Szerintetek ez normális helyzet? /Többi lejjebb/
Van egy 3 és fél éves féltestvérem. Én 18 éves lány vagyok. Három szobás panellakásunk van, egyikbe anyám és a nevelőm van, másodikba nevelőm anyja, harmadikban én vagyok.
Amikor közölték velem hogy féltestvérem lesz kiborultam, (nem szeretem a gyereket, számomra idegesítőek, közömbösek)
mondták nekem hogy nyugodjak meg, nekem nem kell foglalkoznom vele, vagy bármi más, tudják hogy nem viselem el őket, csak fogadjam el a helyzetet, ők akartak közöset. Bele is nyugodtam hosszas bosszankodás után.
Ma anyám közölte velem (azóta ebben a nagyobb, három szobás lakásban vagyunk) hogy amit ma mond az valószínű nem fog nekem tetszeni. - ők már nem férnek el a gyerekkel, arra gondoltak, át kéne jönnie hozzám, mert nevelőm anyjának a szobájába nem tudják berakni mert rettentő hangosan horkol...
Azt mondtam NEM, nem tetszik, világ életemben egyedül aludtam azután már 6 évesen külön szobában aludtam eddig is. De sorozta, hogy ide jöhetne az 50 ezer forintos emeletes ágy, a kisgyerek TV-je, a gépem megy amabba a sarokba stb..
Tudom most egy felbőszült 18 éves lánykának tűnök aki úgy tűnik hisztizik most, de számomra ez egy csapás, hogy nagykorú lettem, és mostantól kéne egy szobában élnem egy olyan kisgyerekkel akivel amúgy is marjuk egymást ha csak pár órára is látom egész nap, másrészt nem szeretem, és innentől kezdve itthon nincs kis magánszvérám sem.
Jogos a döntésem, hogy nem akarok itthon lenni legalább iskolaidőben?...talán mamámnál addig tudnék lenni míg tanulok.
Nos, a leheto leg logikusabb dontest hoztak. Sok helyen vannak egyutt a testverek. Jobb dontes, mint szulovel, vagy nagyszulovel egyutt lennie.
Ha nem tetszik, erre egyetlen megoldas van: el kell koltoznod.
A kicsit nem hibáztatom érte, én nem jövök ki jól vele, a gyerekekkel, ideges, frusztrált leszek mellette/mellettük.
Van egy kertünk, de még kissé lakhatatlan. A nevelőm anyja azt mondta kimegy ő hogy átvegye a helyét a kisgyerek, de ő cukorbeteg és még isten tudja hány baja van, ha rosszul lesz és nem kap azonnal segítséget meghal.
És ha azt mondanám én szeretnék oda kiköltözni? Még a kertünket is tudnám gondozni..
Hazajárnék természetesen. De mamámhoz nagyon kevés az esélye annak hogy kiköltözzek. Apám ott él, alkoholista, és tőle félt, hiába vagyok apámmal jóban, kiszámíthatatlan.
A kertünk mellett pedig ott a lovam, minden nap én gondozhatnám, olcsóbban is kijönne a tartása.
Miért kell ma minden gyereknek "magánszféra"? Én 21 éves koromig egy szobában éltem a húgommal és a mamámmal. Semmi bajom nem volt emiatt.
Anyukád csak így dönthetett a ti helyzetetekben! A kicsinek napközben nem kell feltétlenül a te szobádban lenni, lehet a szülőkében is. Elég, ha este alszik veled egy szobában.
Vagy te menj a lovad mellé lakni! (Ezt nem komolyan mondom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!