Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Én tehetek róla, hogy tesóm...

Én tehetek róla, hogy tesóm nem mondja meg, hogy mi a baja?

Figyelt kérdés

A bátyámnak vállalkozása van és kb 4x annyit keres mint én, ha nem többet. Másfél éve kölcsönadott 300ezret de nem beszéltünk meg határidőt, hogy mikor fizetem vissza, csak annyit mondott, hogy majd visszaadom, ha tudom.

2-3 hete nem beszél velem, az üzeneteimre nem reagál és a telefont sem veszi fel, pedig nagyon sokszor kerestem. Más városban élünk, így személyesen nem kerestem. Már anyámat kérdeztem, hogy tud-e róla valamit, és azt mondta, hogy biztos amiatt haragszik, mert nemrég autót vettem, ahelyett, hogy visszafizettem volna a pénzt.

De akkor nekem miért nem mondja? Soha nem említette, hogy szüksége lenne a pénzre, különben már visszaadtam volna.

2023. febr. 18. 15:40
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
99%
De sztm ha tartozok valakinek akkor az első hogy visszaadom. Magamtól. Ne az futkozzon a prnzéért, aki kölcsön adta.
2023. febr. 18. 15:56
 2/45 anonim ***** válasza:
99%
Nem biztos hogy a pénz a baja, de valóban eszedbe juthatott volna visszaadni és aztán kocsit venni. Azt ígérted visszaadod ha tudod, nos nyilván vissza tudtad volna csak az akarat nem volt meg.
2023. febr. 18. 15:57
 3/45 anonim ***** válasza:
99%

Igen ez evidens amit 1. írt.

RÖGTÖN visszaadom ahogy tudom. Nem előbb autót veszek. Nehogy már neki kelljen szólni.

2023. febr. 18. 16:00
 4/45 anonim ***** válasza:
98%
Mondjuk alap hogy ha tartozik az ember akkor nem csinál többszázezres vagy milliós vételt, hanem visszaadja a pénzt amivel tartozik.. (ha autóra tellet, akkor nyilván a tartozásod is meg tudtad volna adni, de lecartad) Én biztos emiatt lennék dühös. Arról volt szó hogy visszaadod azt a pénzt mikor tudod: ehelyett autót veszel?
2023. febr. 18. 16:02
 5/45 anonim ***** válasza:
99%
Igaza van. Rettenetesen bunkó vagy, és ezek után én sem állnék veled szóba.
2023. febr. 18. 16:02
 6/45 anonim ***** válasza:
99%
Az igen, van bőr a képeden kérdező.
2023. febr. 18. 16:17
 7/45 A kérdező kommentje:
Használt autót vettem, nem újat, aminek ő kb havonta megkeresi az árát! Ha szólt volna, hogy szüksége van a pénzre akkor természetesen előbb visszaadom. Ráadásul most sem mondja, hogy mi baja.
2023. febr. 18. 16:18
 8/45 anonim ***** válasza:
99%
Na szép, még könyörögjön is a saját pénzéért?
2023. febr. 18. 16:21
 9/45 anonim ***** válasza:
99%
Az "amint tudom megadom" elég egyértelmű: amint megvan az összeg lerakva, visszaadom, akár több részletben si, de a lehető leghamarabb . Nem pedig veszek azon a pénzen más ami nem létszükséglet.
2023. febr. 18. 16:22
 10/45 anonim ***** válasza:
99%

Tiszta cikis ha ezt magyarázni kell.

Azt a pénzt kölcsön adta nem ajándékba.

Ha nincs szüksége rá akkor is vissza kell adni.

2023. febr. 18. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!