Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ez szerintetek normális? Vagy...

Ez szerintetek normális? Vagy Ő reagálta ennyire túl?

Figyelt kérdés

A testvérem már tizenéves kora elején is igen érdekesen viszonyult a gyerekekhez, nem szerette őket, a rokonokét, ismerősökét sem. Ikrek vagyunk, mind a ketten most töltöttük pár hete a 30-at.

Három éve az esküvőjükre nem hozhatta senki a gyerekét, sem rokon, sem ismerős, a ceremóniára sem. A hugunk nem tudta volna megoldani a gyerekét, még neki is azt mondta, hogy ha gyerekkel tud csak, akkor ne is jöjjön.

Hozzá tartozik, hogy a tesómék nem egy anyagi szinten vannak velünk, mi örülük a panellakásnak, hogy legalább a mienk, tesómék újépítésű házban négy és fél szobás lakás, három erkély, nyaraló Balatonon, nyaralások, minden... Nekik is van már három gyerek, és nagyon szeretik őket, de teljesen elválasztják a magánéletüket és a gyerekeket. Megengedhetik a dadust, néha akár napokra, ha anyáék vagy mamáék, mi, vagy a többi tesóm nem tudja bevállalni, bár 99%-ban dadus van.

Szóval most Balatoni nyaralót vettek, hatalmas felhajtással hívtak le 30 embert, hogy bulizzunk együtt, viszont előre jelezte, senkinek a gyerekét nem látják szívesen. Én sehogy sem tudtam megoldani, így nem szóltunk, és lementünk két gyerekkel, a 2,5 évesemmel meg a 4 évesemmel. Mikor megérkeztünk, nagyon nem örült így nekünk, de valahogy megemésztette az ügyet. Ebédeltünk, majd összegyűlt mindenki hátul, a hátsó teraszon. Ott ültünk egy kerti kanapén, mikor odajött a tesóm, hogy a két gyerekem rohangál az emberek között, és hogy mindenki azért jött, hogy ne a gyerekeket kelljen lesnie meg figyelni, így állítsam le őket.

Mivel hívatlanul hoztam őket, ezt meg is tettem, úgy volt megbeszélve, hogy a férjem jön értünk délután, így gondoltam, ötig kibírják, csak én is akartam találkozni legalább most azokkal a barátokkal, akikkel még tinikorunkban lógtunk.

Erre a négyévesem kiszaladt mellőlem, mert látta, hogy a garázs nyitva van, és futott utána a kétévesem is. Na, így ketten nekifutottak egy asztalnak, szóval az asztalon lévő három gömb alakú kristály üvegtál összetört, ezen kívül 16 darab kristálypohát, és nem kevés hús esett a szilánkokba.

A tesóm magából kikelve konkrétan kirakott hármunkat, szóval úgy hívtam a férjem, hogy jöjjön értünk előbb. Őrjöngve kiabált velem, hogy minek hoztam őket, és hogy tíz évig a szeme elé ne kerüljenek. Teljesen kikelt magából, és a többi ember pedig vádlóan bámult minket. A gyerekek nyilván nem reagálták le jól a dolgokat, így ők egyből sírni kezdtek, ami teljesen betette mindenkinek a kaput, szóval elmentem mielőtt meglincselnek minket. Ez azért egy eléggé válogatott, értelmiségi társaság, utólag tényleg nem volt jó ötlet megbolygatni a dolgokat a gyerekekkel, de nem gondoltam hogy ekkora ügy, utálat lehet belőle.

Ekkor én a bátyámnál és nővéremnél kerestem vigaszt, akik szintén nekem estek, hogy mégis hogy gondoltam ezt, hogy elviszem őket, meg minek.

Végül az lett belőle, hogy magamra haragítottam az egész baráti társaságom és az összes testvérem, hogy "nem érted, hogy nem látják szívesen a gyerekeket? Valamiért nekünk leesett, mi sem azért mentünk, hogy a gyerekeket hallgassuk".

A férjem próbál segíteni, de egyszerűen nem tudom mit kéne tennem.

A tesóm ki fogja fizettetni velem a poharakat, mindent, átküldte a hús, az italok, a poharak és minden más számláját, ezen kívül fel sem veszi a telefont, vissza sem ír egyik felületen sem. Mikor a férjem kereste, vele beszélt, de nem jutott vele semmire.

Mit tegyek?

2023. máj. 27. 18:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%

Nincs szükséged ellenségekre, ha van egy panelproli a családban.

Eléggé sztereotipikus kamu sztorinak hangzik mondjuk ez a "gyerekszerető csóró panellakó" vs. "gazdag, gyerekgyűlölő testvér" történet.

2023. máj. 28. 01:30
 22/29 anonim ***** válasza:
91%

Ha ez nem kamukérdés, akkor veled van a probléma. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van két gyerekem.

Ha megmondta, hogy nem akar gyerekeket látni a buliján, hogy gondoltad, hogy odamész két ennyire kicsi gyerekkel. Ráadásul nem is figyelsz rájuk, teljesen máshol vagy mint ülsz, ők meg szabadon rohangálnak. Ezt hogy is képzelted? Ekkora gyerekekre figyelni kell, nem hagyni, hogy azt csináljanak amit akarnak, el is hiszem, hogy másokat zavarnak. Én is kivágtalak volna mint macskát sz..ni, még jóval előbb. Azonnal, ahogy megláto., hogy nem figyelsz a gyerekekre. Már ha levitted őket, a szemed lett volna rajtuk.

2023. máj. 28. 05:23
 23/29 anonim ***** válasza:
93%
Ez megint a családtag összetört egy drága dolgot történet, csak változatosabban megalkotva. Volt már összetört hangszer, akvárium, tablet, rongáló testvér, szülő, gyerek. Mi jöhet még?
2023. máj. 28. 08:54
 24/29 anonim ***** válasza:
10%
Mondjuk én el se mentem volna,ha tudom,hogy utálja a gyerekeket.De ha velem így orditana a testvérem,elhajtanám y k@rva any.jába.Amúgy aki utálja a gyerekeket az ne fialjon.Fizesd ki a sz.arjait,aztán ne is szólj hozzá többet.De amugy,ha neki az jó,hogy ti néha tudtok vigyazni a gyerekeire,akkir az se legyen baj,ha te viszed magaddal,mert nem tudod hova rakni.A nagy értelmisegi társasagot meg hagyjuk.Azok nem lesnek,mint a birkák,meg nem téged hibaztatnak csak.
2023. máj. 28. 11:42
 25/29 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem 24-es a kérdező maga... xD
2023. máj. 28. 13:00
 26/29 anonim válasza:
88%
Én elhiszem,hogy a kérdés nem kamu de sajnos mélységesen egyetértek a testvéreddel,nem csak te és a gyerekeid vannak a világon,ha megkérte,hogy ne vigyenek gyereket,akkor ne,pedig nem vagyok gyerekellenes.
2023. máj. 28. 13:20
 27/29 anonim ***** válasza:
91%
Jogos a kiakadása. Nyilván nem véletlenül kérte, hogy gyerekeket ne vigyen senki és rajtad kívül mindenki megértette. Ráadásul nem kicsi anyagi kárt is okoztak. Kicsit nekem az jön le, hogy irigy vagy a testvéredre és középpontba akartál kerülni azzal, hogy -a kérés ellenére- elvitted a gyerekeidet. Vagy azért, hogy középpontba kerülhess velük, hogy milyen cukik, vagy azért, hogy sajnáljanak, hogy nem tudod kire bízni őket. A testvéred helyében én is kiakadtam volna, hogy nem elég, hogy te egyedül nem tartották be, amit kért, de ráadásul a gyerekeid még ilyen nagy anyagi kárt is okoztak. A kifizetés a minimum ezek után.
2023. máj. 28. 16:44
 28/29 anonim ***** válasza:
79%

" Szóval most Balatoni nyaralót vettek, hatalmas felhajtással hívtak le 30 embert, hogy bulizzunk együtt, viszont előre jelezte, senkinek a gyerekét nem látják szívesen. Én sehogy sem tudtam megoldani, így nem szóltunk, és lementünk két gyerekkel, a 2,5 évesemmel meg a 4 évesemmel." - nem reagálta túl, te vagy bunkó, aki semmibe vette a kérését! Fel kéne már fogni, hogy nem a gyerekek körül forog a világ!

Amúgy itt a gyerekes szülőgépek pontoznak le mindenkit?

2023. máj. 28. 16:59
 29/29 anonim ***** válasza:
5%
Nekem nincs gyerekem,de nem ertek egyet a kérdező testvérének a viselkedesevel.Ha utálja a fyerekeket ne szüljön,az ilyen csak tönkre teszi szerencsetleneket.Ha az jó neki,hogy a kérdező vigyáz a gyerekeire,akkor ő is elbirta volna viselni pár óran át a ket gyereket.Fizettesse ki amit összetörtek,de a hús es az italok arat elkérni mekkorra szarrragósag már?Meg tudod kivel orditson.És milyen értelmiségi társasag az ilyen?Semilyen.Nem mentem volna a kerdező helyében,de nem is hagyom magam.Nem a világ közepe csak azért,mert mindenki ugy ugrál ahogy ő akarja.
2023. máj. 28. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!