Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tanácsot kérnénk! Mit tegyek?...

Tanácsot kérnénk! Mit tegyek? Szóval a testvéremről lenne szó. A nővérem kért tőlem kölcsön nem egyszer de soha nem adta meg. Mikor kértem tőle akkor még ő volt felháborodva majd nem válaszolt az üzeneteimre meg rám nyomta többször a telefont.

Figyelt kérdés
Nem is keresett ez idáig. Most megint rám írt hogy nem e tudnánk neki adni kölcsön mert nincs pénze nem tud főzni a két gyereknek (10-13 éves fiúk) . Mondja hogy megadja meg stb. De egyszerűen nem hiszek neki. Mert már többször átvert. Persze még én érzem magam rosszul de megfogadtam hogy többet nem adok. Mert nekem sem az égből hullik a pénz. Nem tudom mit csináljak. Sajnálom de szerintem muszáj meg tanulnia hogy nem csak akkor kell keresni a testvért mikor bajban van hanem akkor is mikor nincs bajban. Szívem szerint adnánk neki de tudom hogy át fog verni megint. Rossz testvér lennénk?

2023. febr. 18. 22:29
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Én se adnék neki ebben az estben.Mi az,hogy nem adj meg a tartozást,ha megígéri és még ő nyomja rám a telefont.Alapból 2000 Ftot nem sajnálom tőle,de ott nem annyit kér szerintem.Nem vagy rossz testvér ezért.
2023. febr. 18. 22:32
 2/34 anonim ***** válasza:
97%
pofátlan a tesód. én nem adnék.
2023. febr. 18. 22:34
 3/34 anonim ***** válasza:
86%
Mi a kérdés? Hogy hulladék a tesód? Vagy, hogy baj e hogy nem hagyod magad jobban lehúzni?
2023. febr. 18. 22:41
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

“Szia nővérkém, hát téged is lehet látni/hallani?

Persze, hogyne adnék… AZONNAL, AHOGY MEGADTAD AZ EDDIGI TARTOZÁSODAT!”

…a két gyereket pedig áthívnám magamhoz vacsorázni, mert ők aztán tényleg nem tehetnek semmit. Az anyjukat NEM. Egyébként a gyerekek apja hol van ilyenkor??

2023. febr. 18. 22:45
 5/34 anonim ***** válasza:
92%
A két gyereknek vinnék 2-3 napra elég vacsorát mondjuk egy lábas chilis babot, rakott krumplit stb., vagy áthívnám a két gyereket, de pénzt BIZTOSAN NEM adnék.
2023. febr. 18. 22:46
 6/34 anonim ***** válasza:
96%
Egy fillért nem adnék. Látszik, hogy hülyének néz. A 2 gyereknek adj esetleg kaját. De mond meg, hogy legközelebb a gyámügynek jelzed, hogy éheznek a gyerekek.
2023. febr. 18. 22:56
 7/34 A kérdező kommentje:
A gyerekek apja meghalt.
2023. febr. 18. 22:59
 8/34 anonim ***** válasza:
93%

Ezért nem szabad KÖLCSÖN adni senkinek.

Ha van felesleges pénzed, vagy úgy érzed, hogy támogatni akarod őket, akkor adj neki pénzt, de ne kölcsön, hanem ajándékba.

2023. febr. 18. 23:04
 9/34 anonim ***** válasza:
98%
Vannak étel dobozok a városban,helyek ahol osztogatnak kaját. Ott a munch app amivel CBA,spar termékeket is lehet olcsóbban venni. Oldja meg addig meg nem adsz amíg ki nem fizeti,ha megsertodik hát sértődjön.
2023. febr. 18. 23:05
 10/34 anonim ***** válasza:
85%
Ne foglalkozz velük, éld a saját életed, kölcsön ne adj, sőt én ki is zárnám őket gyerekestől mindenestől az életemből. Nekem ne okozzanak már lelkifurdalást. Oldják meg ahogy tudják, más is megoldja.
2023. febr. 18. 23:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!