Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék még? És miért...

Mit tehetnék még? És miért nem vagyok olyan jó, mint ő?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám, aki 2 évvel idősebb, mint én. Ő mindenben jó, kitűnő volt minden évben top 10-es suliban.

És itt vagyok én. Én is mindig kitűnő voltam, amíg nem mentem gimibe. (9. osztály)

Most elkezdtek romlani a jegyeim. Mindennap 5:30-kor kelek, és suli után edzés. Majd tanulás, házi (vacsora, fürdés stb.) és így 22:30-ig legalább fenn kell maradnom.

Én próbálok olyan jó lenni, mint a testvérem, de akármennyire is keményen próbálom, nekem nem megy. Nem tudom mit tehetnék még. Tőlem minden telhetőt megtettem, de ez nem elég.

+

Neki Iphone 15-e van, és macbook-ja. (Mindkettőt akkor vették, amikor kijöttek.)

Nekem meg laptopom sincsen, csak egy nem túl jó telefon.

Readásul a tesóm sokkal jobban is néz ki, mint én...

Próbálom megérteni, de nem tudom. Miért nem vagyok olyan jó, mint ő?

(Lány vagyok.)

dec. 6. 23:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"Tőlem minden telhetőt megtettem, de ez nem elég."

Kinek? Mihez?

Miért akarsz a testvéreddel versenyezni?

"Miért nem vagyok olyan jó, mint ő?" Ki mondta, hogy nem vagy olyan jó? És ez mit számít? Miért hiszed el?

dec. 6. 23:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ő abban volt jó, te pedig biztosan valami másban vagy jó. Két kulonbozo ember vagytok, különböző személyiségekkel, nem kell hasonlithatnod magad a batyadhoz, semmi közöd nincsen hozza. Tálald meg azt, amiben jó vagy és teljesedj ki abban. Nem kell kitűnő tanulónak lenned.
dec. 6. 23:51
 3/15 anonim ***** válasza:
76%

Hogy gyűlölöm az ilyen szülőket, akik a testvérhez hasonlíthatnak.

Drága, veled nincs semmi baj, csak a szüleiddel. Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy. Te egy más ember/személyiség vagy a tesódhoz képest, aki lehet abban nem jó, amiben a tesója, de valami másban biztos jobb vagy nála. Ez így van rendjén, nem lehetünk egyformák. Az túl unalmas lenne, nem? Te is viheted annyira, sőt még többre. Szerény véleményem szerint(bár lehet ez csak itt, ahol élek kulfoldon) nem számít a jegy sehol, sem a média. Minek legyél tökéletes? Hogy majd 18 évesen rángjon a szemed? Elég egy erős közepes tanulnak lenni. Én is az voltam, voltak jo es rossz jegyeim. Mégis többre vittem mint azok, akiknek csak jó volt.

Annyit tudok tanácsolni, hogy légy önmagad. Ne a tesód próbálj lenni, mert az nagyon nem lesz jó. Légy önmagad, találd ki, hogy te miben vagy jó, és csináld azt.

Viszont a szüleidnek mondd meg ezt, hogy ez nem igazságos, hogy neki macbook+iphone, neked még laptop sincs. Egyáltalán nem lenne szabad különbséget tegyenek köztetek. Ha ő kap valamit, azt te is ugyan úgy kéne kapd.

dec. 7. 00:12
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy ne akarj ennyire görcsösen jobb lenni mindenben. Azt erősítsd, amiben jó vagy, és/vagy ami boldoggá tesz, amiben tudsz fejlődni, amit szerinted később kamatoztatni tudsz stb.

Azt egyébként nem tudhatjuk, hogy miért kivételeznek tesóddal, lehet semmi köze a tanulmányi eredményeihez vagy máshoz, egyszerűen ő a kedvenc gyerek. (Ebben az esetben főleg nem kell tesóddal versenyezni, mert ha megfeszülsz, valószínűleg akkor sem fog változni a helyzet... Engedd el, akkor is, ha fáj, mert ez nem rajtad múlik.)

dec. 7. 01:25
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

De mi ez a verseny? Kit érdekel a tesód? Te, te vagy, ő meg ő.

Anyádék cseszik szét ezt a neveléseteket, vagy mi?

Nekik kell megfelelnetek? Meg nem értem hogy miért kéne kitűnő tanulónak lenni? A négyes nem jó? Még a szöveges értékelés en is (jó) a neve. Nem értem. Valami gyengeelmélyű szüleitek lehetnek ha ennyire presszúráznak benneteket.

Apropó, telefon. Nem tök mindegy milyen telefonod van?

Én ha tehetném vehetnék pár darab legújabb ájfoont, mégsem teszem. Soha nem pazaroltam a pénzt értelmetlen baromságokra.

dec. 7. 08:48
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
A tanulmányi eredmény semmit nem tükröz. Gimiben én is szar tanuló voltam, ketteseim és hármasaim voltak csak, majd felnőtt koromban két diplomát is megcsináltam. Egy közgazdász és egy jogi diplomát szereztem. Jelenleg honvédségnél dolgozom jogászként és jól keresek.
dec. 7. 09:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szintén zenész...gimiben nem voltam jó tanuló, sőt, már általánosban sem. Állatorvosi asszisztens képzést végeztem gimi után, tavasszal meg ha minden jól megy, meglesz az állatorvosi diplomám. Tesóm mindig kitűnő volt, majd nagy nehezen elvégzett egy szocped szakos egyetemet, most call centerben dolgozik. Valóban semmi nem múlik a tanulmányi eredményeken. Öcsém is végig bukdácsolt, majd szakmunkásképzőt végzett, burkolóként most saját vállalkozása van, és annyit keres, mint én és a húgom összesen :D
dec. 7. 09:53
 8/15 anonim ***** válasza:
51%
A patriarchális családmodellben (és ilyen a magyar is) a fiúgyerek jelenti az értéket. Egyébiránt meg a testvéreknek nem egymáshoz kell viszonyítani magukat (bár a dolog részben érthető, mert a szülők szeretetéért versenyeznek), hiszen eltérő tulajdonságaik, eltérő erényeik vannak.
dec. 7. 11:48
 9/15 babyboom567 ***** válasza:
100%

A jegyeid azért romlanak, mert rettentően szorongasz, nem önmagad miatt tanulsz szerintem nem is érdekel amit tanulsz vagy nem is érte, de ezt nem mered kimondani sehol,mert attól még kevesebbnek éreznéd magad mint a tesód.

Illetve azért is romlanak, mert kezd kikészülni a tested az agyad a túlhajtástól,az alváshiánytól.

Legyél önmagad, ne a tesód életét akard.Találd meg ami neked jó, ami örömet okoz, amit te magad igazán szeretsz,akkor is ha szembe kell menned ezért a tesóddal vagy a szüleiddel.

dec. 7. 13:03
 10/15 anonim ***** válasza:
37%
A jegyeid azért romlanak, mert nem érdekel az adott tantárgy. Ami nem érdekel azt ne tanuld, úgyse azzal fogsz foglalkozni. Legyen meg a kettes azt jóvan. Foglalkozz olyan dolgokkal, amit szívesen csinálsz és amiben tehetséges vagy.
dec. 7. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!