Tényleg én vagyok a rossz?
Apukám 9 éve meghalt. Én akkor már nem éltem otthon (27 éves voltam), az öcsém 24.
Az öcsém ott lakott anyukámmal.
Nem nagyon szeretett dolgozni, anyukám a békesség kedvéért eltartotta. Eközben, otthon semmit nem csinált, fűnyírás, stb.. Ha valami nem tetszett, üvöltött, fenyegetőzött, hogy elmegy. Anyukám ilyenkor sírt, az öcsém érzelmileg zsarolni, hogy elmegy, ez kell neki.. majd meglátja mi lesz. Lett közel 7 év után normális munkája. Megismerkedett egy lánnyal, akinek van egy kisfia. 1 hónap után odaköltözött anyukámhoz ő is a gyerekkel. Majd az öcsém kocsit vett neki részletre, mert a lánynak az kell.
Anyukám főzött rájuk, fizette a rezsit. Néha adtak 10-20.000.-Ft-ot. Valljuk be, abból 3 ember rezsije, ha étkezése nem jön ki, de anyukám nem szólt. Az öcsém szerint ez csak segítség. Ha én lennék otthon, rám is megfőzne, kimosna. Az anyukám vigyázott a gyerekre állandóan.
Én ezt szóvá tettem. mindig az volt, én pénzéhes vagyok (lakáshitel, 20 évesen már egyedül éltem, stb..) Igen, nekem fontos a pénz, napi 12 órát dolgozunk a férjemmel, hogy meglegyen minden. Amikor anyukámnak vettünk valamit (tv, laptop, mosógép) legközelebb ha hazamentünk, az öcsém használta, már az ő szobájában volt minden, mert neki kell. Anyagilag is támogattam anyukámat előtte, de ezek után csak olyannal, hogy ruha, cipő vásárlás neki.
Most hogy ezeket szóvá tettem, az öcsém üvöltött, leqrvázott, az anyukánkat megtagadta, hogy nem áll ki mellette, hiszen ők békességben éltek, ez csak segítség, amit anyukém tett. (évek óta eltartja, mos, főz, takarít, gyerekre vigyáz)
Tényleg ilyen vacak testvér vagyok?
Azért mert meg mertem mondani, hogy elég!
Anyukámat érzelmileg zsarolja most is, engem megtagadott.
Az a baj, hogy itt a lánynak is "büdös a munka".
Jól elvannak ők így.
Amikor odaköltöztek Öcsém barátnője és a kisgyerek), megbeszélték, hogy fizetik a rezsi felét, meg a kajába adnak. Na ennek az lett a vége, hogy anyukám havi 10-20 ft-ot kapott. Ebből nem lehet + 3 ember rezsijét és étkezését fedezni. Anyukám meg nem szólt, inkább dolgozott máshol is.
Ha én szóltam, akkor számomra csak a pénz a fontos, pénzéhes vagyok válaszok érkeztek.
Mondtam, könnyű ezzel dobálózni, ha nem tudod, milyen az, ha a szolgáltató jelez, hogy kikapcsol, ha nem fizetsz, nem tudod, milyen a hó vége.
Hát persze hogy nem, hiszen ha kért anyukám adott, ha nem adott, akkor azt mondta, sajnálod tőlem.. stb
Zsarolta éveken át érzelmileg.
Tudom, nem nagy dolog, de már a fb-ról is törölt engem.
Ma elvitték pár cuccukat, anyukámnak nem is köszöntek.
Azért kemény ez.
Sőt a legszebb az, hogy mikor elmentek hétfőn reggel, anyukámat felhívta a lány anyukája, hogy kérjen bocsánatot a fiától, nem teheti ezt vele és ő legalább arra büszke, hogy a lányának van hol laknia.
Ma megtudtam, hogy nem mehetnek oda, mert nevelte már ő 4 évig az unokáját, nevelje más is, és ő árulja a házát (anyukám is), így ott nem lenne jó nekik.
Most albérletbe mennek, de szerintem fogalmuk sincs, hogy bérleti díjon felül milyen költségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!