Hogyan segítsek a húgomnak?
Tíz éves, otthon él az öregkori elbutulás minden tünetét mutató, halálos beteg 85 éves nagyanyánkal, az érzelmi analfabéta anyánkkal, az infantilis 28 éves bátyánkkal, és a kocsmatöltelék apánkkal. Szép család. Én 19 évesen költöztem el, itt élek a faluban.
Sokszor jön el hozzám, a családomhoz, vagy a munkahelyemre (a sulival szemben dolgozom).
Gyakran sír, mert nem akar hazamenni. Édesanyánk nem képes vele beszélgetni, a "mi volt a suliban", a "miért nem lett jobb jegyed", "nekem sokkal szarabb gyerekkorom volt" témakörökön kívül.
Utána anyánk elvonul, és jön a nagyi egzecírozni. Neki szidja anyánkat, vádolja lopással, panaszkodik.
A bátyánk hatalmát a számítógéphasználaton éli ki: néha kiszed belőle alkatrészeket, gondol egyet és kihúzza a netkábelt (az ő szobájában van az elosztó). Apánkat este látja, ha hazaér és kinyúlik a tévé elé. Nem részeg, de nincs otthon szinte egész nap.
Ha elmegy tőlünk, folyton sírok én is. Gyakran kérem anyánkat, hogy had aludjon itt, had vigyem ide-oda, stb.
A húgocskám szokta mondogatni, hogy de jó lenne, ha náluznk lakna (nem vagyok vele engedékeny), ha apánk olyan lenne, mint a férjem, ha a lányunk a húga lenne, nem az unokahúga.
Nekem is anyai érzéseim vannak felé, nem testvéri.
Sokszor gondolok arra, hogy magunkhoz költöztetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!