Nagyon irigy vagyok a húgomra mert boldog! Mit tegyek, hogy ne irigykedjek rá?
A húgom kb. 4 éve összejött egy pasival.
Mondhatni álom pasi. Jóképű, sportos, férfias, intelligens, jó humorérzéke van, figyelmes és ha lehet hinni a madarak csiripelésének az ágyban is egy dinamit:) Nem mellesleg nagyon-nagyon gazdag.
A húgom mind érzelmi mind pedig anyagi téren megkap tőle mindent.
Nagyon boldogan élnek. Látszik rajtuk, hogy odáig vannak egymásért. Rengeteget járnak szórakozni, nyaralni. Élik világukat.
A pasi hozzásegítette a húgomat egy vállalkozáshoz. Mostmár saját üzlete és saját jövedelme van. Nem is akármilyen. Kocsit vett neki egy gyönyörű hibrid Porsche Cayenne-t. Gyönyörű méregdrága ruhákban jár. Úgy él mint valami hercegnő.
Nyáron lesz az esküvőjük. Tervezik a babát.
Szóval nagyon jól megvannak.
tudom, hogy örülnöm kellene a boldogságának, de valahogy nem megy:( Emiatt nagyon utálom is magam. De egyszerűen nem megy:( Nagyon irigy vagyok rá.
Nekem nem jön összes semmi. Se párkapcsolat, se munka, se semmi. Neki meg minden összejön. Valahogy olyan igazságtalan az egész. Vagy nem tudom:(
Mit tegyek, hogy ne érezzek így?
*Nem úgy irigyli előle a boldogságot, hogy közben rosszat kíván a húgának.
Elírtam.
Egyrészt megtudlak érteni, hiszen ha rájuk nézel, akkor az ő boldogságuk eszedbe jutattja a saját boldogtalanságodat! Próbáld ezt átalakítani úgy, hogy inkább követendő példaként nézz rájuk, ne pedig irigykedve! Az élet pedig nem igazságtalan, gondolj arra, hogy mennyivel jobb ez, mintha pl. folyton gondjai lennének a húgodnak, és neked kellene támogatni, és a saját problémáid kibővülnének...Szóval érted, másnem ilyen megközelítésben nézd a dolgokat, hogy ez számodra is jobb helyzet. :)
Amúgy bátyám és a felesége is gazdagok, meg jól megvannak, bár én erre másképp nézek, örülök neki, nekem jobb őket így látni, semmint, hogy gondjaik legyenek...Másrészről meg örülök annak amim van, nem feltétlen vágyom többre, csak mert másoknak van..:) de megértelek téged, csak felesleges az igazságot keresni, és biztos hogy a te életedben is van sok minden, aminek örülni lehetne, csak lehet nem veszed észre..:)
Nem semmi, amit írtál a körülményeikről, talán kissé túlzottan is idilli, Porsche, Haut Couture ruhák, vállalkozás, gazdagok és szépek és minden tökéletes, hát, ha tényleg (ne értsd félre, nem Neked nem hiszek, hanem a helyzet olyan túl szirupos) akkor érthető valahol, hogy zavar téged, ez egy hirtelen jött nagy különbség.
De hadd kérdezzek inkább: amúgy felhőtlen a viszonyotok a testvéreddel? Nézz magadba, de őszintén. Nincs a felszín alatt megoldatlan, kimondatlan konfliktus, egyenlőtlenségeskedés? A pasasa hogyan viselkedik veled?
Nézhetnéd úgy, hogy milyen hasznod származhat neked ebből.
De az az érzésem, bocsánat, hogy a viszonyotokban nincs minden rendben, először ezt kellene tisztázni.
Vagy még az is lehet, hogy a pasas nem is olyan álompasas mint tűnik. És ez is irritálhat. Az én egyik nővéremnek is volt egy Audi R8 pasasa, én is irigykedtem, aztán belenéztem a helyzetbe, és az zavart, hogy a pasas a nővéremet csak Barbibabának akarta maga mellé.
De számolj be, hogy hogy alakult!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!