Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém 4 tantárgyból áll...

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Figyelt kérdés

Öcsém 4 tantárgyból áll bukásra. Mit tehetnék vele?

Hiába ajánlom fel a segítségemet, nem érdekli. Anyámék csak mondják neki, semmi változás nincs. Mivel lehetne motiválni? 14 éves lesz.

2023. jan. 17. 17:41
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/121 anonim ***** válasza:
10%
A kínmosolynak nem ez a jele. Ez a széles mosolyt jelenti, azt, amelyik őszinte.
2023. jan. 19. 20:31
 102/121 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd, had bukjon meg, majd kapcsolnak a szüleid!
2023. jan. 19. 20:58
 103/121 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp vidd el valahova, ahol őszintén, a házon KÍVÜL tudsz vele beszélgetni rendszeresen. Van kedvenc helye? Meki, vagy sütizés, vagy akármi? A lényeg, hogy az elnyomó környezeten kívül (otthon, suli) hátha előbb utóbb megered a nyelve. Bizalmába kell férkőzz, hogy őszintén elmondhassa, mi bántja igazán. Légy kitartó, gyakorlatilag te egyedül mentheted meg az öcséd! Komolyan!
2023. jan. 20. 09:25
 104/121 anonim ***** válasza:
89%

Ha a géptől és telótól nem tudja elszakítani akkor elég nehéz lesz bárhova elhívni.

Mint utolsó kommentből kiderült, nem tartja anyira problematikusnak a helyzetet, a ":)))" nem kín-mosoly akart lenni.

2023. jan. 20. 09:33
 105/121 A kérdező kommentje:
De, kínmosoly lett volna. Elnézést, ha ennyire félreérthető.
2023. jan. 20. 10:21
 106/121 anonim válasza:
29%

Kedves 36os! nem én vagyok az egyetem strébere :)

de te egy bunkó vagy.

2023. jan. 20. 13:31
 107/121 anonim ***** válasza:
88%
Érdemes lenne utána járni az iskolai körülményeknek. Nekem általános iskolában akkor romlottak le a jegyeim, amikor elkezdtek zaklatni az osztálytársaim és azért is pofont kaptam, ha levegőt kaptam. Az iskolában nem tudtam koncentrálni, konkrétan már 8 órakor azt vártam, hogy mikor mehetek haza. Otthon meg szintén nem tudtam koncentrálni a tanulásra, mert rengeteg gondolat volt a fejemben, és mindig azon agyaltam, hogy a következő nap mit fogok kapni. Két évig ment ez az egész. A pedagógusok nem foglalkoztak vele, ha mertem szólni, akkor azt kaptam meg, hogy oldjam meg magam és ne árulkodjak, mert az felsőben már nem menő, szüleimnek meg nem mertem szólni, mert volt bennem egy olyan gondolat, hogy a tanáraimhoz hasonlóan azt mondanák, hogy oldjam meg. Aztán egyszer kiderült, azokat az osztálytársaimat kirúgták, akik rám szálltak és onnantól kezdve újra szárnyalltam felfelé.
2023. jan. 24. 01:46
 108/121 anonim ***** válasza:
89%
Leírod hogyan derült ki? Biztosan tanulságul szolgálhat sokak számára.
2023. jan. 24. 07:59
 109/121 anonim ***** válasza:
95%
Kérdezd meg mi a baja.Lehet az iskolában van.Segíts neki mindenképp.Lehet ,hogy azért nem mondja el mert nem bízik benned
2023. jan. 24. 16:46
 110/121 harebell ***** válasza:
100%

A leírtak alapján én azt javaslom, hogy beszélgess vele sokat, és az se baj, ha eleinte nem a tanulásról, sőt! Az se baj, ha eleinte nem tud neked megnyílni, beszélj te, kb bármiről. Érdeklődj aziránt, ami érdekli, bármi legyen az, érezze, hogy komolyan veszed. Eleinte lehet, hogy elutasítóan reagál, de valójában értékelni fogja a figyelmet, mert a szüleitektől sajnos nem sokat kap.

Az az igazság, lehetne most tanulási tippeket adni meg motivációs lelkifröccsöket tartani, de nem arra van szüksége. A több tárgyból való bukás egy tünet, nem maga a probléma, szóval vasszigorral éppen el lehetne érni talán, hogy javítson, de nem biztos, hogy az a jó út. A bizalmi kapcsolat kialakítása jó hatással lesz rá, aztán a tanulásra is rá lehet térni, de valószínűleg magától is javulni fog a hozzáállása.

2023. febr. 25. 23:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!