Mit tehetnék még? És miért nem vagyok olyan jó, mint ő?
Van egy bátyám, aki 2 évvel idősebb, mint én. Ő mindenben jó, kitűnő volt minden évben top 10-es suliban.
És itt vagyok én. Én is mindig kitűnő voltam, amíg nem mentem gimibe. (9. osztály)
Most elkezdtek romlani a jegyeim. Mindennap 5:30-kor kelek, és suli után edzés. Majd tanulás, házi (vacsora, fürdés stb.) és így 22:30-ig legalább fenn kell maradnom.
Én próbálok olyan jó lenni, mint a testvérem, de akármennyire is keményen próbálom, nekem nem megy. Nem tudom mit tehetnék még. Tőlem minden telhetőt megtettem, de ez nem elég.
+
Neki Iphone 15-e van, és macbook-ja. (Mindkettőt akkor vették, amikor kijöttek.)
Nekem meg laptopom sincsen, csak egy nem túl jó telefon.
Readásul a tesóm sokkal jobban is néz ki, mint én...
Próbálom megérteni, de nem tudom. Miért nem vagyok olyan jó, mint ő?
(Lány vagyok.)
ne hasonlítgasd magad hozzá, foglalkozz a saját életeddel és probáld meg élvezni és ne ilyeneken kattogni
ha meg kell egy gép akkor kérj szüleidtől egyet ha ő kapott te is fogsz úgy is karácsony van
Nálunk is hasonló volt.
Bár külsőre nem vagyok csúnyább...csak nem festem meg szolizom szarrá magam.
Nővérem kitűnő tanuló volt, én általánosba nem, de középiskolába belehúztam. Neki fizettek külön órákat.
Pl én egy nagytestű kutyát akartam és sose kaptam (voltak kutyáink) tesóm lovat akart és kapott is (persze 2 lett véve és Alap volt, hogy én is ettem meg segítek pl bálákat bevinni az istállóba és a helyüket pucolni).
Tesóm kapott egy pincsit...végül az lett az én kutyám.
Tesómnak fizetve lett a jogsija, én diákmunkából szedtem össze rá a pénzt.
Apám tudta, hogy kocsit akarok venni és meghozzá a "miénket"...1 hónapot kellett volna várnia, hogy megtudjam venni...erre eladta olcsóbban.
Sorolhatnám még.
Mindig az volt nekem minek az, minek ez. Miért akarok tanulni, stb...
Végül megcsináltam az egyetemet és mellette dolgoztam, nem is laktam otthon. 14 évesen mamámhoz költöztem (kutyámmal együtt,
16 évig volt velem) , 20 évesen külön.
Most jobban élek, nint nővérem és 23 évesen már gyerekem is lett. Plusz én nem függök senkitől anyagilag, ő igen (persze egyedül is ellene, de nem tellene lovakra pl).
Szomorú ha neked is ilyen szüleid vannak (bár nekem apám volt csak ilyen), de ne hasonlísd magad...mutasd meg nekik is, de legfőképpen magadnak, hogy igen is eléred az álmaid.
Kitartást neked! 💪🤍
Nekem az lenne a tanácsom, hogy ne a tesód nyomdokaiba akarj lépni, hanem megtalalni azt amiben jó vagy.
Persze tanulni kell, hogy ha akarsz menni tovább tanulni, de keress magadnak hobbit, olyan dolgokkal fogalkozz amik érdekelnek, amiben ügyes lehetsz.
Esetleg tanulj olyan dolgokat amik érdekelnek. Pszichológia, Tudományok, stb.
Ha ezek nem, akkor fotózz, fess, kreatívkodj, stb.
Akár próbálj ki új sportot.
Nagyon sok dolog van amiben ügyes lehetsz, már csak meg kell találni mi az amiben jó vagy és örömöd is leled benne.
Ugyanolyan nem lehetsz mint a tesód, de nem is kell.
Találd meg önmagad, és ne érdekeljen, ha esetleg a szüleid az tesód másává akarnának formálni. Te nem ő vagy. Te, te vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!