Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácsot kérnénk! Mit tegyek?...

Tanácsot kérnénk! Mit tegyek? Szóval a testvéremről lenne szó. A nővérem kért tőlem kölcsön nem egyszer de soha nem adta meg. Mikor kértem tőle akkor még ő volt felháborodva majd nem válaszolt az üzeneteimre meg rám nyomta többször a telefont.

Figyelt kérdés
Nem is keresett ez idáig. Most megint rám írt hogy nem e tudnánk neki adni kölcsön mert nincs pénze nem tud főzni a két gyereknek (10-13 éves fiúk) . Mondja hogy megadja meg stb. De egyszerűen nem hiszek neki. Mert már többször átvert. Persze még én érzem magam rosszul de megfogadtam hogy többet nem adok. Mert nekem sem az égből hullik a pénz. Nem tudom mit csináljak. Sajnálom de szerintem muszáj meg tanulnia hogy nem csak akkor kell keresni a testvért mikor bajban van hanem akkor is mikor nincs bajban. Szívem szerint adnánk neki de tudom hogy át fog verni megint. Rossz testvér lennénk?

2023. febr. 18. 22:29
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
6%
Küldj neki ételt amiből főz futárral
2023. febr. 19. 14:21
 32/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem adnék neki, nem is kérdés. Viszont visszakérdeznék: úgy adod meg ahogy a többit: sehogy? A gyerek étkeztetése meg megoldható rászorulóknál.
2023. febr. 19. 14:39
 33/34 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy sejthető, hogy mire költi?

Cigi? Körmös? Pillás?

Vagy tényleg olyan alacsony a fizezése, hogy a nem jönnek ki belőle ebben a nagy drágaságban?

Nagyszülők? Az apa szülei?

Ők nem segítenek?

2023. febr. 19. 14:43
 34/34 anonim ***** válasza:
72%

Ilyen esetben az iskolában, óvodában ingyenes az étkezés napi 4-szer: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna.

Mindenképpen jelezném a családvédelemnél, hogy segítségre van szüksége, de te nem tudod a saját családod mellett őket finanszírozni. Vannak segélyek, klf. támogatások, pl.

Így csak tolod a pénzt a feneketlen kútba, a problémájuk nincs megoldva, tartalékolni nem tud.

Fizetés, családi pótlék egyedülállóan, plusz árvasági nem elég, gondolom, a magas rezsi mellett. Nőnek, ruha kell.

A tankönyv ingyenes, tehát az szerencsere kiesik. De kinövi a tesiruháit, cipőjet, stb.

Tehát keresd fel a családvédelmi szolgálatot, ők sok jó ötlettel, segítséggel dzolgálhatnak.

2023. ápr. 14. 04:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!