Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácsot kérnénk! Mit tegyek?...

Tanácsot kérnénk! Mit tegyek? Szóval a testvéremről lenne szó. A nővérem kért tőlem kölcsön nem egyszer de soha nem adta meg. Mikor kértem tőle akkor még ő volt felháborodva majd nem válaszolt az üzeneteimre meg rám nyomta többször a telefont.

Figyelt kérdés
Nem is keresett ez idáig. Most megint rám írt hogy nem e tudnánk neki adni kölcsön mert nincs pénze nem tud főzni a két gyereknek (10-13 éves fiúk) . Mondja hogy megadja meg stb. De egyszerűen nem hiszek neki. Mert már többször átvert. Persze még én érzem magam rosszul de megfogadtam hogy többet nem adok. Mert nekem sem az égből hullik a pénz. Nem tudom mit csináljak. Sajnálom de szerintem muszáj meg tanulnia hogy nem csak akkor kell keresni a testvért mikor bajban van hanem akkor is mikor nincs bajban. Szívem szerint adnánk neki de tudom hogy át fog verni megint. Rossz testvér lennénk?

2023. febr. 18. 22:29
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%
nem adnék pénzt. megkérdezném mit szeretne főzni, és ahhoz bevásárolnék max, vagy mondanám hogy küldjön bevásárlólistát. ez rajtad áll, ha a gyerekek miatt mégis segíteni akarnál...
2023. febr. 19. 08:05
 22/34 anonim ***** válasza:
89%
A gyerekeknek vinnék kaját, a többit oldja meg.
2023. febr. 19. 08:12
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

Jó vastag bőr van a képén! Te is tudod, hogy nem oldasz meg semmit azzal, ha adsz neki. Soha nem látod viszont, és csak azt éred el vele, hogy folyamatosan ATM-nek néz. Küldj egy listát neki karitatív szervezetekről, és építsd le. A gyerekekkel takarózik, mert látod itt is, arra harapnak az emberek. De könyörgöm: hó közepe van. Hol az eddigi fizetése, az árvásági ellátás, családi pótlék? Valamit nagyon nem jól csinál, a folyamatos pénztarhálással pedig nem arra sarkallod, hogy felelősséget vállaljon a saját döntéseiért, hanem arra, hogy minek? Majd úgyis lezs olyan balek, aki kihúzza a szószból! A gyerek is mit tanul meg? A kunyerálást, ha kell valami?

A te dolgod, de én biztos nem arra keresnék, hogy más életét, meg elbaltázott döntéseit finanszírozzam!

2023. febr. 19. 08:17
 24/34 anonim ***** válasza:
83%

Én saját tapasztalatból mondom, hogy nem adnék, és nem is adok. Senkinek. Két embernek igen, kérés nélkül is. A szüleimnek.

Rajtuk kívűl senkinek.

A nővéred nem dolgozik? Az nem kifogás, hogy meghalt a gyerekek apja.

Az meg egyenesen undorító, hogy a történtek után még kérni mer.

Én a véleményem írtam le. Ha adsz, adsz. Ha nem, nem.

De ugye legbelül te is tudod, hogy ez így nagyon nincs rendben.

2023. febr. 19. 08:18
 25/34 anonim ***** válasza:
85%
Én áthívnám őket, a gyerekek elé tennék ennivalót, félrevonnám közben a tesót és felvilágosítanám, hogy ennyit vagyok hajlandó tenni. Eltartani nem fogom őket, de ha ide jönnek, mindig jut a gyerekeknek egy tál étel. De ez nem azt jelenti, naponta szokjanak ide és napi menüre számítsanak, hanem ha ilyen gond van, akkor egyszer megetetem őket és vége. Nem bankautomata vagy, hanem g ember.
2023. febr. 19. 10:20
 26/34 anonim válasza:
94%

A gyerekek kapnak az elhunyt apa után árvasági juttatást, ami egész tisztességes összeg, sokszor az elvált apák által fizetett gyerektartások jóval alacsonyabb összegek...pedig a legtöbbször semmi mással nem járulnak hozzá a neveléshez.

Ha a történtek ellenére segítenéd a gyerekeket én a helyedben ételt és ha szükséges néha ruházatot adnék pénz helyett, mert nagy eséllyel az anya nem rájuk költi.

2023. febr. 19. 10:42
 27/34 anonim ***** válasza:
91%
Én azt sem hiszem el hogy a gyerekeknek kell főzni. Szerintem valami másra tapsolja el a pénzt. Nem adnék neki soha többet.
2023. febr. 19. 11:53
 28/34 anonim ***** válasza:
90%
Ha adnál ezt a pénzt sem látnád soha viszont.
2023. febr. 19. 12:13
 29/34 anonim ***** válasza:
92%
Érzelmi zsarolás, nem kell felülni.
2023. febr. 19. 12:20
 30/34 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy adnék. Tróger egy népség.
2023. febr. 19. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!