Akinek minimum 2 testvére van! Ti gyerekként nem közösítettétek ki az egyik testvéreteket? Volt kedvenc testvéretek?
Sokat számít a korkülönbség.
Nem mindegy,hogy veled majdnem egyidős a testvére,vagy 10 évvel idősebb/fiatalabb.
Teljesen más egy olyan testvérkapcsolat,akivel együtt nőttél fel,mint egy olyannal,aki még szinte kisbaba volt,mikor te már majdnem felnőtt.
Egy 3 és egy 9 évvel fiatalabb hugom van, mindhárman felnőttünk már. Eleinte a nagyobbik hugommal bandáztunk, játszottunk, a "kicsi", nos, ő "kicsi" volt, maradt...aztán olyan 4-10-13, 5-11-14 évesen voltunk már úgy jobban el együtt. Mondhatjuk, hogy kiközösítettük, de igazából a korkülönbség miatt más volt a viszonyunk, mint a nagyobbik hugommal, akivel jobban egyenrangú volt, a fiatalabb hugomat inkább kényeztettük, babusgattuk, ajnároztuk. Aztán mikor elmentem 18 évesen érettségi után egy másik városba továbbtanulni, akkor a két hugom is közelebb került egymáshoz, a mai napig bizalmasabb köztük a viszony, amit nem bánok, sőt örülök, hogy valahol egymásra találtak.
Szerintem fentebbiekből kifolyólag a korkülönbség befolyásoló, de idővel úgyis mindenki felnő, és akkor megváltozhat a viszony is, térben, időben, ahogy eltávolodik az ember a másiktól, egyre inkább az szabja meg a viszonyt, mennyit fektetnek bele a felek, akárcsak bármilyen másik kapcsolatnál. Illetve, a testvérem a testvérem is marad...mégha egy jó ideig nem is találkozunk bármi miatt is, számíthatunk egymásra! :)
Hárman vagyunk lányok. Én vagyok a legidősebb, aztán 2 év, aztán 15 hónap a korkülönbség. Anyám hallott a "középső gyerek szindrómáról", és gyakorlatilag úgy "nevelt" minket, hogy bármit csináltunk, közbekiabált, hogy 'úristen, nehogy ettől középső gyerek szindróma legyen". Emiatt tökre kényeztette középső tesómat, kivételezett is vele, így aztán vagy ettől, vagy nem, de már a kezdetektől sokkal jobban kijöttünk kisebbik húgommal. És ez így is maradt végig.
Szóval igen, kiközösítettük, de igazából nem tudatosan. Felnőtt korunkra se lett jobb a kapcsolat, sőt. A mai napig úgy viselkedik középső húgom, mintha egyke lenne.
29N
En meg gyerek vagyok a legkissebb van 1 noverem es 1 batyam ok mindig kikozositettek engem hogy en vagyok a "kiskedvencke" .
Meg neha kikozositenek de most en a legjobban a noveremmel vagyok jobba ikrek vagyunk a korkulombseg 13 perc a batyammal 3 ev van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!