Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez normális...

Szerintetek ez normális helyzet? /Többi lejjebb/

Figyelt kérdés

Van egy 3 és fél éves féltestvérem. Én 18 éves lány vagyok. Három szobás panellakásunk van, egyikbe anyám és a nevelőm van, másodikba nevelőm anyja, harmadikban én vagyok.

Amikor közölték velem hogy féltestvérem lesz kiborultam, (nem szeretem a gyereket, számomra idegesítőek, közömbösek)

mondták nekem hogy nyugodjak meg, nekem nem kell foglalkoznom vele, vagy bármi más, tudják hogy nem viselem el őket, csak fogadjam el a helyzetet, ők akartak közöset. Bele is nyugodtam hosszas bosszankodás után.

Ma anyám közölte velem (azóta ebben a nagyobb, három szobás lakásban vagyunk) hogy amit ma mond az valószínű nem fog nekem tetszeni. - ők már nem férnek el a gyerekkel, arra gondoltak, át kéne jönnie hozzám, mert nevelőm anyjának a szobájába nem tudják berakni mert rettentő hangosan horkol...

Azt mondtam NEM, nem tetszik, világ életemben egyedül aludtam azután már 6 évesen külön szobában aludtam eddig is. De sorozta, hogy ide jöhetne az 50 ezer forintos emeletes ágy, a kisgyerek TV-je, a gépem megy amabba a sarokba stb..

Tudom most egy felbőszült 18 éves lánykának tűnök aki úgy tűnik hisztizik most, de számomra ez egy csapás, hogy nagykorú lettem, és mostantól kéne egy szobában élnem egy olyan kisgyerekkel akivel amúgy is marjuk egymást ha csak pár órára is látom egész nap, másrészt nem szeretem, és innentől kezdve itthon nincs kis magánszvérám sem.

Jogos a döntésem, hogy nem akarok itthon lenni legalább iskolaidőben?...talán mamámnál addig tudnék lenni míg tanulok.

2013. ápr. 3. 15:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Ti valószínű elviseltétek egymást. Én leírtam a problémám, sajnos nem változik a véleményem.
2013. ápr. 3. 15:46
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Azért nagyon más így, 15 év korkülönbséggel. A kicsinek gondolom nyolckor takarodó, de a kérdező nem biztos hogy szeretné, hogy neki is nyolckor lőjék a pizsit, esetleg tanulna még, vagy gépezne, olvasna, tv-zne. Azért, mert valaki egész életlében egy szobában nyomorgott két másik emberrel még nem kell mindenki másnak is szívnia. Főleg úgy, hogy a kérdező azt szokta meg, hogy egyedül van.
2013. ápr. 3. 16:35
 13/19 anonim ***** válasza:
Ha amúgy eddig elfért anyukádéknál akkor nyilvánvaló, h azért akarják,h kicsit kettesben is lehessenek, eléggé megronthatja a kapcsolatot ha nincs lehetőségük intimitásra. Ha ez a fő probléma, akkor ajánld fel, hogy hétvégén egy estét fix a mamádnál töltesz, hogy meglátogasd apukádat, és akkor azon az estén aludhat a tesód a te szobádban, a szülőknek meg lesz lehetősége felnőttes programra. Ha viszont nem ez a fő gond, akkor én is inkább a lovamat választanám, bár arra számíts, hogy nehéz lesz hirtelenjében belecsöppenni abba, hogy egyedül vezess egy háztartást.
2013. ápr. 3. 17:06
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló: Igazad lehet ebben is, szerintem ez is lehet az egyik oka. De hétvégén sosem vagyok otthon, a páromnál vagyok és ott alszok az esetek többségében mindkét nap,aztán kimegyek mamáékhoz is, és a lovamhoz is. Nem egy fix estélyük van, egy egész hétvégéjük, ha akarták volna már megtehetették volna :/

Amit pedig az utolsó előtti válaszoló írt, korrekt, minden bizonnyal ez történne, én pedig 11-ig tanulgatok, gépezek, kajáért járkálok ki, minden...eléggé éjjeli bagoly vagyok.

2013. ápr. 3. 18:37
 15/19 anonim válasza:
Én hol engedném ezt :D én szobám nem költözhet be senki más :D legyél erőszakosabb
2013. ápr. 6. 10:51
 16/19 A kérdező kommentje:

Most jelenleg nem tudni mi lesz velem. A gyereket biztos átrakják ide, még kiderül hova sikerül kijutnom.

A kertben a kis házat nem újítják, találtunk egy pár százezer Ft-os házat, minden alapvető meg van benne, de az öreglánynak lesz, meg anyáméknak is hétvégenként....

Szintén a lovak közelében. 5 percre.

majd lesz valami helyzet van innentől. De akkor sem leszek vele egy szobában.

2013. ápr. 7. 17:10
 17/19 anonim ***** válasza:

A helyedben én is a költözést választanám.Nem akarlak ezzel megbántani,de szerintem határozottan meg kellene mondanod,hogy TE vagy itt az elsőszülött gyerek és 18 évesen jogod van külön szobához.

Én is 14 évesen lettem nővér,de a szüleimmel mindent előre megbeszéltünk,hogy bármiben segítek az öcsémmel kapcsolatban,viszont én nem szenvedhetek semmiben hiányt az ő születése miatt,hisz ezt nem én akartam.Pedig nálunk sincs a tesómnak külön szobája,most 3 éves,anyáék szobájában van.

2013. ápr. 14. 13:47
 18/19 A kérdező kommentje:

És ők nem félnek attól hogy tönkremegy a szexuális életük?

Nálunk biztosan ez lehet az egyik ok, de arra nem gondolnak hogy én hétvégén nem vagyok otthon és kitudnák használni a helyzetet. (ahogy az egyik válaszoló írta)

2013. ápr. 17. 16:32
 19/19 anonim ***** válasza:

Túlzottan nem érdekel/érdekelt,hogy a szexuális életüket hogy oldják meg.Ez van,ezt ők akarták,tudják,hogy az egyetem miatt én úgyis nemsokára mozdulok innen,onnantól majd elkezdhetik belakni a szobámat.

Nekik is tudtára kéne adnod,hogy egy Féltestvér NEM A TE DÖNTÉSED volt és ha te úgy döntesz,nem kell hogy közöd legyen a gyerekhez.

Bocsi,hogy ilyen későn írtam megint,csak nem nagyon figyelgettem az oldalt.

De kíváncsi vagyok,hogy azóta hogyan változott a helyzet,ha gondolod írj privit !

2013. júl. 22. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!