Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha szükségetek van bármilyen...

Ha szükségetek van bármilyen ésszerű segítségre számíthattok a testvéretekre ?

Figyelt kérdés

febr. 17. 20:45
1 2 3
 11/24 Socorro ***** válasza:
76%
Bármikor bármiben.
febr. 17. 23:07
 12/24 anonim ***** válasza:
68%
Ő árt a legtöbbet. Miatta már nahy bajokba kerultem. Átver megaláz anyával egyutt lehuznak bántalmaznak.
febr. 17. 23:11
 13/24 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nem.
febr. 17. 23:30
 14/24 anonim ***** válasza:
44%

Az öcsém, ha segítséget kérek, akkor sürgősen kitalál valamit, hogy ne kelljen segítenie. Mindig éppen akkor jut eszébe, hogy neki a haverjaival kell találkoznia, vagy el akar menni egyedül túrázni, pár órát utazni, akármi.

Például múlt hét szombaton reggel jutott eszébe, hogy ő Szegedről Budapestre fel akar utazni, mert ő szeret vonatozni, előtte este meg azt mondta hogy itthon lesz. Gyanúsan egybeesett az utazása a segítségkérésemmel ismét, ezt meg kell jegyeznem.

febr. 17. 23:51
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

4 tesóm van. (én 32)

A legnagyobb (27éves) kinn él németbe. Így a távolság miatt nemigen tud segíteni. 1x szorultam meg anyagilag, akkor gondolkodás nélkül utalt.

A többiek (22, 16, 14 évesek) rájuk kb semmiben nem tudok számítani.

febr. 18. 09:50
 16/24 anonim ***** válasza:
49%

Soha. Külföldön él, és bejött neki az élet. Érdekes, mert soha nem kértem tőle semmit, de kb. folyton azt kommunikálja, hogy ő a templom egere. Beutazta a fél világot, de ő szegény, alig fizetik meg a munkahelyén (világcégnél menedzser). Az utazásai is valahogy mindig úgy "alakulnak", hogy azt a férje fizeti, a férje hívja meg, akivel "természetesen" külön kasszán vannak. (Tudom, hogy nincs így, és nem is értem, hogy miért ezt prezentálja felém.)

Mi sem vagyunk szegények, de volt olyan helyzet, amikor a gyerekünk és az egyikünk súlyos betegsége miatt nagyon megzuhant a családi költségvetés. Ő is tudott róla (szüleinktől), de ugyanúgy élte világát.

Én úgy veszem, hogy ő nincs, ha segítség kellene.

febr. 18. 10:57
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

10:57-es - nyilván azért állítja be magát szegénynek, mert nem akarja, hogy pénzforrásként tekintsenek rá is, mint olyan sok külföldön dolgozóra. Ha külföldön élsz = neked jobban megy, mint bárkinek, így ha valaki megszorul, az első, akitől pupolni akar/elvárt, hogy virítsa a lóvét, az a külföldi...

Látod, neked is az a megjegyzésed, hogy amikor neked rossz volt, ő "ugyanúgy élte a világát". Miért, mit kellett volna tennie?

febr. 18. 11:52
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Tizenhárom éve nem tudjuk, mi van a másikkal, de jó ez így. Gyerekként is tűz meg víz természetűek voltunk, soha nem egyeztünk.
febr. 18. 14:45
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

16-os, miért, mit vártál, hogy pénzelje a gyereketek kezelését, vagy mi...? Ez nem az ő dolga.

Én sem mondom el, hogy mennyit keresek - szintén külföld -, mert rögtön jönne a sok bunkó, hogy ez kéne, az kéne, küldjek pénzt, stb. 🙄

Öhm... nem.

febr. 18. 14:52
 20/24 anonim ***** válasza:
Alapvetően igen. Nyilván kérdés kinek mi az ésszerű.
febr. 18. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!