Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés
10éves a hugom. hazajön leül a rohadt tv elé és egészen 9ig ott ül. 5órán átt,anyuék enmtudnak foglalkozni vele mert dolgoznak,én maradtam.de akárhányszor megkérem jöjjön játszani msot nem majd kélsöbb stb. ez engem nagyon idegesít és rosszul esik. ma nagyon összevesztem vele,kiabáltam mitn egy marha.de utána egyböl ő bőgve visszaült a tv elé és nemlehetett vele ebszélni emrt nem figyelt hanem menynek arréb mert a tv. ez a szar semmire nem jó éjjel nappal budapest is. iylet nem is kéne vetiteni tv-be de ő ezt nemérti emg.. a jegyei is egyre rosszabak. 5ös volt,már csak 3-t hoz haza mindig..mit tegyek?nagyon nem lesz így jó
2013. máj. 17. 16:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell kötni a TV-t... és csak akkor vissza kötni ha megérdemli, mert tanult és játszott...
2013. máj. 17. 16:52
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Húzd ki a tv-t, kapcsold le a villanyórát.
2013. máj. 17. 16:53
 3/18 A kérdező kommentje:
de akkor fogja magát hisztizik,nyavajog,sikit és csapkod....nagyon rossz írány ez így:\
2013. máj. 17. 16:56
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs tv, ki kell húzni, ki kell köttetni, ha másképp nem megy. De az az igazság, hogy nem neked kell nevelni, hanem a szüleiteknek kellene (kellett volna). Szüleitek nincsenek otthon este 9-ig???? Szüleitek azon kívül, hogy dolgoznak (ki nem?) nem szólnak semmit? Rád bízzák a húgodat, hogy te intézd? Nem semmi.
2013. máj. 17. 16:57
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szüleidnek lenne a feladata elbeszélgetni vele.

Valószínűleg épp azért csinálja ezt, mert mellőzve érzi magát, hiszen soha nincsenek otthon vele.

Jó, hogy te ott vagy, előbb utóbb felfedez magának :-)

Kapcsold le a tévét, hadd bőgjön. Tanuljatok együtt, vidd el fagyizni, játssz vele kicsit. Majd észreveszi, hogy van más is a világon.

2013. máj. 17. 16:59
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Hisztizzen, nyavajogjon, csapkodjon. Ha egy kicsit lehiggad, majd felajánlod neki, hogy játszatok, olvassatok, biciklizettek együtt.
2013. máj. 17. 17:04
 7/18 A kérdező kommentje:
félre értettetek.nem én nevelem.rendesen van nevelve,cska mióta bejött eza sazr éjjel nappal bp. azóta iylen.de csak ritkán.pl. ez csak a 2. alkalom egész életembe.miér?
2013. máj. 17. 17:04
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
azért ne zárd el tőle teljesen a tv-t,mert abból lesz még csak nagy balhé.egyezz meg vele,hogy ha megtanult és játszott egy (ismétlem EGY!) műsort megnézhet.hidd el jobb lesz így,mintha egyből elzárod tőle teljesen.akkor semmi együttműködés nem lesz feléd a részéről.
2013. máj. 17. 17:05
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a szüleidnek kellene elmondani, hogy tegyenek valamit. Beszéljenek vele, vezessetek be új szabályokat. A kérdésedből nem derül ki, hány éves vagy, de gondolom legalább 15 körül vagy, legalábbis a kérdésedből nekem ez jön le, mert viszonylag érettnek tűnsz.

Tök jó, hogy szeretnél a húgoddal foglalkozni, segíteni a szüleidnek, de sajnos nem neked kell nevelni őt. És ezt a húgod is tudja. Tudja, hogy te "csak" a testvére vagy, és ha nem fogad neked szót, az nem jár különösebb szankciókkal, nem lesz következménye.

A szüleiddel kéne leülni beszélgetni és felállítani néhány új szabályt.

Pl.: ha hazajön az iskolából, együtt átnézitek a leckét és kikérdezitek. Ha a lecke kész, és tudja a tananyagot, akkor jöhet a lazítás. Fontos, hogy apróbb dolgokban már most is besegítsen otthon, pl. megteríteni a vacsorához, vagy összehajtani a tiszta ruhákat stb. Ezekben ő is tud segíteni és megtanulja, hogy segíteni is kell.

Fontos, hogy játsszon is persze, és hogy legyen ebben partnere. Ha egyedül/veled nem olyan szívesen játszik, időnként hívjátok át 1-2 barátnőjét és játszanak együtt.

És ha jól viselkedik, a jegyei jók, akkor lehet napi max. 1 órát tévézni, többet nem! Ez is bőven sok!

2013. máj. 17. 17:07
 10/18 A kérdező kommentje:
17.07 amit ajánlottál így van mindig.mert cska kivételes alkalmakkor vagyok vele eggyüt itthon. amikor hazajönnek anyuvla együt egyböl,kaja,lecke,és addig elvan a szobájában amig az éjjel nappal bp. nem kezdődik.de szerintem meg szüleim szerint sem nekik való,csak az a gond anyum kicsit gyenge mert ő is vele eggyüt nézi.apu itthon van nem ilyen..:\|
2013. máj. 17. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!