Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém 4 tantárgyból áll...

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Figyelt kérdés

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.

2023. jan. 17. 17:41
 71/121 anonim ***** válasza:
82%
"Mert egyébként semmi gond nincs azzal, ha valaki sz*rik a suliba" na ilyet si csak egy ostoba, lusta kölyök mondhat.
2023. jan. 18. 10:25
 72/121 anonim ***** válasza:
58%
Én liberális vagyok, ugyanakkor a túlzottan liberális neveléssel nem értek egyet, mivel úgy végződik, hogy így.
2023. jan. 18. 10:41
 73/121 anonim ***** válasza:
100%
Én évvégén mindig 4-es 5-ös tanuló voltam de ha nagy számok törvénye alapján év közben becsúszott 4-esnél rosszabb jegy félve mentem haza mert a megtorlás nem maradt el. Az ilyen gyerekeket egy ideig hősnek hittem mert azt hittem bátrak hogy nem pánikolnak azon mi lesz otthon... utólag megtudtam hogy csak arról volt szó hogy lazák voltak másutt a szülők
2023. jan. 18. 14:24
 74/121 A kérdező kommentje:
Próbáltam beszélni vele, de nem foglalkozik velem, inkább a telefont nyomkodta... Mit tehetnék, ha a szüleim nem tesznek semmit? Nem akarom hagyni ezt.
2023. jan. 18. 15:58
 75/121 anonim ***** válasza:
100%
Szüleid miért nem tesznek semmit? Amikor én bukásra álltam matekból akkor apám egyből jött és segített
2023. jan. 18. 16:14
 76/121 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Apám csak annyira képes, hogy "hülye életképtelen leszel" és hasonló, de tenni nem tesz semmit.
2023. jan. 18. 16:19
 77/121 anonim ***** válasza:
100%
Anyád veletek lakik? Ő mit gondol róla? Szüleidnek milyen végzettségük van?
2023. jan. 18. 16:46
 78/121 anonim ***** válasza:
100%

Apád a szóbeli bántalmazás helyett jó lenne ha nevelési tanácsadóhoz fordulna (még akkor is, ha "14 évesen késő elkezdeni", valamit tenni kellene mert nagy bajok lesznek.

Anyukátok mit gondol erről jó lenne tudni, mint ahogy előző válaszadó kérdezte.

2023. jan. 18. 16:52
 79/121 A kérdező kommentje:

Igen, velünk lakik. Nem szól bele, ha apám szóban bántalmazza öcsémet. Ő is szóval próbálja változásra bírni, de sikertelenül. Ez alatt értendő:

- "Tanulj, mert megbuksz."

- "Így nem lesz érettségid."

és hasonlók.

Mondtam, hogy érdemes lenne szakemberhez fordulni, de elutasítják a gondolatot is.

2023. jan. 18. 17:00
 80/121 anonim ***** válasza:
73%
Egy évvel vagy csak idősebb, mint az öcséd, szintén érettségi előtt, vagy háromdiplomásan vagy a testvére pszichológiai és pedagógiai végzettséggel? Vagy kinek adjunk mi most tanácsot tulajdonképpen?
2023. jan. 18. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!