Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit kellene tennem? Költözzek...

Mit kellene tennem? Költözzek el? Hogyan?

Figyelt kérdés

22 éves, egyetemista vagyok, itthon élek, javarészt a szüleim tartanak el, ahogy a testvéremet is.

Eddig jól ment az együttélés, szerető családnak tartottam magunkat, de mostanában úgyérzem tönkremegy minden. A tesóm egy éve nem jár iskolába (fizetős lett az egyetemen, nincs miből fizetni), nem is dolgozik, itthon ül egész nap.

A háztartás úszott, nem volt hajlandó segíteni semmiben, ellenben sokszor az én kaja adagomat is megette, így este csak valami gyors hideg kaja jutott amikor hazaértem. Piszkálta a csőrömet, hogy még is mindent megkap és cseppet sincsen leszólva, míg én számon voltam kérve, hogy ez meg az miért nincs kész. Csak nyeltem és tűrtem, nem akartam balhét.

Most elkezdett tesóm egy tanfolyamot, még durvábban rám hárul minden felelősség, mintha én nem járnék mindennap suliba és nem este 6-kor esnék mindennap haza... Ma ismét le lettem szólva néhány dolog miatt és a harmadik téma után elpattant az agyam és minden elnyomás és kivételezés amit éreztem, kijött belőlem... Eszméletlenül összevesztünk anyuval, nagyon megbántott. Semmi nem jó, amit csinálok. Egy hajszál választott el, hogy kijelentsem, hogy elköltözök a francba és akkor le van rólam a probléma. Nagyon bánt, de tényleg azt érzem már, hogy nem bírok így élni! Rámegyek lelkileg arra, hogy mindig én én én, tesóm meg mint a kis király ül a szobájában és nyomogatja a gépét.

Költözzek el? Talán tudnék valami diákmelót találni, olykor dolgozhatnék éjszaka, plusz most még az ösztöndíjamból is jól megélnék kollégiumban. Nem akarok elhamarkodott döntést hozni és hátat fordítani sem akarok a családomnak, de én így már nem bírom és ezt itthon senki nem érti meg!

2013. febr. 20. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha el tudsz menni koliba, akkor menj. Amennyiben csak albérletbe, úgy inkább kibírnám otthon.

Koli olcsóbb és még társaság is van. :)

2013. febr. 20. 22:53
 2/6 tamaraa.11 válasza:
Egyetértek az előttem íróval,szerintem is koliba menj,mert az albérlet drágább lesz.. anyuddal pedig próbáld megbeszélni,ha meglehet.. :)
2013. febr. 20. 22:56
 3/6 anonim ***** válasza:

ez ugyanolyan szitu mint amiben én éltem.én dolgoztam, a tesóm is sulis volt..aztán nem járt suliba-szorongásos volt meg epilepsziás stb..és terhes lettem, így már nem dolgoztam.ő alig csinált otthon valamit is.anyum vagy apum hazaértek a melóból és a vacsorát pl nem a saját lábán tette meg a konyhába h ha éhes kiszolgálja magát: áááá még anyumat ugráltatta aki minden zokszó nélkül hozta neki be a szobába a kaját, természetesen én és apum néha már nem bírtuk idegekkel és szóval.

de a lényeg: 1. ma magyarországon dolgozni diákként is rémes, feléled a tartalékaid..inkább tűrj addig míg szépen félre raksz.aztán amikor minden lecsillapodik, menj.a tesód fiatalabb vagy idősebb?

szerintem nálatok is az a baj, hogy csak akkor beszélgettek ha valakinek tele van a hócipője,és akkor robban minden.ha mindenki lehiggadt akkor anyuddal próbálj meg felnőtt ember módjára beszélni-nem arra célzok h te hunyászkodj meg.

szóval fel a fejjel és rengeteg kitartást!!!!!

2013. febr. 20. 23:00
 4/6 A kérdező kommentje:

Sosem mondtam anyunak, hogy elnyomva érzem magamat, ez igaz. Még is a gyereke vagyok, nem panaszkodhatok az eddigi életemre, úgy gondolom/gondoltam, hogy kell legyen annyi tisztelet bennem ebből kifolyólag, hogy nem bírálhatom felül nevelés kérdésben.

A testvérem idősebb nálam két évvel. Tudom, hogy sok fejfájást okozott a szüleimnek a semmit tevése, lustasága miatt, még is mindig én vagyok mindenben a fekete bárány. Ma is tesómnak kellett volna valamit megcsinálnom, amire megmertem jegyezni, hogy ma pl itthon volt egész nap, miért nem csinálta meg magának, miért nekem kell este az övével is vacakolni...? Persze én vagyok a bunkó.

Soha nem kaptam a tesómtól semmit, csak az oltást. Ráment a testvéri kapcsolatunk erre a helyzetre, mert nem bírok együtt élni ezzel. Most pedig ez már a szüleimmel való kapcsolatomra is kihat.

Albérlet eszembe sem jutott, arra egészen biztosan nem lenne pénzem.

2013. febr. 20. 23:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha van rá keret, akkor menj kollégiumba. Nem kell a családoddal összeveszni vagy megszakítani a kapcsolatot, ha kérdezik, mondd azt, hogy ki szeretnéd próbálni magad külön. Valószínűleg egyébként a kapcsolatotoknak is jót tesz majd ez, egyrészt mert te könnyebben felülemelkedsz az ő hülyeségeiken, másrészt mert ők megszokják, hogy nélküled kell megoldani a dolgaikat.
2013. febr. 21. 08:23
 6/6 anonim ***** válasza:
KOLI!!!!
2013. máj. 6. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!