Kamaszkori lázadás a szülőkkel szemben az egészséges kereteken belül. Hogy kezdi el valaki, akinek nincs hozzá lelki ereje?
Figyelt kérdés
2020. júl. 17. 12:01
1/8 anonim válasza:
Sehogy. Ha eddig nem nevelted, most már nem tudod. Eddig kellett volna nevelned, akkor tudnád kezelni a szitut. Most jön ki rajta az, hogy nem volt nevelve. Ilyenkor mutatkozik meg a munkád gyümölcse-és még így is nagyon nehéz.
2/8 anonim válasza:
Sehogy!
Mi ellen akarsz lázadni?
22:00-as fekvés ellen?
A zsebpénzed összege ellen?
A ne drogozz, piálj stb. ellen?
3/8 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. Te vagy a kamasz, tudod, hogy ilyenkor lázadni "illik", csak még nem találtad ki, hogy mi ellen kéne? :D
4/8 anonim válasza:
Nem mindenki lázad. Csak a tinik nagy része. És ez egyáltalán nem muszáj dolog.😂
5/8 A kérdező kommentje:
Olyan esetekre gondolok, amikor a szülő irreális, hétköznapi dolgokat tilt meg, mert mondjuk szerinte kihívó. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mondjuk például ha a szülőnek nem tetszik egy bizonyos színű ruhadarab. Konkrétan ilyen apró dolgok kontrollálására gondolok, hogy akinek ilyen jelentéktelen dolgokat korlátoznak azok, hogy kezdenek el lázadni?
2020. júl. 17. 12:29
6/8 anonim válasza:
Gondolom, úgy, hogy felveszik azt a ruhadarabot.
7/8 anonim válasza:
Én sose lázadtam a szüleim ellen, mert nem volt okom rá. A józan ész keretein belül mindent engedtek és amivel bizonytalanok voltunk, azt leültünk megbeszélni, hogy melyikünk miért gondolja azt, amit. Néha ők engedtek, néha én.
A #5-ös válaszodban írt helyzetben vedd fel a pólót és nem azért, mert lázadozni hű, de menő és elvárt, hanem mert ha ilyesmikben korlátoznak ez a jövőben csak rosszabb lesz és sokkal fontosabb dolgokban is ki fog hatni az életedben.
20/L
8/8 anonim válasza:
Figyelj, én se lázadtam. Megvolt a magamnak való eszem, most még inkább. Nem kell háttal élni a szülőknek, hallgasd meg a véleményüket, de mindenképpen tudasd velük, hogy te ezt másképp látod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!