Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ugye szerintetek se egészséges...

Ugye szerintetek se egészséges, ha egy fiú-lány testvérpár kamaszkorban egy szobában lakik?

Figyelt kérdés

Szerintem az se egészséges ha azonos nemű testvérpár lakik egy szobában, mondjuk 10 év felett, mert kell a magánszféra, akár pihenéshez, tanuláshoz, öltözéshez. De ez meg szerintem annyira se egészséges.

16 éves vagyok, az öcsém 14 és az idegeimre megy, hogy nem lehetek egyedül, szinte csak akkor, ha nincs itthon. Hangosan gépezik, este sokáig nem alszik, hatalmas kuplerájt csinál, amit én takarítok utána, mert NEM bírom elviselni a rendetlenségét. Nem lehet miatta tanulni sem. Az csak a poén része, hogy ő rossz tanuló, kicsit link alak, és azt hiszi, hogy erre másnak sincs igénye. Arról nem is beszélve, hogy ébredtem már arra hajnalban, hogy maszturbál, mert azt hitte még alszok. Undorító az egész jelenség.

Igaz, hogy nincs több szobánk, de simán megoldható lenne ezt kettéválasztani, mert nagy szoba. Anyám meg azzal jön, hogy az se lenne jobb, mert mindig átjárkálnánk egymáson és összevesznénk, hogy kié legyen a “benti” szoba, amin nincs átjárás.

Anyámmal is szívesebben laknék közös szobában, de nem egyezik bele. Nappali, amit szobának lehetne használni, nincs. Csak egy konyha-étkező-kanapé a sarokban, de ott mindig átjárás van.

ma 13:24
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

#17 Egyik él; de 2 megyével arrébb, akkor megint sulit kéne váltanom.

#13 Azt szerintem csak úgy lehetne megoldani, ha a szobánk jelenlegi falába helyet vernek még egy ajtónak és úgy is felhúznak egy válaszfalat. Ez nem tudom mennyire kivitelezhető.

ma 14:36
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Egészséges vagy nem, hozott anyagból tudsz csak dolgozni. Ha a fizikai kettéválasztása a szobának valamiért nem működik, egy demarkációs vonalat is lehet húzni, hogy mi az ő része és mi a tied. Akkor legalább a mocska nagyobb részt az ő térfelén marad. A férjeméknél ez volt, mert az ablak, ajtó miatt nem lehetett a szobát értelmesen ketté választani. Gépezésre nincs sok ötletem, nálunk megvolt, hogy mikortól éghet csak az ágy végi olvasólámpa, de akkor még fiatalabb voltam. Ha az öcsém nagyon hangosan gépezett késő este, akkor én mondjuk leszedtem gyöngéden a fejét, de akkor már külön szobánk volt. A férjeméknél fülhallgató volt és másik sarok, de még így is zavarta, hogy a testvére sokáig gépezik. Önkielégítésre pedig ott a WC, ha zavar, meg lehet neki mondani, bár akkor ő valószínűleg még nálad is nagyobb zavarban lesz.

A rendetlenség pedig nem szükségszerű, nincs Y kromoszómához kötve. Após olyan rendet tartatott a két fiával, hogy a mai napig igénylik és tesznek érte, hogy ne legyen disznóól körülöttük. Ahhoz egyébként mit szólna a tesód, ha felszólítás után, ha nem pakol össze, minden földön lévő cuccát válogatás nélkül beraknád egy szemeteszsákba?

ma 14:38
 23/44 anonim ***** válasza:
84%

Addig járnék Anyám nyakára a helyedben, amíg nem csinál valamit a fiával, hogy ha egy szobában kell laknotok, legalább tartson rendet.

Ezen kívül arról is beszélgetnék Anyukámmal, hogy neked mennyire kellemetlen hallani/látni olyan dolgokat, amit nem szeretnél. Meg kellene, hogy értse, hogy ez neked mennyire kellemetlen.

ma 14:51
 24/44 anonim ***** válasza:
osb- lapokkal lehet a legkönnyebben kettéválasztani a szobát, kell még hozá pár L-vas, csavar, gép és meg van oldva
ma 14:56
 25/44 anonim ***** válasza:
89%

23-as, az anyja pont leszarja. Az egész történetben ö a legnagyobb hunyó. Nem a 16 éves lány feladata megnevelni az öccsét, elviselni sem az ö feladata lenne. Már csak az a beszólás is, hogy takarítson nyugodtan, hát ö a nö. Saját anyám fejébe húznám az öcsém összes mocskát ilyen beszólásra. Fognám a nagy szemeteszsákot, összeszedném a mocskot és anyám szobájába üríteném. Lehet takarítani, elvégre ö a nö, vagy nem?

Bocs a kirohanásért, tudom most le leszek pontozva, de nekem is pont ilyen nemtörödöm anyám volt, és ezt csak az tudja, aki átélte.

ma 15:02
 26/44 anonim ***** válasza:
Vagy a lány meg koliba, vagy a fiú. Mert ez előbb-utóbb robbanni fog. Mi olyan qrva bonyolult ezen???!!
ma 15:10
 27/44 anonim ***** válasza:

Anyudék miért nem vettek egy nagyobb házat, hamár beterveztek ket gyereket?

Az ilyen szülőket nem értem. Lakjon együtt a két gyerek míg valamelyik el nem költözik?

ma 15:31
 28/44 anonim ***** válasza:
Nem tudom, a többségének nem tűnik fel, hogy a történetben csak anyám szerepel? Apa nyilván nincs a képben. Egy atlag egyedülálló szülőnek 2 gyereket és önmagát eltartania, plusz egy két szobás lakást fenntartania se egyszerű.
ma 15:36
 29/44 anonim ***** válasza:
2-300000 Ft, de meg kellene oldani. Tiéd legyen a belső szoba, mert te vagy a tanulós.
ma 15:38
 30/44 anonim ***** válasza:

28!

A létező szerint egy nullával kevesebb lesz az. Ő húszezer forinttal kalkulal....

ma 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!