Hogyan járnátok el, hogyha valaki a korábban ajándékba adott pénzt visszakérné?
Miért kéri vissza, milyen vele a viszony és mekkora összegről van szó?
Mondjuk ha jóban vagyunk, szoros a kapcsolat és azért kéri, mert különben utcára kerül vagy nem lesz mit ennie, akkor ha nem is az egészet, de valamennyivel biztosan kisegíteném, ha van rá lehetőségem.
Ha azért kéri vissza, mert megromlott a viszony és hiszti van meg haragszomrád, akkor beintenék neki és csá.
Nálunk volt a családban olyan is, hogy idős, demens néni kezdte hívogatni a rokonokat régi "tartozások" miatt. Mindenki tudta, hogy szegény nincs már rendben fejben, nem foglalkoztak a követelőzésével.
Szóval azért a körülmények elég fontosak.
Ha akkor nem fogadtam volna el, akkor én lettem volna a legnagyobb szemét. Most meg már ezért vagyok. De mindegy, kapja meg, hadd örüljön.
Én is hoztam életem során néhány rossz döntést, de ha 10 évvel ezelőtt hülye voltam, akkor azt már nem vasalom be, hanem tanulópénz.
Sz*r ez mindenképpen. Ajándékba én csak esküvőn adok pénzt. De pl. feleségem apja direkt nem pénzt adott nekünk, hanem telket. Most nyilván nem vasalok be 50 ezret valakitől, mert ott voltam a lagziján. Tehát ahogy fentebb írták, mik a körülmények? Mert ha úgy adták ajándékba, hogy törlessz egy hitelt, akkor érthető, hogy valamit elvárnak utólag.
Ezért szoktuk mondani, hogy a családi/baráti jó viszony alapja a pontos elszámolás. Testvéremtől pl. egy fillért nem fogadnék el, akármilyen jó szívvel adná, és fordított esetben én is akármilyen szívesen adnék neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!