Testvérem kölcsönkért tőlem. Visszakérjem vagy engedjem el?
Figyelt kérdés
Nem volt sok, 6000 forint, de sajnos én sem dolgozom (egyetemista vagyok). Nem akarok szarrágó sem lenni, ezért kérdezem.2023. nov. 4. 20:29
21/27 anonim válasza:
Mondta... mondani bármit lehet. Vszeg nem látod azt a pénzt, de legalább tudod, ne adj kölcsön senkinek ;)
22/27 A kérdező kommentje:
Nem dolgozik, és nekem most több “jövedelmem” van külföldi ösztöndíj miatt. De van pár kisebb otthoni költségem, amit nem ebből fizetnék.
2023. nov. 5. 11:12
23/27 anonim válasza:
Idősebb nálad és nem dolgozik? Miből él akkor? Eltartják vagy mi?
24/27 A kérdező kommentje:
Igen
2023. nov. 5. 11:54
25/27 anonim válasza:
Hát... Ne úgy fogd fel, hogy pont abból a néhány ezer forintból akarnád megvenni a holnapi reggelidet, hanem úgy, hogy annyival kevesebb van a malacperselyben... Aztán majd vond le a karácsonyi, szülinapi meg névnapi ajándékából. ;-)
26/27 anonim válasza:
8 éves koromban volt 5 ezer forint zsebpénzem a jó jegyekért. Apám már rég nem élt velünk, félévente, ha találkoztunk. Egyszer felhívott, előadta a hattyú halálát, hogy ő milyen nagy szarban van, tudnék-e neki adni kölcsön pénzt. Odaadtam neki az 5ezremet, amiért egy évig "dolgoztam", aztán eltűnt, telefonon se értem el. Egy év múlva megint felhívott, hogy tudnék-e adni, azt hitte, elfelejtettem, hogy az előzőt se adta még vissza.
9 évesen elküldtem a halál f@szába a saját apámat, hogy a gyerekét nyúlja le, miközben szart se tett érte egész életében.
27/27 anonim válasza:
Nem túl nagy összeg, hagyd függőben, és várd meg mi lesz. Talán megadja majd magától ha lesz pénze, de ha nem, erre hivatkozva mindig megtagadhatod ha újabb kölcsönt kérne. És így a testvéri kapcsolatnak sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!