Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 10 éves öcsém szinte minden...

A 10 éves öcsém szinte minden nap ököllel ver, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ha bármi olyat mondok, ami neki nem tetszik hajat tép, üt és elég keményen... A szüleink elváltak, anyával élünk, de ő nagyon ritkán szól rá emiatt, én legtöbbször visszaütök vagy megfenyegetem, hogy bemegyek a tanárához. Sajnos ez megy évek óta és nem tudom mit csináljak, már elviselhetetlen ez a helyzet
2013. jún. 1. 14:24
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
49%
Akkor is pszichiátriai baja van. Ez sem természetes, hogy a suliban így vislekedik. Vedd fel a kapcsolatot a házi orvosával.
2013. jún. 1. 15:54
 22/36 tetris ***** válasza:
100%

Az öcséd nagyon haragszik a szüleire, amiért elváltak. Ezt a haragot, ezt a hetetle dühöt kivetíti rád. Vagyis te lettél a szemében a bünbak.

Megoldás: 1. leülhetsz vele beszélgetni, hogy neked is mennyire fáj, hogy elváltak, de te erről nem tehetsz, stb.

2. Addig erősködsz, amig anyád mégiscsak elviszi pszichiáterhez

3. Úgy pofán vágod, hogy megemlegesse.

4. Ha te vagy neki a legfontosabb, akkor megfenyegetheted, hogy elköltözöl, mert nemtudsz mellette megmaradni. Az ember általában azt bántja, akit a legjobban szeret. Vagyis sokszor.

Mást nem tudom még mit tehetnél.

2013. jún. 1. 16:09
 23/36 anonim ***** válasza:
Az én öcsém is ezt csinálta, apám halála után kezdte. Anyám évekig nem vett tudomást róla, az iskolában nyuszi volt. Otthon meg vert engem. Két év van közöttünk. Középiskolába kollégiumba mentem akkor csak hétvégeken terrorizált, meg a szünetben. Később szintén kollégiumba laktam amikor felvettek az egyetemre. Amikor negyedikes voltam egyik hétvégén elkezdett fojtogatni meg késsel támadt rám. Másnap elmentem vissza a kollégiumba azóta nem voltam otthon. Nincs értelme, meguntam a félelemben való létezést. Nem adtam semmi okot sem a bántalmazásra, csak léteztem, ez zavarta. Anyám sose tett semmit sem. Most 35 éves vagyok. A mai napig anyám tartja el az öcsém, nincs munkája vagy ha van is akkor csak pár hétig/napig mert ott is konfrontálódik meg azt mondja neki ne pancsolgassanak.
2013. jún. 1. 17:25
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

"Az ember általában azt bántja, akit a legjobban szeret."

A pszichiátrián és a bolondok házában biztos. Normális ember nem azt bántja, akit a legjobban szeret.

Legyél karakán, vágj vissza az öcsédnek, különben soha nem fog leállni. Az egyik barátnőmnek szintén gondjai voltak a testvérével és ő egy reggel berágott, kirángatta a tesóját az udvarra és úgy megverte, hogy végigrugdosta a földön. Sajnálom, de másból nem fog tanulni. És lehet, nem is lesz jó ember, mert én is ismerek ilyen agresszív embereket és huszonéves fejjel is ezt csinálják. Úgyhogy javaslom, hogy légy kemény, hogy legalább a te életed ne keserítse meg.

2013. jún. 1. 17:33
 25/36 anonim ***** válasza:
Bocs, de azt verik , aki hagyja magát. 20 éves vagy, nehogy már egy taknyos 10 évessel ne tudj mit kezdeni. Nem vagyok az erőszak híve, de ebben az esetben tedd rendbe azt a gyereket, ha kell, fogd le, hogy moccanni se tudjon, és magyarázd el, hol a helye. Nehogy már a nyúl vigye a puskát !
2013. jún. 1. 18:04
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

naja, ez nonszensz. 20 évesen egy 10 éves kölök megver? olyat kapna tőlem, h ott maradna egy hétig.

te is elviheted pszichológushoz, nem csak anyutok. vagy menj be a családsegítőbe, ott adnak tanácsot, h mit kezdj vele. nem hinném, h veled van a baja, a helyzetet nem tudja kezelni, és agresszióval vezeti le. a szakember segít, sok hasonló helyzettel találkozik naponta.

2013. jún. 1. 20:01
 27/36 anonim ***** válasza:
Egy erősebb fickóval kellene megveretni. Én is bemennék a Család segítőbe. A helyedben elköltöznék otthonról.
2013. jún. 1. 20:43
 28/36 A kérdező kommentje:
Hiába a korkülönbség, ő elég jó erőben van és hiába vertem vissza úgy, hogy még a nyoma is ott maradt rendesen, talán egy hétig ha nem nyúlt hozzám... Valószínűleg a költözés a megoldás, de előre sajnálom a barátnőjét a jövőben...
2013. jún. 2. 12:13
 29/36 anonim ***** válasza:
Egyáltalán ha lesz neki barátnője....
2013. jún. 2. 13:45
 30/36 anonim ***** válasza:
Írtam, a fiam mostoha testvére is ez a tipus. Most 26 éves, 4 hónapig járt egy lánnyal. Szerencsére senkije sem volt még a lány. Az ilyen maga vénül meg és a szülőt is kínozni fogja. Ki kellene valahogy gyógyítani.
2013. jún. 2. 16:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!