Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem akar látni a testvérem?

Miért nem akar látni a testvérem?

Figyelt kérdés

Egy hónapja tudtam meg,hogy van egy testvérem,akit anyámék örökbeadtak anno,mert nem voltak olyan anyagi helyzetben az ő elmondásuk alapján,hogy fel tudják nevelni,de elvetetni nem akarták. Ennek már 30 éve.Az is kiderült,hogy néha napján beszéltek is vele a szüleim és nem rossz a kapcsolatuk,de nem is nagyon kötődnek egymáshoz. Persze elkezdtem nyomozni és meg is tudtam ki ő,merre lakik,stb. Fel is kerestem,de nagyon meglepődtem,mert elutasító volt és azt mondta,hogy a szüleinkkel szívesen beszélget,ha úgy adódik,de rám nem kíváncsi. Kérdeztem,hogy mért,de nem mondta meg. Talán haragszik rám,hogy engem nem dobtak el a szüleink,vagy nem tudom,de nagyon rosszul esik. Nem értem,én miben lehetek hibás! Egyébként én 25 éves vagyok.

Mit tegyek,próbálkozzak még nála,vagy hagyjam békén? De hisz a szüleinken kívül csak mi ketten vagyunk egymásnak.

2012. dec. 14. 13:49
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Nem akarom elveszíteni,ha egyszer már rátaláltam!

Attól,hogy mit tettek a szüleim én még jó ember vagyok és én tehetek legkevésbé arról,hogy ők anno hogy döntöttek.De arról sem tehetek,hogy nekem semmit nem mondtak és csak most tudtam megkeresni a testvéremet. Ezt azért kicsit látnia kéne mindenkinek.Ebben a történetben a testvérem és én vagyunk az ártatlanok!

2012. dec. 14. 15:06
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én olyan helyzetben vagyok, mint a testvéred.

Először borzasztó rosszul esett látni, h a többi testvérem a családban nőtt fel.

Láttam képeket, és mindig azt kérdeztem, h én miért nem???

Aztán találkoztam apuval is, nem élnek együtt az én szülőanyámmal.Az még rosszabb volt, ő is jött a fényképekkel, ott is van pár testvérem.

Aztán úgy alakult, h apuval nem tartom a kapcsolatot, elég csúnyán végződött az első és utolsó találkozásunk.

Szülőanyámmal először fura volt, főleg úgy, az édesanyám, aki felnevelt, már nincs közöttünk.Kíváncsi nem voltam a testvérekre, őszintén egyáltalán nem. De végül beleszoktam a gondolatba, h vannak, és tudom, h nem tehetnek semmiről, bár az ő részükről is érezhető a zavar, de igyekszünk egymás felé nyitni.

Kedvelem őket, és ma már nem érzem, h kívülálló vagyok, totál elfogadtak, bár még nem csipkelődnek velem, ahogy egymás között teszik :)

A kisebb tesókkal könnyebb egyébként, a nagyobbak jobban tartják a távolságot, pedig tudom, h kedvelnek, de akkor is, igaza van annak, aki azt írta, h nem együtt nőttünk fel, nincsenek emlékek.

2012. dec. 14. 15:07
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül elküldtem:)

Szóval nekem ehhez az elfogadáshoz kellett két év.

Az elején azt sem tudtam kimondani, h XY a húgom, vagy az öcsém.

Nekem is szép életem volt anyuval, és lelkiismeret furdalásom volt/van, h elfogadom őket. Mintha eldobnám anyut magamtól, mintha úgymond lecseréltem volna, így, h ő már nincs közöttünk.

Nem akarok hálátlannak tűnni, és bár én nem haragszom már a szülőanyámra, de azért a tüske ott van.

Hagyj neki időt, és beszélj a szüleiddel, h beszéljenek vele.Hátha átgondolja.

De ha nem, akkor hagyni kell, muszáj lesz, mert ha nekem nyomultak volna a tesók, biztos, h elküldöm őket nagyon messzire.

Tudom, h nehéz, és keményen fog hangzani, de ha nem azzal foglalkoznál, h te mit érzel, neked milyen rossz érzés, hanem azzal, h neki milyen lehet, akkor előrébb haladhatnátok.Talán erről is írhatnál abban a levélben.

2012. dec. 14. 15:14
 24/29 A kérdező kommentje:
Hát azt hiszem,nem teszek semmit.Nem írok neki,ha akar,majd keres. Én megtettem amit megtehettem,innentől rajta a sor.
2012. dec. 14. 15:18
 25/29 anonim ***** válasza:
90%
Végre, hogy felfogtad. Jól teszed.
2012. dec. 14. 15:27
 26/29 A kérdező kommentje:
Elmentem hozzá és teljesen normális volt.Talán kezd megtörni a jég :)!
2012. dec. 14. 17:33
 27/29 anonim ***** válasza:
Még sem adod fel. És mit csináltatok?
2012. dec. 14. 18:52
 28/29 A kérdező kommentje:
Beszélgettünk,sütiztünk.
2012. dec. 14. 20:00
 29/29 anonim válasza:
Szia! Tudom,hogy nagyon régi a kérdés, de hogy alakult a kapcsolatod a testvéreddel?
2023. dec. 10. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!