Mit szólnátok, hogy anyátok a kedvenc bögréteket nekiadja a tesódnak, hogy vigye el és azt hazudja elveszett?
Egyszer már eljátszotta ezt, az akkori kedvenccel, azt hazudta, eltörött.
Ez ilyen elvi kérdés, pláne, hogy már nem is lehet venni hasonlókat, mint ezek voltak. Meg miért az kell neki, amiből minden nap ittam.
De miért adta tesódnak? Neki nincsenek otthon bögréi, vagy nem tud venni mondjuk a Pepcóban kb. 400 Ft-ért?
Ezt nehezen hiszem.
Én meg elhiszem. Az én anyám a szomszédoknak osztogatta így el a kedvenc cuccaimat.
Egy időben bosszút álltam, összevágtam a szandáljait vagy az ő kedvenc cuccait kidobtam/eltörtem. Kb 5-6 ilyen eset után békén hagyta a cuccaimat
Az enyém egyszerűen ilyen szétszórt. A fontos tárgyaimat nem hagyom szem előtt mert tudom hogy nem tudnak rá vigyázni. Ha a koleszba küldte a bögrét az öcsémmel, akkor felhívnám öcsémet hogy cseréljük már vissza.
Viszont ha valaki szánt szándékkal teszi ezt, én meg már nagykorú vagyok, akkor mivégre lakom még ott? Ha kiskorú, akkor jó esetben ott a másik szülő és vele lehet beszélni.
Te sem tartod a csészéidet a szobádban, hanem a konyhaszekrényben, pláne, hogy a szobában nem tartok poharat, nem eszek.
Úgy hogy gondolom öcsikének pont ezek kellettek, nem fogja visszaadni.
Ez ilyen elvi kérdés, dehogynem tudta. Akkor sem megmondja, hanem hazudik, kitalálja eltörött, aztán valami évekkel ezelőtti kicsi "bakidat" emlegeti fel, amivel fogást tud találni rajtad.
Én kiakadnék rajta, de ha valóban nárcisztikus akkor nem fogja meghatni valószínűleg, hogy Te miként érzel.
Átérzem a helyzetet mert nálunk is a testvérem a kedvenc, én pedig csak egy teher vagyok számukra.
Te nem az a kérdező vagy, aki az elmúlt napokban minden téren összeveszett a szüleivel? Meg a 400 ezer Ft-os laptopra gyűjtés?
Akkor itt van egy kis szöveg tőlem.
Ugye az megvan, hogy bizonyos családoknál úgymond "minden közös". Ezt persze ki hogy értelmezi, mert valahol pl. még a saját szobád is "közös", máshol ezt tiszteletben tartják. Persze ha minden közös, akkor sem minden közös, mert a szülők részéről csak a gyerek cuccai közösek, a szülőké az a szülők sajátja...
Ahogy ebből a pát kérdésből kivettem, nálad azért a szülők többé-kevésbé tiszteletben tartják, a saját szobádban tartott cuccok a sajátjaid. Ez egy jó dolog.
De... ebből kiindulva, ha minden más közös, és te meg szeretnéd tartani magadnak a cuccaidat, akkor azokat sajnos magadnak a saját szobádban kell tartanod. Furának tűnik, de igen, létezhet ilyen, hogy a konyhai bögrédet minden alkalommal a saját szobádból viszed ki használni, ha más megoldás nincs!
Anyukád meg... nem tudom. A szülők szeretik mindig azt hangoztatni, hogy hazudni bűn. De ha ők hazudnak, az nem bűn? Az akkor istennek tetsző, szent cselekedet, vagy mi a franc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!