Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Én tehetek róla, hogy tesóm...

Én tehetek róla, hogy tesóm nem mondja meg, hogy mi a baja?

Figyelt kérdés

A bátyámnak vállalkozása van és kb 4x annyit keres mint én, ha nem többet. Másfél éve kölcsönadott 300ezret de nem beszéltünk meg határidőt, hogy mikor fizetem vissza, csak annyit mondott, hogy majd visszaadom, ha tudom.

2-3 hete nem beszél velem, az üzeneteimre nem reagál és a telefont sem veszi fel, pedig nagyon sokszor kerestem. Más városban élünk, így személyesen nem kerestem. Már anyámat kérdeztem, hogy tud-e róla valamit, és azt mondta, hogy biztos amiatt haragszik, mert nemrég autót vettem, ahelyett, hogy visszafizettem volna a pénzt.

De akkor nekem miért nem mondja? Soha nem említette, hogy szüksége lenne a pénzre, különben már visszaadtam volna.

2023. febr. 18. 15:40
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
99%

"Használt autót vettem, nem újat, aminek ő kb havonta megkeresi az árát!"

Ééééés? Tartozol neki, add vissza.

2023. febr. 18. 16:36
 12/45 anonim ***** válasza:
99%

Ha úgy intézted volna, hogy Figyelj, bátyám, van most pénzem, de nagyon szükségem lenne egy autóra (feltéve ha tényleg sos kellett). Gond lenne neked, ha először azt venném meg, és utána adnám vissza a pénzt?

Erre így sok jóérzésű testvér rábólintana. De amit csinálsz, ronda húzás. Attól hogy nem kell neki kenyérre, még jár neki. Téged nem zavar az, hogy tartozol?

2023. febr. 18. 16:36
 13/45 anonim ***** válasza:
99%

"Soha nem említette, hogy szüksége lenne a pénzre, különben már visszaadtam volna."

Nem neki kellene szólnia, hogy add vissza a pénzt.

Ezzel a húzásoddal komoly szakadékot okozhattál kettőtök kapcsolatában. A helyedben elmennék hozzá, bocsánatot kérnék amiért ilyen sokáig nem adtam meg a kölcsönt és visszaadnám a pénzét.

2023. febr. 18. 16:39
 14/45 A kérdező kommentje:
És az már milyen dolog már, hogy nekem nem mondja a szemembe, csak anyánk előtt lejárat engem??
2023. febr. 18. 16:42
 15/45 anonim ***** válasza:
99%
Te járattad le saját magad.
2023. febr. 18. 16:43
 16/45 anonim ***** válasza:
99%

"Visszaadod neki, ha tudod"

Most vissza tudtad volna adni, de nem adtad vissza. Inkább kocsit vettél, mert ő "úgyis jól keres". "Neki arra nincs szüksége".

Kicsit sunnyogok még, hátha elfelejti...

2023. febr. 18. 16:45
 17/45 anonim ***** válasza:
99%

Miért nem adtad még vissza a pénzét?

Ennyi idő alatt azért már illett volna legalább egy részét visszaadni.

És akkor csodálkoznak az emberek, hogy vannak olyanok, akik a legjobb barátjuknak, sőt a családtagjaiknak sem adnak kölcsön pénzt.

2023. febr. 18. 16:48
 18/45 anonim ***** válasza:
99%
Mit kéne a szemedbe mondani? A legalapabb dolgot kéne kérnie? Ne szórakozz. Azt viszont borítékolhatod hogy többet nem kapsz tőke kölcsön.
2023. febr. 18. 16:59
 19/45 anonim ***** válasza:
98%
*tőle
2023. febr. 18. 17:03
 20/45 anonim ***** válasza:
99%

Többször leírtad, visszaadtad volna a pénzt, ha SZÜKSÉGE lett volna a pénzre a testvérednek, meg azt is leírtad, hogy sokkal többet keres, mint Te.

Te fordítva ülsz a lovon.

Nem azért kell mihamarabb visszaadni a kölcsönkért pénzt, mert a kölcsönadónak szüksége van rá, hanem mert így illik, hanem mert ezt diktálja a tisztesség.

Semmi köze nincs jelen esetben a bátyád anyagi helyzetének ahhoz, hogy neked van egy vállalt kötelezettséged felé és az a normális hozzáállás, hogy elsőnek a tartozásodat rendezed és csak utána költesz magadra, vagy minimum megkérdezed tőle, mennyire zavarná, ha előbb vennél egy kocsit és csak utána fizetnéd ki a tartozásodat.

Ez erkölcsi, etikai hiba, amit elkövettél és nem a bátyád járatott le, ha Te magadat a viselkedéseddel.

Kérj tőle bocsánatot, hátha megenyhül.

2023. febr. 18. 17:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!