Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek ennel tobbet,...

Mit tehetek ennel tobbet, hogy mihamarabb visszakeruljon a gyermek?

Figyelt kérdés

A gyermekem nevelocsaladhoz kerult. Gyermekemet rendszeresen latogatom, havonta talalkozok vele es mindig nagy a boldogsag kozottunk.

Az agressziv apjatol azota kulon koltoztem. A bantalmazo kapcsolatbol kikerulve, egyedul sikerult ujra talpra allnom. Allando munkahelyem es ketszobas lakasom van. 2 es fel eve, azaz a kezdetektrol latja a vezetoseg, hogy milyen boldog velem a gyermekem.

Egyszeruen nemtudom mit kellene tennem azert, hogy legalabb ketszer lathassam ot havonta. Raadasul egy felugyelo szemely is van velunk a talalkozokon.

Az onkormanyzat azt mondja, azert nem adnak tobb idopontot, mert a gyermeknek a hazafele uton es aznap delutan, reakcioi vannak.Akaratos, rugdoskodik es faradt.Masnapokon nem csinalja ezeket.

A talalkozoinkon nyugodt az egyuttlet, rajzolunk, gyurmazunk, nyugis jatekokat jatszunk. Azutan kozosen eszunk, jo etvaggyal eszi mindig a foztomet. Utana kis jatek es haza megy. Semmi faraszto nincs a talalkozon.

Szerintem a reakcioi azert vannak, mert egy kisgyermek maskent nemtudja kimutatni az edesanya hianyat, es ezert viselkedik igy.

A vezetosegol ezert nem kapok havi 2 talalkozot gyermekemmel.

Nemtudom mit kellene tennem, vagy mit tehetek.Hiszen a gyermekemnek ugyis lesznek reakcioi, hiszen boldog velem, szeret es mondja hianyzom is neki.

Ha a reakciokat nezi a vezetoseg, akkor evekig is elhuzodhat igy.

2022. okt. 19. 15:39
1 2 3 4
 1/33 A kérdező kommentje:
Kimaradt, hogy semmi karos szenvedelyem nincs, nem iszok alkoholt, nem dohanyzom, nem drogozom, teljesen nyugodt eletet elek.
2022. okt. 19. 15:41
 2/33 anonim ***** válasza:
96%

Nekem erősen hiányos a történet. Ha csak az lett volna a probléma, hogy agresszív férfival éltél, ami azóta nincs így, és rendezted az életed, akkor nem hiszem, hogy ennyire lekorlátoznák a láthatást.

Eleve, aki bántalmazó kapcsolatban van, annak van lehetősége anyaotthonba menni, nem pedig egyből kiemelik a gyereket.

Persze tudom, mert már beszéltem hasonló helyzetűekkel, hogy hajlamosak a lényeget elhallgatni, szépíteni. De így hiába vársz bárkitől is tanácsot.

2022. okt. 19. 15:49
 3/33 A kérdező kommentje:

A bantalmazo kapcsolatbol kierulve igen a gyermekkel egyutt eljottunk az apatol. Egy megfigyelohazban voltunk 4 honapig a gyermekemmel. De lelkileg teljesen tonkre voltunk menve, igy ezert a gyermek nevelocsaladba, en pedig egy anyaotthonba kerultem, mivel penzem nem volt.

Azota teljesen helyrehoztam az eletemet.

2022. okt. 19. 15:57
 4/33 anonim ***** válasza:
94%

#1 Sokkal lightosabb helyzetben is elképesztő és megmagyarázhatatlan döntések születnek gyámhivatalnál es gyermekvédelemnél. Csak aki ezekkel hadakozik, sokszor annyira kimerül a szélmalomharcban, hogy nem tudja ország-világnak megmutatni, mi alapján hoznak meg bizonyos határozatokat "a gyermek érdekében" - pedig jócskán megérne egy misét, sajnos ők az igazi gyermekbántalmazók egy ponton (megszűnt a veszélyeztető körülmény és stabilizálódott a helyzet) túl.

Kérdező, a helyedben ügyvéddel mennék végig minden lehetséges procedúrán. Nagyon ajánlom neked a Patent Egyesületet, profik a jogi segítsegnyújtásban.

2022. okt. 19. 15:58
 5/33 anonim ***** válasza:
49%

Sokadjára írod ezt ide ki! A gyerek minden látogatásod után traumatüneteket mutat, feltételezem, hogy a pszichológus sem ajánlja a sűrűbb találkozásokat, ezért nem kapod vissza a gyereket és ezért nem láthatod többször.

Ha a gyerek érdekét néznéd lemondanál róla, hogy örökbe lehessen adni.

2022. okt. 19. 15:59
 6/33 anonim ***** válasza:
77%

Jézusom, jóhogy traumatüneteket mutat, de jó eséllyel nem a találkozás, hanem az elválás miatt. :(

Rengeteg nehézsorsú, durván bántalmazott gyerekkel dolgoztam már: MIND arra vágyott azok közül, akikkel találkoztam, hogy a vér szerinti szülője nevelhesse újra, akkor is, ha sokkal kevésbé előnyös körülmények közé is kerülnének vissza. A szeretetet sajnos(?) nem pótolhatja még a luxus sem.

2022. okt. 19. 16:02
 7/33 A kérdező kommentje:

Igen a talalkozasok nagyon jok, es az elvalas miatt vannak a reakcioi.

Igen mar kiirtam ezelott egy kerdest, mert jotanacsokat varok, hiszen visszaakarom kapni gyermekemet mihamarabb. Az olyan tanacsot hogy mondjak le rola, ne ird ! Igen a gyermekem erdeket nezem ami szamomra is a legfontosabb, es amit jelenlegi helyzetemben tolem is megkapna. Van ugyvedem, hamarosan targyalas lesz es bizom hogy jol dontenek. Addig is probalkozom tovabbra is mindennel. Csak tanacsokat varok, mit lehet tenni.

Egyik valaszolo irta a jogi segitsegnyujtast, amit nagyon koszonok.

2022. okt. 19. 16:18
 8/33 anonim ***** válasza:
90%
6, keresd vissza a többi kérdését! Az anyuka teljesen alkalmatlan, minimális az esélye, hogy valaha újra nevelheti a gyereket
2022. okt. 19. 16:18
 9/33 anonim ***** válasza:
92%

Én nem ismerem a többi kérdésed, de a történet szerintem is elég hiányos. Nyilván oka van, hogy nem kerül vissza hozzád és gondolom erről tájékoztatnak is.

Én pont azt latom, hogy a gyámügy alig avatkozik be, még ott sem ahol kellene és csak nagyon nyomos indokkal tartják távol az anyát a gyerektől.

2022. okt. 19. 16:33
 10/33 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell neked gyerek. Maradjon csak a nevelő családban úgy lesz esélyes a rendes életre. Szégyen
2022. okt. 19. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!