Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Melyik a rosszabb eset ? Ha...

Melyik a rosszabb eset ? Ha túl sok év különbség van 2 testvér között vagy ha túl kevés ?? A sokat 8 év külsőségre értem a keveset pedig 1-2-3 évre

Figyelt kérdés
2024. jan. 9. 12:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Batyam 8 evvel idosebb, volt jo sok ev amikor nem sokat kommunikaltunk, pl mikor en voltam gyerek, o meg kamasz. Aztan mikor en voltam kamasz, o fiatal felnott, azert nem ertettunk szot. De egy par eve mar nagyon szoros a kapcsolatunk.
2024. jan. 9. 17:12
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

#10-re:

Az nem a korkülönbségből adódott (6-7 év amúgy is elég nagy korkülönbség), hanem abból, hogy a testvérféltékenységet a szülei nagyon rosszul kezelték (vagy kivételeztek a kisebbikkel). A mi első gyerekünk szeptemberben elkezdte az ovit, feleségem ismét teherbe esett, fél év múlva otthon volt. Májusban született a húga, akivel utána 3 évig otthon volt a feleségem, miközben kisfiam minden reggel ment oviba. Akkor ment a kislányom óvodába, amikor a kisfiam iskolába.

Mégsem utálják egymást, sőt. Igaz, mi nagyon ügyeltünk arra, hogy ezt a féltékenységet jól kezeljük. Rengeteg programra vittem a fiamat, ahová a kicsit amúgy sem lehetett volna még. Máskor meg direkt azért voltam a kislányommal játszótéren, hogy a feleségem kettesben lehessen a fiammal. Ezekre ügyelni kell, és erre a szülők egy része régen se, most se ügyel.

#7-es válaszoló utolsó mondata pont erről szól, és minden betűjét kőbe kéne vésni:

"Ha a felnőtt testvérek rosszban vannak, az többnyire a szülőktől ered (rosszul kezelt fétékenység, kivételezés, igazságtalanság stb. ami a gyerekben tartós sebet ejt)."

2024. jan. 9. 17:13
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy többen is pedzegették, a kis korkülönbség a szülőknek jobb, mert nem kell kétszer nulláról nekifutni a gyerekezésnek, és mert hasonló korú (képességű, érdeklődésű, igényű, teherbírású) gyerekekkel kell egyszerre foglalkozni, programozni.

A gyerekeknek meg mindegy, nem ezen múlik. Van, akinek a kis korkülönbségű testvére a játszótársa, másik fele, van, akinek az élete megkeserítője, a bosszantó árnyéka. Van, akinek a nagy korkülönbségű testvére a gondoskodó védelmezője/imádnivaló pici babatesója, van, akinek a bántalmazó szemétládája/idegesítő rohadt kis görcse. Ez már a gyerekek személyiségén és a szülők helyzetkezelésén múlik.

2024. jan. 9. 20:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Korkülönbségtől független is elhet köztük jó kapcsolat, ahogy szinte azonos korúak is marhatják egymást mindig.
2024. jan. 9. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
41%
A legnehezebb kombináció talán a nagyfiú + kislány párosítás. A fiúknak van egy időszakuk - és elég sok évig tart - amikor különösen idegesíti őket a "nyávogás". Ezen felül pedig utálnak bébiszittert játszani. Amelyik könnyebben lesz ideges vagy agresszív, elég durván bánhat a húgával, amellett egy serdülő fiúnak jelentős fizikai erőfölénye is van, amit nem biztos, hogy jól tud kezelni még ebben a korban. De ez az, amit nem tudsz előre, hogy milyen neműek lesznek.
2024. jan. 9. 22:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, az mindenképpen rossz, ha (nagy korkülönbség esetén) a nagyobbiknak bébiszittert kell játszania a kistestvére felett. Mondhatni, ezzel megágyazunk annak, hogy megutálja a kistestvérét.
2024. jan. 9. 22:40
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk 10 év van, ami azt jelenti, hogy már 12 éves koromban abból állt az életem és szüneteim, hogy rá vigyáztam... ez egészen addig, míg végre el nem tudtam költözni.

Szóval igen, jópofa, aki szerint "majd alkalmazkodik" az idősebb, kivéve, ha a szülők onnantól kezdve ingyen szitterként tartják. Úgyis otthon van nyáron, akkor vigyázhat a testvérére - és társai.

2024. jan. 10. 10:51
 18/20 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk 2-2 év a korkülönbség a 3 gyerek között. Nekünk sajnos ez rossz döntésnek bizonyult, mert nem számoltunk azzal, hogy problémák adódhatnak. Mire a nagynál felmerült az autizmus, már a legkisebb is megszületett. Külőnböző mértekben, de mindhárman autik.
2024. jan. 10. 14:05
 19/20 anonim válasza:
Ez a nagykorkülönbség nem közelség hülyeség 10 éves és 19 éves húgom olyan közel állnak egymáshoz, imádják egymáshoz és még kézfogások is van. Ez kifogás arra megint hogy miért ne álljanak közel a testvérek.
2024. márc. 4. 19:49
 20/20 anonim válasza:
Egy szobában alszanak pl.
2024. márc. 4. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!