Mit tehetek ennel tobbet, hogy mihamarabb visszakeruljon a gyermek?
A gyermekem nevelocsaladhoz kerult. Gyermekemet rendszeresen latogatom, havonta talalkozok vele es mindig nagy a boldogsag kozottunk.
Az agressziv apjatol azota kulon koltoztem. A bantalmazo kapcsolatbol kikerulve, egyedul sikerult ujra talpra allnom. Allando munkahelyem es ketszobas lakasom van. 2 es fel eve, azaz a kezdetektrol latja a vezetoseg, hogy milyen boldog velem a gyermekem.
Egyszeruen nemtudom mit kellene tennem azert, hogy legalabb ketszer lathassam ot havonta. Raadasul egy felugyelo szemely is van velunk a talalkozokon.
Az onkormanyzat azt mondja, azert nem adnak tobb idopontot, mert a gyermeknek a hazafele uton es aznap delutan, reakcioi vannak.Akaratos, rugdoskodik es faradt.Masnapokon nem csinalja ezeket.
A talalkozoinkon nyugodt az egyuttlet, rajzolunk, gyurmazunk, nyugis jatekokat jatszunk. Azutan kozosen eszunk, jo etvaggyal eszi mindig a foztomet. Utana kis jatek es haza megy. Semmi faraszto nincs a talalkozon.
Szerintem a reakcioi azert vannak, mert egy kisgyermek maskent nemtudja kimutatni az edesanya hianyat, es ezert viselkedik igy.
A vezetosegol ezert nem kapok havi 2 talalkozot gyermekemmel.
Nemtudom mit kellene tennem, vagy mit tehetek.Hiszen a gyermekemnek ugyis lesznek reakcioi, hiszen boldog velem, szeret es mondja hianyzom is neki.
Ha a reakciokat nezi a vezetoseg, akkor evekig is elhuzodhat igy.
"Sokkal lightosabb helyzetben is elképesztő és megmagyarázhatatlan döntések születnek gyámhivatalnál es gyermekvédelemnél"
Én meg még soha életemben nem beszéltem olyan szülővel, aki őszintén elismerte volna a saját felelősségét, hogy miért is emelték ki a gyerekeit a családból. Még az is egy párhuzamos univerzumot festett a történtekről, akinél a fél falu, az iskola, mindenki tudta, látta, hogy mit művelt a gyerekével. Szóval erről ennyit.
A szülők könnyen vannak, mert telesírják a netet/médiát az "igazságtalan" esetükkel. A gyámhivatal viszont nem állhat ki megcáfolni konkrét példákkal a szülők állításait, mert ugye ez személyes adat.
Így aztán a hiszékenyebbek elkönyvelik, hogy "nahát, mik vannak!".
"Ha egy no tudna elore hogy a kapcsolatuk bantalmazova alakul at nehany ev mulva, akkor ossze sem koltozne a ferfival, es gyermeket sem akarna az ilyen ferfitol. Sajnos ezt senki nemtudja elore."
Dehogynem. Csak az ilyennek a kuki mindennél fontosabb.
A gyermekem szuletese pillanatatol mindent megtettem a gyermekemert, es azota is mindent megteszek erte, es fogok is !!!
Igen hibaztam amikor nem jeleztem es nem mertem szolni senkinek, hogy bantalmazo kapcsolatban elunk.
Nagyon sokat tanultam az esetembol.
"Igen hibaztam amikor nem jeleztem es nem mertem szolni senkinek, hogy bantalmazo kapcsolatban elunk."
Ergó, fedezted az agresszív barom férjedet a gyerek kárára. Ez kicsit ellent mond azzal a mondatoddal hogy: "A gyermekem szuletese pillanatatol mindent megtettem a gyermekemert, es azota is mindent megteszek erte, es fogok is !!!"
Ebből már kiderül, hogy ellentmondásos, tehát instabil, és megbízhatatlan karakter vagy. Ráadásul naiv, hogy ilyen kapcsolatba egyáltalán belementél. Az is lehet, hogy nem is a gyerekedet szereted, hanem általa próbálod valahogy visszaszerezni a darabokra hullott önbizalom-morzsáidat, a gyerek szeretetét használnád fel arra, hogy valamennyire magadat is szeretni tudjad.
Ennyit tudtam leszűrni ebből a pár sorból. Az igazság persze 1000 féle lehet.
Én jártam ki olyan szülőkhöz, ahol korábban elvették a gyerekeket.
Mindegyik állította, hogy itt semmi baj nincsen, a gyerek az első, ez az otthona, vissza akarja kapni!
Konkrétan a látogatások után vagy félve jöttem ki a házból, hogy megvernek, vagy épp ránk dől a ház, esetleg egyből hazamentem lefürdeni, olyan mocsokban éltek. :( A stabil munkahely pedig a közmunka volt, sokszor azt is csak az egyik fél végezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!