Miért nem akar látni a testvérem?
Egy hónapja tudtam meg,hogy van egy testvérem,akit anyámék örökbeadtak anno,mert nem voltak olyan anyagi helyzetben az ő elmondásuk alapján,hogy fel tudják nevelni,de elvetetni nem akarták. Ennek már 30 éve.Az is kiderült,hogy néha napján beszéltek is vele a szüleim és nem rossz a kapcsolatuk,de nem is nagyon kötődnek egymáshoz. Persze elkezdtem nyomozni és meg is tudtam ki ő,merre lakik,stb. Fel is kerestem,de nagyon meglepődtem,mert elutasító volt és azt mondta,hogy a szüleinkkel szívesen beszélget,ha úgy adódik,de rám nem kíváncsi. Kérdeztem,hogy mért,de nem mondta meg. Talán haragszik rám,hogy engem nem dobtak el a szüleink,vagy nem tudom,de nagyon rosszul esik. Nem értem,én miben lehetek hibás! Egyébként én 25 éves vagyok.
Mit tegyek,próbálkozzak még nála,vagy hagyjam békén? De hisz a szüleinken kívül csak mi ketten vagyunk egymásnak.
Hagyjd őt békén. Azt mondod, hogy a szüleiden kívül csak ti vagytok egymásnak? Ez nem igaz. Semmi közötök egymáshoz. Nem együtt nevelkedtetek. Idegenek vagytok egymás számára. És valóban az lehet az oka az elutasításnak, hogy téged megtartottak, őt nem. Erről nem te tehetsz, de ez van.
Hagyjd őt, ne keresd. Majd ha ő szeretné, megteszi. Találj rá a szerelemre, alapíts családot és akkor nem csak ő lesz számodra.
Egyébként is, 25 évig nem volt ő neked, mi változott?!
Hát ez tényleg jó hozzáállás... Még egy dolgot szerintem mégiscsak megpróbálhatnál. Mondod, hogy voltál nála. Ezek szerint tudod a nevét, címét. A helyedben írnék egy levelet a lánynak. Rendes levelet, nem elektronikusat. Amit kézbe vehet, eltehet, huszonötször átolvashat. Ebben leírnék mindent amit érzek. Kezdve azzal, hogy te nem tudtál az ő létezéséről, csak megismerni szeretnéd nem erőszakoskodni, meg mindent ami csak eszembe jut. Ezzel még nem zaklatod, ha akar, bármilyen sokára, de reagálhat rá. Többet viszont nem zavarnám.
És nagyon bízom benn, hogy jó vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!