Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A novérem nem segít állást...

A novérem nem segít állást keresni. Miért ilyen?

Figyelt kérdés
19 éves fiú vagyok, idén szereztem szakképesítést mint közszolgálati ügyintézõ. A nõvérem hivatalban dolgozik, de nem segít állást keresni, pedig így a legelején elveszettnek érzem magam. A családom se segít, mindenki azt véli, hogy felnõtt vagyok, találjam meg magam

tegnapelőtt 14:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
26%
Amúgy ez a felnőttség duma szerintem is csak a szar kenegetése. Nincs annyi mentálhigiénés támogatás ma Magyaroszágon, amely megnugtatóan végig tudná kisérni a sebezhetőbb családok fiataljait. Szerencsés esetben sikerül, de ha valami 1 milliméterrel félrecsúszik, nincs az a fajta szaksegítség, ami egy ekkora méretű országban ilyen helyzetben levő családok esetében számszerűen szükséges lenne.
tegnapelőtt 16:27
 12/31 anonim ***** válasza:
41%

Hát már nem azért, de én a nővéred helyében ha tudnék megüresedett állásról, és pont engem kérdeznének, hogy tudok-e valakit (az ilyen helyzetre 0,0000000000001% esély van), akkor se ajánlanálak, mert kell a francnak, hogy egy ilyen pipogya fráter, aki így nyavalyog velem egy munkahelyen dolgozzon. Sőt, ha úgy alakulna, hogy te kiszúrnád a munkahelyet, és jönnél oda jelentkezni, akkor is elég pipa lennék. Gondolom, családon belül is éppen elég vagy neki, nem kell még koloncnak a munkahelyén is, hogy lejárassad, és veled ugrassák őt.

Ilyesmi még nem jutott az eszedbe?

Írj egy rendes önéletrajzot, bújd az álláshírdetéseket, és ha valamit találsz, akkor kicsit szabd át azt, esetleg írj motivációs levelet, küld el. Ne csak egy helyre, és addig várj, ameddig nem válaszolnak, hanem napjában akár sok helyre is küldd el, és ne számíts válaszra.

Ha mázlid van, és behívnak interjúra, akkor is készülj fel, hogy nem jellemző az, hogyha nem téged választanak, akkor elutasító értesítést küldenek, csak akkor szólnak, ha téged választanak, ill. ha van következő körös interjú, és továbbjutottál.

Üdv a felnőttek világában!

tegnapelőtt 16:27
 13/31 anonim ***** válasza:
25%

1. Te dolgod, ez tény.

2. Segítséget kértél-e tisztességesen, emellett el kell fogadni azt is, ha valaki nem tud vagy nem akar.

3. Adok-kapok elv mindenben ott van. Te mit adsz cserébe?

4. Sok helyre protekció szívás, kispéciznek, mert úgyis kitudódik. Kiközösítéstől a szivatásig akármi várhat.

5. Önéletrajzot neked kell megírni (suliban tananyag is volt), neked kell beadni

6. Türelem és kitartás kell, nehéz munkát találni.

Mindemellett mivel már nem vagy sulis, de munkanélküli vagy mindenképp menj be a NAV-hoz érdeklődni, hogyan áll a TB-d, pontosabban az Egészségügyi járulékod, mivel ezt kötelező befizetni, akkor is ha nincs melód.

11.300 ft/ hónap azt hiszem most jelenleg.

Ha az elmaradásod ősszege meghaladja a 6 havi össz.összeget, akkor nem kapsz orvosi vagy bármi eü-i ellátást.

Vagyis perkálnod kell a dokit, gyógyszereknél pedig teljes árat kell fizetned.

Nézz utána! Sokan esnek ebbe a csapdába fiatalon.

tegnapelőtt 16:31
 14/31 anonim ***** válasza:
83%
Ui.: a munkaügyin lehet igényelni 1 éves TB támogatást, azaz az állam fizeti helyetted.
tegnapelőtt 16:32
 15/31 anonim ***** válasza:
67%

de most komolyan, mennyire tahó családban élnek az itt válaszolók???

Nekem alapvető lenne, hogy segítsek a testvéremnek, nyilván vannak kapcsolatok, nincs abban semmi rossz, ha szól arról, ha megtud egy lehetőséget.

tegnapelőtt 16:49
 16/31 anonim ***** válasza:
59%

Jelentkezz minden hirdetésre, ami szembejön. A nővéred munkaköre, munkahelye nem garantálja azt, hogy tud neked helyet keresni vagy bejuttatni verseny nélkül. Ha meg is tehetné, nem célszerű belekeverni a családi kapcsolatokat, mert ha később veled kapcsolatban történik valami, ő meg ott akar maradni hosszú távon, akkor neki gáz lesz. A testvéri viszony nem jelenti, hogy kockáztassa miattad a megélhetését.

Én maximum súgást várnék, ha hall leendő nyitott poziról, akkor te rögtön tudj jelentkezni rá.

tegnapelőtt 16:49
 17/31 anonim ***** válasza:
77%
Miért, van ott üres állás és nem viszi be az önéletrajzodat? Vagy hogy nem segít?
tegnapelőtt 17:01
 18/31 anonim ***** válasza:
78%
Nem mindig jön BE hogy rokonokal dolgozol együtt.
tegnapelőtt 17:08
 19/31 anonim ***** válasza:
69%

Én ilyent 2x csináltam az elmúlt 12 évben mióta dolgozom. Soha többet! Mindegyiket megbántam, sőt mikor nem váltak be az ajánlott emberek, még engen csesztettek miattuk.

Old meg egymagad, elvileg nagy fiu vagy már.

tegnapelőtt 17:10
 20/31 Anonymuska válasza:
100%
Internet>állásajánlat>telefon>önéletrajz
tegnapelőtt 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!