegy 8-ra dolgozni, ül egy irodában, hazaér 5-re és panaszkodik, hogy mennyire kivan, pedig még tanulnia sem kell este.
2011. dec. 13. 22:30
 33/38 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem engedném. 16 évesen felügyelet nélkül, szerintem ez nem vezetne jóra. Igaz, én nem voltam kollégista, de nagyon sok középiskolai barátnőm igen. Voltak jobb helyek, voltak kevésbé jók, ennek utána kell járni.

Az albérletet akkor engedném, ha pl. idősebb (felnőtt) testvérével együtt menne, vagy egyéb felnőtt rokonnal/ismerőssel.

2011. dec. 14. 08:38
 34/38 anonim ***** válasza:
Én is inkább azt javasolnám, hogy egyetemistákkal beszéld meg, ha már koleszba nem akarsz menni. Az albérlet hatalmas felelősség egyedül, elég drága, nem tudom, mennyit keresel, de a fizetésed szinte elmenne rá:S. Plusz magadra főzni, házimunka, stb, ugyanúgy elvenné az időd nagy részét.-)
2011. dec. 14. 09:28
 35/38 anonim ***** válasza:

nem.

1. egy 16 éves kamasz még ne éljen egyedül...mert még a tojáshéj ott van a valagán.

2. ki fizetné az albérletet, rezsit stb?? mert hogy te nem, az biztos...akkor meg keret ide vagy oda, kizárt a dolog.

2011. dec. 14. 09:43
 36/38 anonim ***** válasza:
60%

Meglep hogy lepontozták azokat akik nem engednék meg hogy 16 évesen haverokkal albérletben éljen..

Bár nem értem miért.

A kérdező egy gondod hozott fel,méghozzá azt hogy hajnalban kell kelnie,és vonatoznia kell..KOmolyan! Ez már most gond??

Diák vagyok(15 éves) Budapestre járok suliba,és 70km-ről járok be vonattal minden nap.Hajnali 1/2 4-kor kelek,hogy időben kiérjek a vonathoz.A vonaton alszom egészen a keletiig.Este sokszor 7-re érek haza.Hazafelé mindig előveszem a tanulni valót,és olvasgatom.Otthon már csak az írásos leckét kell elővennem..

Nem okoz gondot,pedig utálok korán kelni...Tudjátok én látom,hogy hajnalban nem csak én utazom mint diák,hanem rengetegen utazunk így..Mégsem hallottam hogy valaki e miatt nyafogna..Ez van.Valakinek így kell megoldani a bejárást.Egyébként a barátnőm budapesti.Mégis ő is hajnali 5-kor kel hogy időben beérjen a suliba..Busszal sem utazik kevesebbet..

2011. dec. 14. 09:45
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, és akkor most miért nem vagy suliban?:) Amúgy meg 70 kilométer nincs olyan messze, felesleges fél 4-kor kelned:D Te kis kamugép.
2011. dec. 14. 10:09
 38/38 anonim ***** válasza:

ma 10:09

Azért nem vagyok suliban,mert beteg vagyok...

Azért kelek fél négykor mert reggel rendbe szedem magam(nekem nem elég 5 perc gyors öltözködés,és reggelizni is szoktam),és a vasútállomás gyalog fél órára van a lakásunktól.Azért kelek olyan korán mert így elérem az 5 órási vonatot ami bemegy a keletibe,és onnan még tovább utazom busszal..

Milyen okos ember lehetsz ha ezek eszedbe sem jutnak...

2011. dec. 14. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!