Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?
Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?
Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.
52-es, csak olvasni csomó olyan felesleges szrt, ami
1. értelmetlen
2. a büdös életben nem lesz rá szükséged (Légy jó, Kőszívű ember, Tartuffe, etc. etc. etc., sok "szépirodalmi ezeréves vacak, amit a nyelvezete miatt nettó kínlódás végigolvasni)
3. magolni! mindent, kezdve a hülye memoriterekkel - csodásan megutáltatták velem a verseket, el kellett telnie 15 évnek, mire rájöttem, hogy a versek igenis szépek, de amikor 40 verszakot be kell vágnod mert feleltetnek - na, hagyjuk
Az egyetemen sem azt tanultam, amit akartam, de azt leglább élveztem :)
91-es vagyok: és NEM a régen írt regényekkel van problémám, mert pl Dumas összesét elolvastam, a Három testőr évente előkerül, mert imádom.
Antigoné, Hamlet, Rómeó és Júlia, etc... ezek épp tetszettek pl középsuliban is, de a legtöbb, főleg a magyarok közül borzalmas - már elnézést :(
14-15 éves koromra rengeteg könyvet elolvastam, könnyebbet, nehezebbet, szépirodalmit, ponyvát, etc, de pl a Kőszívű embernél ötoldalanként lapozhattam fel a Magyar értelmezőt, mert fingom nem volt, hogy mi a szösz az a szó, ami ott áll.
Azt konkrétan 70 oldalt után lebsztam a szőnyegre, és nem érdekelt. Ha kihúzom érettségin így jártam, de vallatni lehetne vele :D
Kérdező: a vidám smilei-ket nem tartom indokoltnak, meglehetősen errodálja a kérdés hitelességét, az az érzésem...
Ezen nem kéne röhögcsélni, nagyon nem...
Az irodalmi olvasmányok kapcsán kialakult vita: a kötelező olvasmányok azért lettek kötelezővé téve, mert elgondolkodtatóak, erkölcsileg értékeket képviselnek...
Nekem is mondták hogy "majd milyen nehéz lesz a nyelvezete" - egyáltalán nem volt az, sem Tartuffe-t olvasni, sem Shakespeare művét...
"Tőlem nem akar segítséget kérni, azt mondja hagyjam békén. Hhazajött öcsém és mondta a történteket, apám a tévét nézve elkussoltatta, mondta, hogy "jól van már, fogd be, a tévét nézem" és hasonlók. :)))))))))"
És ebben mégis mi a vicces?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!