A novérem nem segít állást keresni. Miért ilyen?
Figyelt kérdés
19 éves fiú vagyok, idén szereztem szakképesítést mint közszolgálati ügyintézõ. A nõvérem hivatalban dolgozik, de nem segít állást keresni, pedig így a legelején elveszettnek érzem magam. A családom se segít, mindenki azt véli, hogy felnõtt vagyok, találjam meg magamtegnapelőtt 14:14
21/31 anonim válasza:
Mibe kéne segítenie? Felmész a kozigallas-ra és jelentkezel a mrghirdetett helyek közül 30-40 darabra. Vhová felvesznek majd.
22/31 anonim válasza:
Szóval azt szeretnéd,hogy a nővéred téged protekcioval behúzzon valahová?
Az élet nem habos torta (az emberek 99,99%-nak) és bizony vannak hegyek amelyeket meg kell mászni ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra. Tudom, tudom...az a jó, ha a csúcsra születünk, de nálad nem ez a helyzet, így meg kell tanulnod felküzdened magad.
23/31 anonim válasza:
Örülj annak hogy most keresel állást, 2006-2013 között (és itt korrekt voltam mert nem politikai szájízt erőltettem a dologra)akkor is elment volna az életkedved ha pozitív szemléletű lennél
24/31 anonim válasza:
Az hogy a nővéred hivatalban dolgozik nem jelent semmit, hacsak nem ő az adott hivatal vezető pozícióban lévő embere. Annyira le van szabályozva, hogy mikor vehetnek fel embert, hogy nem tud segíteni egy átlagos beosztott hivatali dolgozó. Tudom, mindenki azt hiszi hogy bárki oda tudja vinni a rokonát ha akarja, de ez csak városi legenda. Ha van szabad állás, ami betölthető azt meg kell hirdetni. annyi segítséget kaphatsz, ha HR-es a tesód hogy mikor hirdetik meg az állást. Ha már pályáztál és behívtak interjúra, akkor lehet előny hogy a tesód ott dogozik, de ezt ügyesen neked kell mondandódba fűzni az interjún, hogy pl. ezért is pályázol ide. egyébként meg a végzettségeddel nem fogsz elhelyezkedni, max piszok szerencsével. Köz9gben rengeteg szabad állás van és mindenki "ügyintéző". Csak éppen azt a tudást amit neked tanfolyamon tanítottak, tudni kell egy-két diploma mellé, önmagában ilyet nem keresnek hogy nem ért semmihez szakmailag.
25/31 anonim válasza:
A probléma ott kezdődik, hogy te 19 évesen fiúnak hívod magam. B+, az én apám 20 évesen apa lett. Akárcsak sok más az ő korosztályában. 19 évesen nem anyuci pici fia vagy, aki helyett mindenkit elintéz a család. Te keress állást saját magadnak. Hogy akarsz így boldogulni az életben ? Jó hogy a szendvicsedet ne készítse be anyukád.
26/31 Senior Séf válasza:
Letettél egy élhetetlen szakmát, és most azt várod, hogy mások kaparják ki neked a gesztenyét.
27/31 anonim válasza:
Sok rosszindulatú pocok van itt kedves kérdező, látod ne foglalkozz velük savanyú nekik az élet
28/31 anonim válasza:
#27 mivel rosszindulatú? Elmondták azt, hogy mit tud segíteni valaki a testvérének álláskeresésnél. Attól, hogy valaki ott dolgozik a hivatalnál, még nem fogják a macskáját is felvenni oda dolgozni. Tudod ez úgy működik, hogy ha van meghírdetve állás, akkor meghírdetik. Persze, ha a polgármester lánya/egy közeli ismerős pályázik arra, akkor kisebb városokban/falvakban nyilván úgy intézik, hogy ő kerüljön oda. De ilyen embernek kiváltság lenni + veszélyes. Aztán, ha az adóknál Juliskának a kistesója éppen munkát keres, szerinted fog-e valakit érdekelni, hogy ő egy budipappírral odaállít, amin írja, hogy diploma, ha a polgármester lánya mondjuk 5 év büfészak egyetem után odaszorul? Szerintem se. Itt a legegyenesebb/ legtisztább megoldás az az, ha a "nagyfiú " elkezd állások után nézni, és keres magának egy olyant, ami épp megfelel számára.
29/31 anonim válasza:
Lehet nincs betöltendő hely, vagy nem sokat jelent hogy ott dolgozik, max egy két dologgal képbe kerülhetsz, de nem valoszínű hogy neki bármiféle befolyása van a felvételre. Vagy a másik hogy ismer téged, és nem bízik abban hogy megfelelő munkaerő leszel, csak ezt nem vágja a képedbe.
30/31 anonim válasza:
A család többi tagjától mit vársz? Max ha van ismerősük talán megkérdezhetik hogy van e hely de igazából ennyi..ez a beajanlás dolog nálam csak akkor működött amikor 1000 éve még a vendéglátásban dolgoztam és ha nem válik valaki be úgyis lesz másik alapont ment a dolog, meg amikor diákként gyárban dolgoztam..a rendes szakmámban max hallgatókat tudnék beajánlani de ott sem én döntök, szóval én is sz.ralak lennek a szemedben, pedig csak ennyi a hatásköröm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!