Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Megengednétek így a...

Szülők! Megengednétek így a költözést?

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő lenne: szülőként engednétek/tiltanátok a 18 éves lányotoknak, hogy egy fiú barátjával(nincsenek kapcsolatban) lakjon kettesben főiskolai évei alatt? Ha nem, miért?
2013. júl. 26. 17:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
Ha a 18-at betöltötte nincs mit tiltani.
2013. júl. 26. 17:03
 2/15 anonim ***** válasza:
96%
Ha az iskola miatt amúgy is költöznie kellene másik városba, akkor igen. Ha csak úgy buliból akarna elköltözni, de nem lenne szükséges amúgy és még én is tartsam fent a lakhatását, akkor nem, de akkor mással sem!
2013. júl. 26. 17:05
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Első azért nem sok mindent jelent hogy nagykorú, ha a szülők pénzéből él, és ha a szülő a kollégiumot tudja csak kifizetni akkor annak is örülni kell.

Nem hiszem, hogy kiakadnék, bár a kollégium felé terelném.

2013. júl. 26. 17:06
 4/15 anonim ***** válasza:
78%

18 évesen nem sokat tud ezen tiltani vagy engedni. Jótanácsot lehet adni, de tiltani mi értelme?

Egyébként én éltem egy lakásban (nem egy szobában) fiú jóbarátommal, semmi nem volt köztünk. Pusztán logikus volt, hogy ha ismerjük egymást, akkor inkább együtt fizetünk bérletit, mert egymásban jobban megbízhatunk mint egy idegenben. Mi ezen a furcsa?

Ha kollégiumban, akkor is logikusabb egy már ismert személlyel összeköltözni, mint egy ismeretlennel, mivel az előbbivel nyilván tudják, hogy kijönnek, míg egy új személlyel kérdéses.

2013. júl. 26. 17:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy egy lakásban laknak, nem jelent semmit, ami miatt rosszra kellene gondolni. Ma már a legtöbb ember nem azonnal szexre gondol, ha valakik közösen vesznek ki lakást.

Ha annyi pénzetek van, hogy a lányodnak egyedül tudtok egy rendes lakást bérelni, akkor esetleg kifogásolhatod, de ha meg kell nézni, hogy mire megy a pénz, akkor sokkal jobb, ha közösen vesznek ki lakást, mert így sokkal olcsóbban jön egy-egy ki, és a lakás meg kényelmesebb.

Én nem tiltakoznék ez ellen, elvégre azért már nem gyerekröl van szó.

(Nekem is van két lányom)

2013. júl. 26. 17:12
 6/15 A kérdező kommentje:

Várok még válaszokat!

Egyébként pénzünk van saját albérletre, de a lány sokkal szívesebben lakna a fiú barátjával, mintsem egyedül(a fiúnak viszont nem mindegy,mennyit kell fizetnie).

2013. júl. 26. 17:19
 7/15 anonim ***** válasza:
86%
miért baj az hogy fiú? eladja rabszolgának, megerőszakolja, neadjisten összejönnek és boldogok lesznek? ha a lányod szereti és bízik benne, akkor ez neked egyáltalán miért kérdés? 18 éves kora fölött amúgy sem tilthatsz meg neki semmit.
2013. júl. 26. 17:26
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Öt évig amíg egyetemista voltam két fiúval laktam együtt, ők a nagyszobában én a kicsiben. Soha nem volt gond se sexuális kapcsolat. Mindannyian befejeztük az egyetemet. Takarítás is működött.
2013. júl. 26. 17:39
 9/15 anonim ***** válasza:
50%
Engedném, azzal a feltétellel, hogy eredményes lesz az első félév. Amennyiben nem, újragondolnánk. A magánéletébe nem akarok és nem is fogok beleszólni, azt csinál, amit akar, értelemszerűen. De amíg segítem a továbbtanulásában, addig az menjen is.
2013. júl. 26. 18:15
 10/15 anonim ***** válasza:
44%

Amig nem tudja saját magát fenntartani a lány, addig a szülőnek nem kell "megtiltani", elég, ha nem ad neki pénzt. Akkor majd a csaj eldönti, hogy mi a fontosabb:

melózni éhbérért, de együttlakni a csávóval, vagy főiskolára járni kollégiumból.

A sok 18 éves fruska azt hiszi, hogy a nagykorúsággal már bármit megtehetnek. Hát sajnos, ahhoz függetlenedni is tudni kell a szülőktől.

2013. júl. 26. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!