Testvérem kölcsönkért tőlem. Visszakérjem vagy engedjem el?
"Amugy csak en vagyok fogyatekos, ha kerek kolcson, akkor azt visszaadom"
Őszintén, szerintem az a fogyatékos, aki kölcsömadáskor nincs tisztában vele, hogy valószínűleg sosem kapja vissza a pénzt. A csapból is ez folyik.
Hat...amikor kolcson adtad megbeszeltetek valamit?
Hogy visszaadja mihamarabb, visszaadja ha megkapja a fizut, majd valamikor?
En pont a minap jartam igy egy jo baratommal.
Valami miatt e vettem meg belepokartyakat ami fejenkent 20 ezer volt es mondta majd utalja. 2 hetig nem jött semmi. rakerdeztem azt mondta o bocs igen igen. aztan 1 hetig semmi.
en ovatosan probaltam megközeliteni a temat, pont epp irtunk chatben es feljött vmi vicces tema en pedig bedobtam a penz temat es kapcsolodtam hozza hogy jaj tenyleg amielott elfelejtem...a penzt atutaltad mar? meg nem jött meg. Masnap a kontomon volt ;)
szoval van am hogy tenyleg elfelejtik az emberek, ha meg eleve a tesod es joban vagytok erre reagalnia kellene oszinten hogy akkor miert is nem adta meg vissza es mikor fogja.
Milyen testvéri kapcsolat az, ahol nem tudod szénné cinkelni a tartozással a testvéredet? Én kb naponta dobnék 3 üzenetet neki, h “csöves hol a pénzem?”
És nem azért, mert bántani akarom, vagy a pénz miatt, hanem mert vagyok olyan viszonyban a testvéremmel, h ezen is röhögünk és közben persze meg is adja a tartozását.
Nos én az enyémnek 5 milliót adtam kölcsön 4 éve. Azóta is adja vissza, ja nem és még neki állt feljebb, hogy 2 év után meg mertem említeni, hogy kéne, mert le vagyok égve.
Soha a büdös krva életben ne adj senkinek egy kikúrt forintot se kölcsön, főleg ne családon belül.
Kérd, legfeljebb megsértődik. Sértődjön, kit érdekel. Amíg nem adja vissza a pénzed, addig úgy áll a dolog, hogy gyakorlatilag meglopott, úgyhogy ha ő tényleg ilyen, és nem adja meg, akkor nem kell erőltetni a jópofit. Lehet sértődni nyugodtan.
Amúgy ahogy írják, tanulópénz. Örülj, hogy csak hatezret vesztettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!