Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem kölcsönkért tőlem....

Testvérem kölcsönkért tőlem. Visszakérjem vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Nem volt sok, 6000 forint, de sajnos én sem dolgozom (egyetemista vagyok). Nem akarok szarrágó sem lenni, ezért kérdezem.
2023. nov. 4. 20:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
75%

"Amugy csak en vagyok fogyatekos, ha kerek kolcson, akkor azt visszaadom"

Őszintén, szerintem az a fogyatékos, aki kölcsömadáskor nincs tisztában vele, hogy valószínűleg sosem kapja vissza a pénzt. A csapból is ez folyik.

2023. nov. 4. 21:18
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát miben állapodtatok meg amikor kölcsönadtad a pénzed? Hogy kért? Adsz 6 ezret vagy kölcsön adsz 6 ezret? Ha kölcsönadtad akkor az ő dolga lenne magától megadni, ha meg nem teszi én kérném? testvér ide vagy oda én is kisegítettem a nővérem 80ezerrel a párja úgy tett hogy hogy van pofám követelni a saját testvéremtől.Meg hogy ő adott a bátyjának és soha nem kérte vissza.Családban van vagy sem ha anyunak adtam kölcsön azt is visszakértem.Mindenki pénzből él.m
2023. nov. 4. 22:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ALAP, hogy ha pénzt kapunk, azt amint tudjuk, azonnal visszaadjuk. Nehogy már ezért szólni kelljen és pláne még a másiknak álljon feljebb. Maximum az illető nem fogadja el vagy nyilván ha már az elején leszögezte, hogy nem kéri vissza, akkor nem kell erőltetni, de amúgy mi az már, hogy de hát nem mondta az illető, mikor adta, hogy visszavárja?
2023. nov. 4. 23:02
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hat...amikor kolcson adtad megbeszeltetek valamit?

Hogy visszaadja mihamarabb, visszaadja ha megkapja a fizut, majd valamikor?

En pont a minap jartam igy egy jo baratommal.

Valami miatt e vettem meg belepokartyakat ami fejenkent 20 ezer volt es mondta majd utalja. 2 hetig nem jött semmi. rakerdeztem azt mondta o bocs igen igen. aztan 1 hetig semmi.

en ovatosan probaltam megközeliteni a temat, pont epp irtunk chatben es feljött vmi vicces tema en pedig bedobtam a penz temat es kapcsolodtam hozza hogy jaj tenyleg amielott elfelejtem...a penzt atutaltad mar? meg nem jött meg. Masnap a kontomon volt ;)

szoval van am hogy tenyleg elfelejtik az emberek, ha meg eleve a tesod es joban vagytok erre reagalnia kellene oszinten hogy akkor miert is nem adta meg vissza es mikor fogja.

2023. nov. 4. 23:04
 15/27 anonim ***** válasza:
93%

Milyen testvéri kapcsolat az, ahol nem tudod szénné cinkelni a tartozással a testvéredet? Én kb naponta dobnék 3 üzenetet neki, h “csöves hol a pénzem?”

És nem azért, mert bántani akarom, vagy a pénz miatt, hanem mert vagyok olyan viszonyban a testvéremmel, h ezen is röhögünk és közben persze meg is adja a tartozását.

2023. nov. 4. 23:23
 16/27 anonim ***** válasza:
90%
ahogy a 15ös irja...nalunk is ez lenne
2023. nov. 4. 23:25
 17/27 A kérdező kommentje:
Ilyen viszonyban nem vagyunk . Jóval idősebb nálam.
2023. nov. 4. 23:43
 18/27 anonim ***** válasza:
87%

Nos én az enyémnek 5 milliót adtam kölcsön 4 éve. Azóta is adja vissza, ja nem és még neki állt feljebb, hogy 2 év után meg mertem említeni, hogy kéne, mert le vagyok égve.

Soha a büdös krva életben ne adj senkinek egy kikúrt forintot se kölcsön, főleg ne családon belül.

2023. nov. 5. 01:31
 19/27 anonim ***** válasza:
86%
Jóval idősebb - nyilván dolgozó - testvér a jövedelem nélküli, egyetemista testvértől kér kölcsön... Ugye tudod, hogy buktad azt a 6000 Ft-ot? Legyen tanulópénz, hogy a büdös életbe soha többet ne adj kölcsön senkinek!
2023. nov. 5. 05:57
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Kérd, legfeljebb megsértődik. Sértődjön, kit érdekel. Amíg nem adja vissza a pénzed, addig úgy áll a dolog, hogy gyakorlatilag meglopott, úgyhogy ha ő tényleg ilyen, és nem adja meg, akkor nem kell erőltetni a jópofit. Lehet sértődni nyugodtan.

Amúgy ahogy írják, tanulópénz. Örülj, hogy csak hatezret vesztettél.

2023. nov. 5. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!