Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácsot kérnénk! Mit tegyek?...

Tanácsot kérnénk! Mit tegyek? Szóval a testvéremről lenne szó. A nővérem kért tőlem kölcsön nem egyszer de soha nem adta meg. Mikor kértem tőle akkor még ő volt felháborodva majd nem válaszolt az üzeneteimre meg rám nyomta többször a telefont.

Figyelt kérdés
Nem is keresett ez idáig. Most megint rám írt hogy nem e tudnánk neki adni kölcsön mert nincs pénze nem tud főzni a két gyereknek (10-13 éves fiúk) . Mondja hogy megadja meg stb. De egyszerűen nem hiszek neki. Mert már többször átvert. Persze még én érzem magam rosszul de megfogadtam hogy többet nem adok. Mert nekem sem az égből hullik a pénz. Nem tudom mit csináljak. Sajnálom de szerintem muszáj meg tanulnia hogy nem csak akkor kell keresni a testvért mikor bajban van hanem akkor is mikor nincs bajban. Szívem szerint adnánk neki de tudom hogy át fog verni megint. Rossz testvér lennénk?

2023. febr. 18. 22:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
98%
Biztos, hogy nem fogja megadni, mivel az előzőt sem adta meg. Ráadásul még neki áll feljebb, ha visszakéred, és rád nyomja a telefont, ilyenek? Ha meg újra kell neki, akkor ismét keres? Hát hol él ez? Egy fillért nem látna tőlem, és nem is keresném többet.
2023. febr. 18. 23:28
 12/34 anonim ***** válasza:
95%
Ne adj. Ha nagyon segíteni akarsz, főzz nekik.
2023. febr. 19. 00:31
 13/34 anonim ***** válasza:
91%

Tudod, hogy nem fogja megadni.

- Akarsz neki adni úgy is, ha nem fogja megadni, tehát örökbe? Akkor adjál.

- Ha nem akarsz ilyen feltételekkel adni, akkor meg ne adjál.

Ennyike a történet, nem kell magadban cifrázni.

2023. febr. 19. 02:07
 14/34 anonim válasza:
54%
Most még az egyszer utoljára adjál, de ugy adjad, hogy ne számíts rá hogy visszakapod. És világosan közöld vele, ha nem kapod vissza, akkor ez volt az utolsó. És akkor rendes voltál, megértő, de azért nem engeded kihasználni magad. Így azért a lelkiismeret furdalástól is megszabadulsz.
2023. febr. 19. 05:24
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyeneknek, mint a kérdező tesója, nem lehet olyan gesztusokat tenni, hogy "még egyszer utoljára". Épp elégszer verte már át, és azt látná ebből, hogy bármit megtehet.

Ha nem húz egyértelmű határvonalat, mindig újra fog próbálkozni.

2023. febr. 19. 05:36
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is értem, miért vacillálsz. Rá kellett volna nyomi a telefont úgy, ahogy ő nyomta rád, amikor a kölcsönt vissza szeretted volna kapni. Így nem lehet viselkedni, akkor sem, ha a gyerekekkel takarózik! Persze, mert ha a gyereknek kell, akkor az ember megsajnálja, nem? Messze van még a következő hónap eleje, nem most kérne utoljára...Nem hatna meg, gondolt volna akkor a gyerekekre, amikor megbeszélés és nyílt lapok helyett rádcsapta a telefont, meg gyakorlatilag meglopott. Oldja meg! Kérjen az önkormányzattól, az egyháztól, vagy a banktól!
2023. febr. 19. 06:30
 17/34 anonim ***** válasza:
96%
Pénzt nem adnék egy ilyen testvér kezébe, de a gyerekek miatt, mivel félárvák, leülnék a testvéremmel megbeszélni, mi az oka a folytonos pénzzavarának. Ha az derülne ki, hogy azért nincs már élelmiszerre pénze, mert rosszul osztja be a bevételeket, értelmetlen dolgokat vásárol, akkor elmagyaráznám neki, ennek csak rossz vége lehet, akár a gyámügy is beavatkozhat, ha viszont tényleg olyan kevés a bevételük, hogy szinte nyomorognak, akkor nem kölcsönt adnék nekik, hanem legalább élelmiszert, de támogatnám a testvérem gyerekeit.
2023. febr. 19. 07:24
 18/34 senior10 ***** válasza:
100%
hol itt a kérdés? egyértelműen nem adnék neki egy fillért sem. Azok után amiket leírtál, még azt is meggondolnám, hogy szóba állnék-e vele valaha az életben.....
2023. febr. 19. 07:39
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Az első szabály, hogy nem adok olyan embernek kölcsön aki már kért tőlem és nem adta meg. Annak meg soha nem is adnék többet aki rámcsapja a telefont ha a téma szóba kerül. Nekem is volt több olyan ismerősöm aki csak akkor tudott felhívni ha valami szívességre volt szüksége. Az ilyen embereknek megmondtam, hogy tudnék segíteni, de nem teszem meg olyanoknak akik kizárólag akkor tudnak telefonálni amikor nekik érdekükben áll. Le is koptak ezek az emberek, és ennek én nagyon örülök. Ha nagyon sajnálod a gyermekeket akkor vegyél nekik valami ételt, és annak az árát tekintsd ajándéknak.
2023. febr. 19. 07:56
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

A szüleitek mit szólnak ehez? Az apa szülei? Mégiscsak a gyerekek nagyszülei. Mi az oka ennek a folyamatos pénztelenségnek? Rossz munkahely, sok a rezsi stb?

Ha nem csapná rád a telefont mondanám, hogy üljetek le és másnem pár hónapig ti (te és a nagyik) fizettek nekik menzát, vagy napi kaját rendeltek nekik, amíg összeszedi kicsit magát. De ha ilyen bunkó hát... Nem tudom

2023. febr. 19. 08:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!