Én tehetek róla, hogy tesóm nem mondja meg, hogy mi a baja?
A bátyámnak vállalkozása van és kb 4x annyit keres mint én, ha nem többet. Másfél éve kölcsönadott 300ezret de nem beszéltünk meg határidőt, hogy mikor fizetem vissza, csak annyit mondott, hogy majd visszaadom, ha tudom.
2-3 hete nem beszél velem, az üzeneteimre nem reagál és a telefont sem veszi fel, pedig nagyon sokszor kerestem. Más városban élünk, így személyesen nem kerestem. Már anyámat kérdeztem, hogy tud-e róla valamit, és azt mondta, hogy biztos amiatt haragszik, mert nemrég autót vettem, ahelyett, hogy visszafizettem volna a pénzt.
De akkor nekem miért nem mondja? Soha nem említette, hogy szüksége lenne a pénzre, különben már visszaadtam volna.
"Ha szólt volna, hogy szüksége van a pénzre akkor természetesen előbb visszaadom."
A leírásod szerint azt mondtad neki, hogy visszaadod, amint tudod. Ez azt jelenti, hogy amint megvan az összeg, visszaadod, nem azt, hogy várod, hogy még ő szóljon. Pofátlan vagy, remélhetőleg a bátyád mielőbb behajtja rajtad a tartozást és ezután egy fityinget sem ad kölcsön neked.
"aminek ő kb havonta megkeresi az árát! "
Undorító vagy. Mi akadályozza meg, hogy te is ennyit keress?? Csak azért, mert neki több van, még nincs jogod ahhoz, hogy emiatt kihasználd.
Ha akkor adott, nyilván most is normálisan reagált volna, ha odaállsz, hogy tesó, megvan a pénz. Szeretnéd most visszakapni? Mert ha még nem sürgős, szeretnék autót venni, és kicsit később adnám meg.
Azzal, akkor csináltál, kb azt mondtad, neked van, úgyhogy kuss, kibírod meg.
Ha jól keres, akkor feltehetően van annyi megtakarítása hogy effektíve arra a 300 ezerre soha ne legyen szüksége, úgyhogy ha csak akkor tervezted visszaadni, amikor majd ő szól, hogy szüksége van rá, akkor az sosem fog eljönni, de attól még visszajár neki. Ne tőle várd, hogy kunyizzon. Nem tudhatja, mikor állsz úgy, hogy vissza tudod adni. Azt neked kell jelezned.
Én is adtam kölcsön valaha. Nekem sem volt képem visszakérni a sokkal rosszabb anyagi helyzetben lévő jóbarátomtól a kölcsönadott százezreket, mert sosem kerültem annyira padlóra anyagilag, hogy ezen múljon bármi is az életemben, és szerettem volna, ha akkor adja vissza, amikor ettől ő nem rogy meg anyagilag. Aztán azért kicsit szíven ütött, amikor túlzásokba esve költekezni láttam. Szerencsére nálunk nem ment tönkre a barátság emiatt.
Viszont az, hogy ennyire neked áll feljebb, nem sok jót sejttet a ti kapcsolatotok jövőjére nézve.
Ilyenkor elgondolkozom, hogy ez most trollkodás akar lenni, vagy valakinek tényleg ennyire nehezére esik felfogni, hogy mit jelent az, hogy kölcsön.
Ennyi erővel vegyél fel banktól kölcsönt, aztán ne fizesd vissza, mert hát a bankban úgy is van pár milliárd...
Az alap leírásodból tök egyértelmű, hogy a tesód semmit nem mondott anyukátoknak, ne próbáld utólag kiszínezni a sztorit. Anyukád csak rámutatott arra, ami minden normális embernek átfutna az agyán ilyen helyzetben.
Itt egyedül te sunnyogsz, hogy nem kérdezted meg korrekten a bátyádat, hogy “figyu, most megvan a pénz, de kellene vennem egy kocsit, nem gond, ha később adom vissza?”
"Ha szólt volna, hogy szüksége van a pénzre akkor természetesen előbb visszaadom"
Te fordítva ülsz a lovon. Te kölcsönkértél tőle, ami neki akkor is visszajár, ha 100x annyit keres, mint te, meg akkor is, ha semmi egetrengető szüksége arra a pénzre.
Elképesztő pofátlan vagy, de tényleg.
Ha az OTP bank ad kölcsönt, akkor sem fizeted vissza, mert Csányinak van elég pénze, nem kenyérre kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!