Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon irigy vagyok a húgomra...

Nagyon irigy vagyok a húgomra mert boldog! Mit tegyek, hogy ne irigykedjek rá?

Figyelt kérdés

A húgom kb. 4 éve összejött egy pasival.

Mondhatni álom pasi. Jóképű, sportos, férfias, intelligens, jó humorérzéke van, figyelmes és ha lehet hinni a madarak csiripelésének az ágyban is egy dinamit:) Nem mellesleg nagyon-nagyon gazdag.

A húgom mind érzelmi mind pedig anyagi téren megkap tőle mindent.

Nagyon boldogan élnek. Látszik rajtuk, hogy odáig vannak egymásért. Rengeteget járnak szórakozni, nyaralni. Élik világukat.

A pasi hozzásegítette a húgomat egy vállalkozáshoz. Mostmár saját üzlete és saját jövedelme van. Nem is akármilyen. Kocsit vett neki egy gyönyörű hibrid Porsche Cayenne-t. Gyönyörű méregdrága ruhákban jár. Úgy él mint valami hercegnő.

Nyáron lesz az esküvőjük. Tervezik a babát.

Szóval nagyon jól megvannak.

tudom, hogy örülnöm kellene a boldogságának, de valahogy nem megy:( Emiatt nagyon utálom is magam. De egyszerűen nem megy:( Nagyon irigy vagyok rá.

Nekem nem jön összes semmi. Se párkapcsolat, se munka, se semmi. Neki meg minden összejön. Valahogy olyan igazságtalan az egész. Vagy nem tudom:(

Mit tegyek, hogy ne érezzek így?

2013. jún. 18. 22:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
91%

Nem olvastam a többieket. Azt gondolom, ha sokat foglalkozol azzal, hogy ő boldog, te meg nem, egyre kevesebb esélyt adsz magadnak is a boldogságra, mert mennyi időt és energiát veszel el magadtól emiatt.

Amit fent leírtál, nagyon-nagyon keveseknek adatik meg, tehát csak rosszat teszel magaddal, ha ezt tekinted mércének. Próbálj meg egy normális, reális életet kialakítani magadnak, és ha a realitás és az elképzeléseid találkoznak, nagy eséllyel lehetsz te is boldog és sikeres. De ez nem megy úgy, ha folyton más életére ácsingózol. Akkor a tied elrepül és semmit nem kezdtél vele.

2013. jún. 18. 23:12
 12/25 anonim ***** válasza:
33%

Ne tedd ezt. Én elveszítettem szinte mindenkit azért, mert végre van egy férfi az életemben, akit szeretek. A nővérem irigykedik, a családom kiutál, a legjobb barátnőm is lemorzsolódott, mert rossz neki látni (hiába titkolom) hogy boldog vagyok. Pedig nem hanyagoltam el amiatt, hogy valaki mással is foglalkoznom "kell". Foglalkozz a saját életeddel, hidd el, hogy rendbe fog jönni. Mindenkinek van egy fénykora az életében.

Egyébként nekem is sántít, ha a pasi ennyire tökéletes. Lehet, hogy a dolog visszaüt, és rájössz, hogy nincs is okod irigykedni a húgodra.

2013. jún. 19. 00:06
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

Mennyire kell primitívnek és kicsinyesnek lenni ahhoz, hogy valakit az nyugtasson meg, hogy "jó-jó, most boldog, de ez biztos nem marad így mindig". Szánalmas!

Kérdező, (és az a féltékeny gyökér, aki szerint a húg "csak széttette a lábát") nyugtasson az a tudat, hogy te nem tudnál megszerezni és magad mellett tartani egy ilyen férfit. Irigykedés helyett próbáld ellesni a "titkot", miben jobb nálad? Szebb, kedvesebb, talpraesettebb, magabiztosabb, jobb a humora... érted, mert valami előnye kell, hogy legyen veled szemben. Ne féltékenykedj, hanem tanulj tőle, fejleszd a gyenge pontjaidat.

2013. jún. 19. 01:09
 14/25 anonim ***** válasza:
32%

Mindig gondolj arra, hogy túl szép ez ahhoz, hogy igaz legyen. A való életben ritkán marad bármi is mesebelien.

Az irigységed temészetes érzés, én is ezt érzeném a helyedben. De próbáld meg ezt az érzést átforgatni építő energiába (én is megpróbélom, én is csinálom, és is ezt akarom), és ne rombolóba (ne legyen neki, ha nekem sincs).

Ha pedig a húgod élete mégsem marad mesebeli, és p.fára esik, akkor légy ott, hogy elkapd. Erről is szól a testvéri szeretet, ugye? :)

2013. jún. 19. 08:06
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

egy biztos...az élet nem mindig igazságos...de!!! amit nekünk szánt az ég (pasi, munka stb) az félre van rakva nekünk, csak tenni kell érte...bármikor történhet bármi...szó szerint

most sz*r periodusban vagy...lesz jobb is...lehet, hogy más lesz, mint a hugodnál, de lehetsz még boldog ugyebár...

értelek én...örülök, ha a hugomnak jol megy a sora...tényleg....még csak irigykedni se irigykedek...csak jo lenne nekem is egy kis szerencse:) és mikor elbúslakodok ezen, akkor jön vmi, ami feldob...és igyekszem az életem boldogan élni! tégy te is igy:)

24L

2013. jún. 19. 08:41
 16/25 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem aki csak akkor tud örülni a másik sikerének (és itt a másik olyan valaki, akit SZERET) amikor ő maga is boldog, az igazából saját magának örül.
2013. jún. 19. 16:35
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

Érthető,de ne rosszindulatúan legyél irigy rá.

A hugod biztos dögös belevaló,igazi nőies nő,hát lesd el a titkait plusz KAPCSOLATOK,biztos tud neked segíteni bármiben pl:Miért nem társulsz hozzá a bizniszben?Miért nem beszélgetsz el vele,hogy a férje mutasson be a barátainak,egy ilyen sikeres pasinak tuti jóféle barátai vannak,biztos gazdagok,hát éljél a lehetőséggel te is.

Csak le kellene ülj velük beszélgetni.Miért nem teszed?

2013. jún. 21. 09:23
 18/25 anonim ***** válasza:
33%
.
2013. jún. 26. 18:03
 19/25 anonim ***** válasza:
21%

hát ez nagyon érdekes kérdés. nekem is húgom van, és inkább lemondanék a saját boldogságomról, csak ő boldog legyen. nem értem, hogy lehet valaki irigy a családtagjára.

de akárki másra is, hogy lehet irigy. ha ő boldog, azzal nem veszi el a te lehetőségeidet. ha boldogtalan lenne, akkor sem lenne jobb az életed.

2013. jún. 26. 18:07
 20/25 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon félre értik azok, akik azt írják, ha irigy a szerettére, akkor nem is a szerette. A kérdező nem úgy érti, hogy akkor lenne boldog, ha a húgának nem lenne se munkája, se vőlegénye. Nem úgy irigyli előle a boldogságot, hogy közben rosszat kíván magának. Örül a húgának, de közben az az alapvető emberi önzés van benne, hogy neki közben miért nem jó? És ez sem azt jelenti, hogy csak akkor képes másoknak örülni, ha ő is boldog. De ha az embernek megvan a maga baja, akkor igazán nehéz teljes szívből más boldogságának örülni. Ilyen az ember, és ettől a kérdező még egyáltalán nem rossz. De őrület, hogy mennyi álszent ember van. El tudom képzelni, hogy aki munkanélküli, és szerelem nélkül van régóta, az egyszerűen mindent szürkébbnek lát, mint egyébként.

Amikor éppen én voltam szingli már régóta, és a nővérem áradozott a szerelméről, akkor egy kicsit bennem is az volt, hogy nem akarom ezt hallgatni, mert közben arra gondoltam, de jó lenne nekem is! Ettől még nem vagyok rossz ember, és nem úgy irigyeltem a tesómat, hogy közben neki rosszat kívántam volna.

2013. jún. 26. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!